:: |
Autor |
Poruka |
sanjica_021 *Doktorovo~slculence*

|
Godine: 46
Datum registracije: 12 Feb 2003 Poruke: 13486 Mesto: Izrael / Novi Sad / Uskoro i Vojvoda Stepa

|
|
Oko 100 preživelih i 20-ak tela poginulih izvučeno je iz Crvenog mora gde je u noći između četvrtka i petka potonuo egipatski putnički brod sa oko 1.400 putnika i članova posade, javile su agencije pozivajući se na izveštaje egipatskih zvaničnika i medija. Brod „Al Salam 98”, star 35 godina, koji je prevozio egipatske radnike i hodočasnike koji su se vraćali iz Saudijske Arabije, potonuo je 70 kilometara od egipatske luke Hurgada, noćas između ponoći i dva sata, dok je većina putnika spavala. Temperatura vode iznosila je oko 19 stepeni. Uzrok nesreće za sada nije poznat, ali je tokom noći na zapadnoj obali Saudijske Arabije, odakle je brod isplovio, duvao jak vetar, a bilo je i peščanih oluja.
„Al Salam 98” mogao je da primi 2.500 putnika, a na brodu se nalazilo 1.318 putnika i 96 članova posade, rekao je šef egipatskih pomorskih vlasti Mahfuz Taha Mazruk.
Egipatska agencija MENA javila je ranije da se na brodu nalazilo 1.158 Egipćana, 99 Saudijaca, šestoro Sirijaca, četvoro Palestinaca i po jedan državljanin Ujedinjenih Arapskih Emirata, Omana, Kanade, Jemena i Sudana.
Ambasador SCG u Egiptu Radojko Bogojević rekao je Beti da na brodu nije bilo državljana SCG.
Većina putnika su bili egipatski radnici koji su se iz Saudijske Arabije vraćali kući, ali je bilo i muslimanskih hodočasnika koji su se vraćali sa prošlomesečnog hadžiluka.
Brod je u četvrtak u 19 časova po lokalnom vremenu isplovio iz saudijske luke Duba i išao je za Safagu, egipatsku luku u Crvenom moru, odakle su radnici imali da nastave put kućama - mahom u južnom Egiptu.
Brod nije uputio nikakav poziv za pomoć, ali je u jednom trenutku tokom noći nestao sa radara, rekao je zvaničnik iz Sueca, koji je procenio da je brod potonuo između ponoći i dva sata ujutru. (Beta)
|
|
 |
bane42 Upućeni član

|
Godine: 61
Datum registracije: 17 Okt 2005 Poruke: 474 Mesto: Gde nebo ljubi zemlju...

|
|
Po zadnjim podacima je izvadjeno 185 tijela , i spasenih je 324 ljudi.
|
_________________ Bit će bolje jednog dana...
ako bog da...
Što me ne ubije to me ojača.... |
|
|
|
 |
Bajadk Odomaćeni član

|
Godine: 50
Datum registracije: 08 Mar 2004 Poruke: 1077 Mesto: Podgorica - Danmark

|
|
Ja sam cita na danski tekst tv da su oni na brod jedno 2-3 sata gasili neki pozar i da su javili da je sve pod kontrolom.
|
|
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|