www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Fudbaleri zarađuju i na kladionici
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
Doktor
~Sanjicino*slculence~
~Sanjicino*slculence~

Godine: 39

Datum registracije: 17 Nov 2005
Mesto: Novi Sad

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Apr 05, 2006 2:37 am    Naslov poruke: Fudbaleri zarađuju i na kladionici Na vrh strane Na dno strane

Više od polovine fudbalera u Premijer ligi ostvaruju velike dodatne zarade putem Internet kladionica, tvrdi Toni Kaskarino, nekadašnji irski reprezentativac i prvotimac Čelsija, Gilingema, Milvola, Aston Vile, Seltika, Marselja i Nansija. Kaskarino je u intervjuu tabloidu "News Of The World" otkrio da je jedan engleski reprezentativac prošlog meseca dobio 220.000 funti pošto je uložio novac na pobedu Boltona protiv Vest Hema. „Igrači se nikad ne klade na svoje timove pošto je to strogo zabranjeno i na taj način mogli bi da ugroze karijere. Ali, imaju prijatelje u drugim ekipama i od njih saznaju značajne informacije. Menadžeri obično saopšte koji će tim istrčati na teren posle subotnjeg ručka. Onda počnu da ´rade´ mobilni telefoni, jedni javljaju drugima ko će igrati i onda se na Internet kladionicama ulažu velike sume novca”, objasnio je Kaskarino.

U pomenutom meču Bolton – Vest Hem (4:1) menadžer gostiju Alan Pardju odmarao je mnogo prvotimaca za duel u FA kupu četiri dana kasnije.

„Neko od prvotimaca ´Čekićara´ je tu informaciju javio prijatelju i on je zaradio novac. Bio sam šokiran kad sam saznao o kolikoj sumi se radi. Ne tako davno, za te pare mogao je da se kupi odličan fudbaler, a sad toliko košta popodnevna zabava”.

Kaskarinove tvrdnje imaju potporu u stvarnosti. Prošle nedelje su igrači Čelzija bili na izletu na hipodromu u Čeltnhemu i izgubili ukupno 500.000 funti. Vezista Plavaca Eidur Gudjonsen priznao je da je 2003. godine ostavio u kladionici takođe pola miliona funti, a slično priznanje dao je i Majkl Oven rekavši da je proćerdao više od dva miliona funti dok je prognozirao fudbalske rezultate i ishode trka konja.

„Danas fudbaleri zarađuju mnogo novca i to ih ´ubija´. Ulažu velike sume, jer im se čini da su to male pare. Ali, uskoro shvate koliko greše. Siguran sam da će u narednih desetak godina biti mnogo vrhunskih igrača koji će sve pare koje zarade potrošiti na kockanje. Oni više nemaju nikakvu meru. I ja sam bio takav kad sam počeo da se kockam. Za 12 meseci izgubio sam 70.000 funti, ali sam se opametio i sad sam u plusu oko 100.000 funti. Stvar je u tome da shvatiš kad ti ne ide i zaustaviš se na vreme”, kaže Kaskarino, koji se posle fudbalske karijere posvetio profesionalnom igranju pokera.

Ovakve izjave uzburkale su ostrvsku javnost ali i FA Engleske. U Statutu ove organizacije piše da igrači ne smeju da se klade na mečeve timova u kojima igraju, ali i da im je zabranjeno da prijateljima saopštavaju važne informacije koje bi mogle da im pomognu pri tipovanju. Naravno, vrlo je teško otkriti ko krši pravila zbog toga što Internet kladionice poštuju diskreciju.

„Trudimo se da sprečimo takve stvari. Ako Kaskarino ima neka konkretna saznanja, neka nam se obrati i mi ćemo sigurno sprovesti opsežnu istragu i kazniti one koji krše pravila”, istakao je portparol FA Engleske Adrian Bevington. (B92, Sportski žurnal)

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Fudbaleri zarađuju i na kladionici Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon