:: |
Autor |
Poruka |
Doktor ~Sanjicino*slculence~

|
Godine: 39
Datum registracije: 17 Nov 2005 Poruke: 4264 Mesto: Novi Sad

|
|
Porotnici na suđenju Zakariasu Musauiju čuli su poslednje trenutke borbe u avionu koji je 11. septembra 2001. otela Al kaida. Tužilaštvo SAD je završavajući izlaganje na suđenju Musauiju za izricanje kazne prvi put u javnosti emitovalo polusatni snimak sa magnetofona iz kabine jednog od četiri aviona koje su pripadnici Al kaide oteli u napadima 11. septembra 2001, a koji je promašio cilj zahvaljujući pobuni putnika. Snimak emitovan u sudu u Aleksandriji blizu Vašingtona zabeležio je zvuke napada otmičara na posadu i borbe u napadu putnika na otmičare u avionu koji je, kako vlasti smatraju, trebalo da bude srušen na Kongres SAD. Avion je, međutim, oboren na polje u Pensilvaniji pošto su teroristi uvideli da neće moći da održe kontrolu, javile su agencije.
Snimak ukazuje na to da su putnici dva puta prodrli u kabinu, ali da su prvi put teroristi uspeli da odbiju napad. Među udarcima, kricima i zvucima borbe, dok je avion naglo gubio visinu, čuje se putnik kako viče - „Podigni ga! Podigni ga!”. U očitoj nameri da sruši avion, radije nego da dozvoli da ga putnici preuzmu, jedan od otmičara je vikao - „Teraj dole!”.
Putnici su počeli pobunu oko 9:57 i nasrnuli na kabinu, a minut kasnije avion je počeo da naginje krila levo i desno, dok je pilot-otmičar pokušavao da izbaci iz ravnoteže putnike. Potom je jedan glas rekao - „Idemo na njih”, posle čega su usledili zvuci udaraca, dok su putnici nastojali da provale u kabinu. Posle toga se čuju zvuci borbe u kabini, a jedan od otmičara je upitao na arapskom - „Da dovršimo ovo?”, na šta je drugi odgovorio - „Ne, kad svi dođu dovršićemo”.
Nešto posle 10 sati jedan otmičar je povikao - „Alah je najveći!”, posle čega sledi pitanje - „Hoćemo li ga oboriti?”. Sledili su zvuci konačne borbe u kabini, posle čega se snimak prekida, označavajući da se avion srušio odnevši u smrt 33 putnika, sedam članova posade i četiri otmičara.
MUSAUI - NAPADI OD 11. SEPTEMBRA OPRAVDANI
Zaharije Musaui, optužen za umešanost u terorističke napade u Sjedinjenim Državama 11. septembra 2001, rekao je tokom svog svedočenja da su ti napadi bili „opravdani”. On je dodao i da ga je smrt hiljada ljudi u Njujorku i Vašingtonu, kako je rekao, „usrećila”, naglasivši da Amerika „nanosi svetu zlo”, kao i da je spreman da ubija Amerikance, kako je rekao, „bilo kada i bilo gde”.
Musaui, uhapšen u SAD u avgustu 2001. zbog kršenja imigracionih zakona, izjavio je da je on 11. septembra trebalo da otme peti avion i da ga sruši na Belu kuću.
Porota treba da odluči da li će Musaui biti osuđen na smrtnu kaznu, a očekuje se da će, nakon njegovog svedočenja, advokati odbrane pokušati da ga na sudu predstave kao mentalno nestabilnu osobu. (RTS)
|
_________________ ~*~Vojim svoje srculence najvise na svetu ~*~ :322:
 |
|
|
|
 |
alhemicar Prijatelj foruma

|
Datum registracije: 09 Maj 2005 Poruke: 3412

|
|
tog monstruma je davno trebalo "skloniti" Samo dzaba bacaju pare na sudjenje
|
|
|
|
|
 |
ismarela Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 54
Datum registracije: 16 Apr 2006 Poruke: 1 Mesto: tuzla

|
|
amerika unistava citav svijet a niko joj za to nesudi unistili su i nasu zemlju jugu pa irak pa sada hoce iran a avganistan sam zaboravio a gje je ta atomska bomba u iraku nema nego trebaju naftu i prava je steta sto nije uspio oteti i peti avion i pravo u bijelu kucu
|
|
|
|
|
 |
Bajadk Odomaćeni član

|
Godine: 50
Datum registracije: 08 Mar 2004 Poruke: 1077 Mesto: Podgorica - Danmark

|
|
Pa kad mogu i znaju kako i kad imaju mogucnost.
|
_________________ E da mi je, da mi je |
|
|
|
 |
La'Magia ~ La Victoria Siempre ~

|
Godine: 39
Datum registracije: 23 Mar 2006 Poruke: 1584 Mesto: * Novi Sad *

|
|
Lik je zaista heroj,kao nisam kriv,ali sam trebao biti.
|
|
|
|
|
 |
boban11 Upozorenja: 2 od 3 Prijatelj foruma

|
Godine: 40
Datum registracije: 03 Mar 2005 Poruke: 19847 Mesto: Gradiska

|
|
Ovo je zaista interesantno, hvala Bogu da neko stisno petlju pa se suprostavio zločincima, svaka čast tim putnicima
|
_________________ Vilenjakinja & Ja Post Team
Ika & Ja Super Team |
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|