:: |
Autor |
Poruka |
zvezdaza Dobro upućeni član

|
Godine: 42
Datum registracije: 20 Mar 2006 Poruke: 525 Mesto: Zajecar

|
|
Škola u holandskom gradu Amersfortu nije imala pravo da zabraniti pohađanje nastave muslimanki koja je odbila da se rukuje sa muškarcima,odlučilo je holandsko povereništvo za versku ravnopravnost.
Kažnjena devojka odbila je da se rukuje sa muškarcima, jer islam ženama zabranjuje svaki fizički kontakt sa muškarcima starijim od 12 godina. Centar za obrazovanje odraslih u Amersfortu odbio je njenu molbu da se školuje za radno mesto asistenta u obrazovnom procesu, uz obrazloženje da je rukovanje deo svakodnevice u obrazovanju. Povereništvo,koje se finansira iz budžetskih sredstava, zaključilo je, međutim, da u školi rukovanje nije nužno, jer postoje i drugi načini da se pozdravi muškarac. Svaka škola ima obvezu da se ponaša nediskriminatorski i da se na isti način odnosi prema muškarcima i ženama. Ta obveza odnosi se i na pojedinačne polaznike koji iz verskih uverenja odbijaju telesni kontakt , stoji u saopštenju Povereništva.
|
|
 |
zvezdaza Dobro upućeni član

|
Godine: 42
Datum registracije: 20 Mar 2006 Poruke: 525 Mesto: Zajecar

|
|
Pa sad, sta reci, osim da su muslimanska pravila stroga
|
|
 |
alhemicar Prijatelj foruma

|
Datum registracije: 09 Maj 2005 Poruke: 3412

|
|
kakve veze ima rukovanje sa obrazovanjem. Ja sam rosao 3 razlicia skolska sistema i ni jedan nema veze sa rukovanjem. Holanjdani totalno prolupali
|
|
|
|
|
 |
Bajadk Odomaćeni član

|
Godine: 50
Datum registracije: 08 Mar 2004 Poruke: 1077 Mesto: Podgorica - Danmark

|
|
Pa recimo ako je zavrsna godina i direktor skole daje djacima diplome za zavrseno skolovanje i cestita im, mislim da bi bilo sasvim normalno i kulturno da se da ruka i na taj nacin cestita.
|
|
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|