www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Torte
Strana prethodna  1, 2, 3 ... 17, 18, 19, 20, 21  sledeća
Pređite na stranu broj:  
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Dezerti ~
::  
Autor Poruka
maucetung
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 43

Datum registracije: 04 Dec 2005
Poruke: 4360
Mesto: Sremski Karlovci

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 10, 2007 12:27 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Biskvit torta
Napraviti dve kore.
Mere za jednu koru: 6 jaja
6 kasika secera
6 kasika mlevenih oraha
2 kasike brasna
1 kasika ulja

Kore ispeci i preseci na pola.

Beli fil: 1 litar mleka
12 kasika brasna
12 kasika secera
1 margarin (250g)

Crni fil:
200g secera skuvati u 1dl vode, dodati 200g mlevenih orasa i 100g cokolade.

Kada se ohladi crni fil dodati mu 1/3 belog fila.

Kupiti 3 kutije jafa keksa.

REDJATI: 1. kora 7. kora
2. beli fil 8. beli fil
3. jafa 9. jafa
4. beli fil 10. beli fil
5. kora 11. kora
6. crni fil 12. crni fil (premazati celu tortu)




Poslednja prepravka: maucetung datum Sre Jan 10, 2007 12:32 am; ukupno izmenjena 1 put
 
maucetung
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 43

Datum registracije: 04 Dec 2005
Poruke: 4360
Mesto: Sremski Karlovci

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 10, 2007 12:28 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Cokoladna torta

KORA:
8 jaja
250 g secera u prahu
120 g brasna
150 g cokolade za kuvanje

Pripremanje: Belanca sa secerom umutiti u kremastu masu. Dodati zumanca i narendanu cokoladu pa brasno. Peci u okrugloj formi za tortu 35 - 40 minuta u vec podgrejanoj rerni na 180 C.

FIL:
4 jaja
200 g secera u prahu
200 g putera
150 g cokolade za kuvanje

Pripremanje: Belanca mutiti sa secerom na pari, kada se napravi cvrsta masa skloniti sa vatre i ostaviti sa se ohladi. Cokoladu istopiti i pomesati sa puterom i zumancima, pa zatim pomesati sa belancima i sve drzati malo u frizideru.

Koru preseci na pola pa nafilovati sa 1/3 fila pa staviti drugu polovinu kore i ponovo filovati sa ostatkom fila.
Tortu ukrasiti sa krupno rendanom cokoladom.
 
maucetung
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 43

Datum registracije: 04 Dec 2005
Poruke: 4360
Mesto: Sremski Karlovci

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 10, 2007 12:35 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Dobos torta

Sastojci za 10 porcija
7 jaja,
7 kašika šećera,
7 kašika brašna,
4 jaja ,
150 gr. šećera u prahu ,
150 gr. čokolade,
250 gr. butera,
1 vaniln šećer ,
10 kašika kristal šećera


Pripremanje: 7 žumanaca i 4 kašike šećera dobro umutiti. Posebno umutiti 7 belanaca upola pa dodati 3 kašike šećera i mutiti dalje dok se ne dobije čvrsta masa, pa sjediniti sa umućenim žumancima i dodati 7 kašika brašna.

Peći 7-8 jednakih krugova na prevrnutoj šerpi od 3 litre. (Za jedan krug staviti 1 kutlacu smese, pa razvuci po prevrnutoj namazanoj šerpi posutoj brašnom).

Fil: 4 cela jaja, 150gr. prah šećera, 1 vanilin šećer mutiti na pari dok se ne zgusne, dodati 150gr. čokolade i mešati dok se ne otopi. Kada se masa ohladi dodati 250gr. umućenog butera.
Filovati kore jednu po jednu. Za zadnju koru napraviti sledeći preliv:
Staviti 10 kašika kristal šećera u jednu manju šerpicu da se otopi, da dobije zlatnu boju, pa se sipa na zadnju koru i brzo premaze dok se masa ne stegne.

Drugim nožem premazanim buterom iseci brzo glazuru na parcad kao sto se seće torta. Ovako spremljenu zadnju koru staviti odozgo na tortu. Okolo premazati filom kojim je filovana torta.
 
maucetung
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 43

Datum registracije: 04 Dec 2005
Poruke: 4360
Mesto: Sremski Karlovci

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 10, 2007 12:38 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Egipatska torta
15 jaja
30 kasika secera + 200 g secera
5 kasike brasna
200 g mlevenih lesnika
150 g lesnika celih
100 g mlevenih oraha
½ l mleka
250 g margarin
100 g prah secer
200 g slaga

Kore:Umutiti 15 belanaca, 15 kasika secera, 2kasike brasna, 200g mlevenih lesnika, 100g mlevenih oraha. Od ove mase ispeci 5 korica.
I fil: 15 zumanca, 15 kasika secera, 3 kasike brasna, 1/2l mleka skuvati na pari. Kada se ohladi dodati margarin (250g) umucen sa 100 g prah secera.

II fil: Istopiti 200 g secera u suvoj serpi da bude svetlo braon i tecno. Dodati u to 150 g lesnika (celih). Razliti u plehu i samleti kada se ohladi.

III fil: Umutiti 200g slaga.

Tortu slagati ovim redom:
kora-I fil-II fil - slag-kora-I fil-II fil-slag-...
Po vrhu je slag.

_________________
Ta tvoja oka dva,dva mala badema
sto mi ih posla Bog protiv vradzbina.
Umesto ordena na mojim grudima,
nocas su zaspala!
 
maucetung
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 43

Datum registracije: 04 Dec 2005
Poruke: 4360
Mesto: Sremski Karlovci

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 10, 2007 12:39 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Francuska torta
140 g margarina
140 g secera
1 vanilin
6 jaja
140 g mlevenih oraha ili lesnika
2 rebra cokolade
1 kasika kakaa
rum

fil:
125 g maslaca
125 g secera u prahu
1 vanilin
2 rebra cokolade
1 kasicica kakaa
2 jaja

Pripremanje: Mikserom penasto umutite margarin, vanilin i secer. Dodajte jedno po jedno zumance, muteci stalno dok se masa ne ujednaci. Smanjite brzinu miksera i dodajte kakao i na pari rastopljenu cokoladu, a na kraju mlevene orahe ili lesnike. Iskljucite mikser i kasikom umesajte cvrsti sneg od belanaca. Umucenu masu izrucite u okrugli pleh precnika 25 cm, podmazan margarinom i posut brasnom. Pecite deset minuta u pecnici zagrejanoj na 250 Celzijusa. Smanjite temperaturu na 200 Celzijusa i pecite tortu jos dvadeset minuta. Izvadite iz pecnice i kada se prohladi izrucite je na okrugli tanjir za tortu. Poprskajte rumom i sasvim ohladjenu namazite debelim slojem fila (debljina nadeva je samo za 1 cm tanja od debljine torte). Tortu ostavite na hladnom, ali ne u frizideru. Ukoliko je drzite u frizideru, pre sluzenja petnaestak minuta je drzite na sobnoj temperaturi. Isecite je na 16 kriski.

Fil: Mikserom penasto umutite maslac, vanilin i secer u prahu. Stavite jedno jaje i nastavite da mutite dok se krem ne sjedini, a zatim isto ucinite sa drugim jajetom. Rastopite cokoladu na pari, dodajte je kremu, a onda stavite kakao. Umucen krem stavite u frizider pola sata, pa njime nafilujte celu tortu.

_________________
Ta tvoja oka dva,dva mala badema
sto mi ih posla Bog protiv vradzbina.
Umesto ordena na mojim grudima,
nocas su zaspala!
 
maucetung
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 43

Datum registracije: 04 Dec 2005
Poruke: 4360
Mesto: Sremski Karlovci

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 10, 2007 12:42 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Grčka torta
2x7 jaja dve kore
Testo: 7 belanaca ulupaj sa 11 kašika šećera. Kada sve to dobro umutiš dodaj 7 kašika mlevenog plazma keksa i 7 kašika seckanih oraha.
Fil: 14 žumanaca muti sa 200 gr prah šećera. Tome dodaj 200 gr seckanih orha, 200 gr seckane čokolade, 200 gr izlomljenog plazma keksa. Dodaj 4 ulupana šlaga i 1 slatku pavlaku od 0.5 l

Posebno skuvaj u 3 dl mleka 100 gr šećera i 4 kašike brašna. Ohlađenoj masi dodaj 1,5 margarina. Ovo sve spoj sa filom. Po želji dodati žele, ratluk, suvo grožđe...
tortu filuj, a odgore ukrasi.
 
milkicabgd
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de





Datum registracije: 06 Sep 2005
Poruke: 9

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Maj 04, 2007 4:59 pm    Naslov poruke: Kambodža (oblande) Na vrh strane Na dno strane

Sastojci:
- 8 jaja
- 28 kašika šećera
- 300 gr mlevenog keksa"petit beure"
- 5 štangli čokolade
- 250 gr margarina
- 2 vanil šećera
- 1/2 šolje mleka
- 1 kašika putera

Priprema:
I smesa: dobro umutiti 8 belanaca i dodati 16 kašika šečera, 300 gr mlevenog keksa i dve štangle istopljene čokolade.
II smesa: umutiti 250 gr margarina i pomešati sa žumancima i dodati dva vanilina.
Mažu se naizmenično po dva lista oblande i prekrije se sa petim, preko koje se premaže glazura od čokolade.
Glazura: u pola šolje vrelog mleka spustiti 3 štangle čokolade, 1 kašiku putera i 3-4 kašike šećera.[color=darkblue] [/color]
 
milkicabgd
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de





Datum registracije: 06 Sep 2005
Poruke: 9

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Maj 04, 2007 5:13 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

CАRSKЕ ŠTАNGLЕ



- 4 ЈАЈА, 150 GR ŠЕĆЕRА,
- 370 GR MLЕVЕNIH ОRАHА,
- 100 GR BRАŠNА,
- 250 GR BUTЕRА,
- 300 GR PRАH ŠЕĆЕRА,
- 2 VАNILINА
- 1 DL MLЕKА.




Umutiti bеlаncа sа 150 gr kristаl šеćеrа, dоdаti 150 gr оrаhа, 100 gr brаšnа, 150 gr umućеnоg butеrа, tеstо stаviti u pоdmаzаni plеh i pеći.
Umutiti 4 žumаncа sа 150 gr šеćеrа u prаhu, prеmаzаti prеkо pеčеnоg tеstа i vrаtiti u isključеnu rеrnu, dа sе јоš mаlо prоsuši.
220 gr mlеvеnih оrаhа pоpаriti sа 1 dl mlеkа, dоdаti 100 gr umućеnоg butеrа sа 150 gr prаh šеćеrа i 2 vаnilinа, prеmаzаti prеkо nаdеvа, pо žеlji ukrаsiti оrаsimа i isеći nа štаnglicе.
 
crnibiser
samotvoja24
samotvoja24



Godine: 47

Datum registracije: 22 Maj 2005
Poruke: 11005
Mesto: Sarajevo

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Čet Jul 12, 2007 6:17 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Vražja torta



Sastojci:
Za 8-10 osoba



90 g / 6 žlica maslaca ili mekog margarina
125 g / 2/3 šalice finog šećera kristala
150 g / ¾ šalice smeđeg šećera
300 g 2 ½ šalice brašna ( za sve namjene)
2 žličice sode bikarbone
2 žlice KRAŠ kakao praha
4 jaja
125 g otopljene DORINA čokolade za kuhanje
1 žlica tamne melese
1 žlica eksrakta vanilije
200 ml / 7/ 8 šalica mlijeka
BIJELA FUDGE KREMA (GLAZURA)
250 g DORINA bijele čokolade
75 g / 1/3 šalice maslaca
oko 250 g / 1 1/3 šalice šećera u prahu

ČOKOLADNA FUDGE GLAZURA
1.Rastopite maslac s mlijekom u maloj posudi
2.Dodajte šećer i kakao i čvrsto tucite žicom dok smjesa ne bude glatka i sjajna
3.Ostavite da se hladi dok ne bude mlaka i onda prelijte preko torte
Dodatne 2 žlice šećera u prahu

ZA UKRAŠAVANJE Šećer u prahu
Oko 10 listića od tamne čokolade


Priprema

1.Namastite i obložite pergament papirom dna tri okrugla plitka lima za pečenje torte (23 – 25 cm). Miješajte maslac i obje vrste šećera dok smjesa ne bude pjenasta. Prosijate zajedno brašno, sodu bikarbonu i kakao prah u zasebnu zdijelu.
2.Utucite jedno po jedno jaje u smjesu maslaca i šećera, dodajući nakon svakog jaja po jednu žlicu brašna pomiješanog s kakaom. Tucite i dalje smjesu s žicom dok dodajete stopljenu čokoladu, melasu i ekstrakt vanilije.
3.Umiješajte preostalo brašno, dodajući postupno i mlijeko, dok sve ne potrošite i smjesa ne bude glatka. Podijelite tijesto u tri lima za pečenje i poravnajte površinu spatulom. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 c oko 25 – 30 min, odnosno dok tijesto na dodir ne bude čvrsto. Preokrenite peći na tijesto na žičanu rešetku, skinite pergament papir i ostavite da se hladi.
4.Za bijelu kremu otopite bijelu čokoladu i maslac u vatrostalnoj zdjeli iznad posude s vodom koja tiho kuha, zatim u otopinu utucite dvije žlice kipuće vode dok smjesa ne bude glatka. Maknite s izvora vode i tucite smjesu žicom postupno dodajući dovoljno šećera u prahu da dobijete gustoću pogodnu za premaz. Brzo, (dok se ne stisne) spojite slojeve torte ovom kremom.
5.Napravite čokoladnu glazuru na način da: ( Rastopite maslac s mlijekom u maloj posudi, dodat šećer i kakao i čvrsto tučete žicom dok smjesa ne bude glatka i sjajna. Ostavite da se hladi dok ne bude mlaka i onda prelijte preko torte). Utucite u smjesu dodatni šećer u prahu i ostavite da se hladi dok se ne zgusne. Zatim brzo premažite tortu praveći spatulom ukrasne «valove» i ostavite da se glazura stisne.
6.Pospite tortu odozgo s malo šećera u prahu i ukrasite listićima od čokolade.

_________________
Ljubav je uvijek put prema sreći , ali život ponekada ima drugačije namjere.....
 
crnibiser
samotvoja24
samotvoja24



Godine: 47

Datum registracije: 22 Maj 2005
Poruke: 11005
Mesto: Sarajevo

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Čet Jul 12, 2007 6:24 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ledeni vjetar s vocem

POTREBNO:

KORE: 9 bjelanjaka
30 žlica šecera
žlica octa
2 žlice oštrog brašna
KREMA: 9 žumanjaka
4 žlice šecera
4 žlice oštrog brašna
2,5 dl mlijeka
3 vanilin šecera
25 dag margarina
1 l slatkog vrhnja
banane, jagode, kivi


NACIN PRIPREME:
Istuci cvrst snijeg od bjelanjaka sa šecerom i umiješati lagano ocat i brašno. Veliku tepsiju premazati margarinom, obložiti papirom za pecenje i opet premazati margarinom. Istresti smjesu, poravnati i peci na 150' C oko 1 sat, pa hladiti u iskljucenoj pecnici. Koru odvojiti od papira i prerezati uzdužno na tri trake. Tuci žumanjke sa šecerom, dodati brašno, mlijeko i vanilin šecer. Skuhati da se zgusne i u ohladeno umiješati margarin. Slatko vrhnje istuci u šlag, a voce narezati na kolutove. Na dno duguljaste tacne staviti jednu koru, premazati trecinom kreme, složiti banane i premazati šlagom. Staviti drugu koru, trecinu kreme, pa jagode i šlag. Staviti i trecu koru, ostatak kreme te kivi i omazati cijelu tortu šlagom. Rezati na šnite.

Nada Jovic

_________________
Ljubav je uvijek put prema sreći , ali život ponekada ima drugačije namjere.....
 
crnibiser
samotvoja24
samotvoja24



Godine: 47

Datum registracije: 22 Maj 2005
Poruke: 11005
Mesto: Sarajevo

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Čet Jul 12, 2007 6:26 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Jogobella torta

POTREBNO:
KORA:


4 jaja
5 žlica šecera
1 žlica vode
5 žlica brašna
1 prašak za pecivo

KREMA:

½ l vocnog jogurta od jagode
20 dag šecera u prahu
1 vanilin šecer
½ l slatkog vrhnja
jagode ( breskve iz konzerve)
3 vrecice želatine



NACIN PRIPREME:
Mutiti žumanjke sa šecerom i žlicom vode, dodati brašno s praškom i na kraju snijeg. Ispeci u okruglom kalupu, ohladiti i prerezati vodoravno. U vocni jogurt dodati šecer i vanilin šecer te promiješati. Izraditi šlag od slatkog vrhnja pa i njega umiješati u jogurt. Nasjeckati jagode (može i breskve iz konzerve, ali onda i jogurt mora biti od bresaka) pa dodati u smjesu. Namociti želatinu sa 12 žlica vode te staviti na vatru da se otopi(ne smije provrijeti). Otopljenu želatinu odmah polako ulijevati u smjesu šlaga i jogurta lagano miješajuci. Složiti na dno kalupa jednu koru, izliti sav fil i pokriti drugom korom. Dobro ohladiti. Na gornju koru složiti narezane jagode i preliti preljevom za torte.

Nada Jovic

_________________
Ljubav je uvijek put prema sreći , ali život ponekada ima drugačije namjere.....
 
crnibiser
samotvoja24
samotvoja24



Godine: 47

Datum registracije: 22 Maj 2005
Poruke: 11005
Mesto: Sarajevo

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Čet Jul 12, 2007 6:28 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Bavarska torta


POTREBNO:


6 jaja
100 g cokolade
30 g kakaa
100 g maslaca
2 vanil šecera
120 g šecera
150 g brašna
korica limuna

2 dl mlijeka
2-3 g želatine
6 žumanjaka
300 g jagoda
5 dl slatkog vrhnja

4 dl slatkog vrhnja
100 g cokolade
100 g ušecerenih trešanja



NACIN PRIPREME:
Jaja, šecer, i vanil šecer miješajte dok ne bude pjenasto, dodajte rastopljenu cokoladu, koricu limuna, i razmekšani maslac i na kraju brašno. Peci na 170 oko 30 minuta. Mlijeko, šecer i pripremljenu želatinu kuhajte na pari. Dodajte žumanjke. Smjesu ohladite pa dodajte tuceno slatko vrhnje i isjecene jagode. Biskvit prerežite na 3 dijela i filujte. Neka odstoji u frižideru 2-3 sata da se krema ucvrsti. Ukrasite tucenim šlagom, figuricama od cokolade i ušecerenim trešnjama.

Olivera Prorokovic

_________________
Ljubav je uvijek put prema sreći , ali život ponekada ima drugačije namjere.....
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Dezerti ~ -> Torte Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3 ... 17, 18, 19, 20, 21  sledeća
Strana 18 od 21

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon