www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Saveti
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~
::  
Autor Poruka
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Nov 04, 2004 6:04 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kako dobiti kompaktniju masu za pripremu jela od svježeg kravljeg sira?
Svježi sir trebate prije upotrebe protisnuti kroz sito kako biste dobili kompaktniju masu.



_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Nov 04, 2004 6:04 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kako dobiti mekanu i finu kajganu?
Mekanu i finu kajganu dobit ćete dodavanjem malo mlijeka u jaja.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Nov 04, 2004 6:04 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kako dodavati žumanca smjesi za kolače?
Žumanca se grušaju ako su prehladna ili ako su prebrzo dodana smjesi za kolače. Dodajte smjesi razmućena jaja ili žumanca jedno po jedno i pospite ih žlicom brašna kako se ne bi počela grušati.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Nov 04, 2004 6:05 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kako otkloniti višak vlage iz svježeg kravljeg sira?
Ako vam se čini da je u siru previše vlage, možete ga ocijediti u platnenom ubrusu ili ga ostaviti rastresenog na stolu na sobnoj temperaturi da se sam posuši.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Nov 04, 2004 6:06 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kako pripremiti jaje na oko bez masnoće?
Jaja na oko možete pripremiti i bez ulja, tako da u tavu umjesto masnoće stavite dvije do tri žlice vode a potom dodate jaja.




Kako se poširaju jaja i uz što ih poslužiti?
Poširanje jaja jest ugrušavanje jaja u tankom sloju zakiseljene vrele vode. Poslužite ih u juhama i toplim predjelima.



Kako skuhati jaja koja kasnije želite nadijevati?
Ako kuhate jaja za naknadno punjenje, stavite ih kuhati u kipuću vodu da vam žumance ostane u sredini.




Kako svladati tehniku razbijanja jaja?
Ako ste nevješti u razbijanju jaja, svako jaje možete razbiti u posebnu šalicu pa svako zasebno kontrolirati kako vam ne bi ostao dio ljuske. Ujedno možete na taj način kontrolirati i kvalitetu jaja.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Nov 04, 2004 6:06 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kako treba izgledati sir ukoliko ga kupujete na tržnici?
Pri kupovanju sira na tržnici imajte na umu da sir treba imati snježno bijelu boju i blag miris po mlijeku.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Nov 04, 2004 6:07 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Koliko dugo kuhati jaja?
Jaja u ljusci stavite u kipuću vodu 2 - 3 minute ako pripremate mekano kuhana jaja. Kako biste ih lakše oljuštili, stavite ih nakon kuhanja u hladnu vodu i odmah ljuštite.
Tvrdo kuhana jaja ne smiju se kuhati duže od 10 minuta jer bjelance postane žilavo, a žumance mijenja boju.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Nov 04, 2004 6:07 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Što možete dodati svježem kravljem siru kako bi se smanjila njegova vlažnost i povećala kompaktnost?
Kako bi sir ostao kompaktan i popio suvišnu vlagu, u njega možete dodati škroba, pšeničnog grisa ili jaje, odnosno žumance.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Nov 04, 2004 6:07 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

U čemu držati svježi sir u hladnjaku?
Sir čuvajte u hladnjaku u posudi s poklopcem da se ne suši i ne poprimi miris od druge hrane u hladnjaku.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Nov 04, 2004 6:07 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Zašto za pripremu kolača jaja moraju biti sobne temperature?
Kako bi se od jaja dobilo samo najbolje pri pečenju kolača, moraju biti sobne temperature; ako su prehladna, neće se dobro spojiti s ostalim sastojcima, a bjelanca neće vezati dovoljnu količinu zraka kako bi tučenjem dobila veći volumen.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Nov 04, 2004 6:08 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Gljive


1. Kada začiniti gljive tijekom pirjanja?
Kod pirjanja gljive prvo popaprite, a pred kraj ih posolite.




2. Kako koristiti sušene gljive?
Sušene gljive prethodno namočite u vodu pa ih dalje koristite kao svježe.
Sušene gljive možete samljeti u prah i koristiti kao začin, ali ih je potrebno dodati na početku kuhanja jer se njihova aromatičnost pojačava duljinom kuhanja.




3. Kako narezati šampinjone?
Za juhe, šampinjone narežite na listiće, za variva na četvrtine, za nadjev ih sitno nasjeckajte, a kod pečenja odvojite klobuk i stručak.




4. Kako oprati gljive?
Gljive treba prati pod slabim mlazom vode kako ne bi upile dodatnu količinu vode i time omekšale.




5. Kako pripremati nadjeve za pizze s gljivama?
Nadjevi za pizze s gljivama spremaju se na dva načina. Jedan je da listiće jednostavno složite po tijestu pizze zajedno s drugim sastojcima nadjeva. Na taj način gljive će se dosta sasušiti prilikom pečenja. Kako biste to spriječili, možete listiće narezanih gljiva ili polovice malih gljiva propirjati, uz dodatak raznih začina.




6. Kako spriječiti tamnjenje gljiva pri blanširanju?
Kod blanširanja gljive neće potamnjeti ako ih stavite u kipuću vodu kojoj ste dodali malo octa.




7. Kako začinima možete povećati hranjivu vrijednost gljiva?
Dodavanjem peršinova lista i limunova soka jelima od gljiva povećava se hranjiva vrijednost (osobito količina vitamina C).




8. Koje su vrste gljiva nutritivno vrijedne?
Najhranjivije vrste gljiva su puhare, rujnice, vrganji i pečurke, a najmanje bjelančevina imaju lisičarke.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Nov 04, 2004 6:09 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Juhe


1. Kako i koje začinsko bilje koristiti kod pripreme juhe?
Koristite svježe ili sušeno začinsko bilje za pojačavanje arome juhe. Najčešće se upotrebljavaju peršin, bosiljak, vlasac, mažuran, kim, divlji komorač i majčina dušica, a kada se u juhi kuha meso, dodaju se lovor, ružmarin i majčina dušica.




2. Kako kuhati juhu?
Juhe je dobro kuhati poklopljene i na umjerenoj vatri.




3. Kako pripremiti povrće za juhu?
Povrće za juhu (celer, mrkvu, poriluk) očistite i operite pod tekućom vodom te režite na komade da se tijekom kuhanja ne raspadne. Uvijek ga stavljajte u kipuću vodu.




4. Kako utjecati na kvalitetu juhe?
Za kvalitetniju juhu meso stavite kuhati u hladnu vodu, a kad voda zakipi, pokupite pjenu te dodajte začinsko bilje i povrće




5. Koje meso upotrijebiti za pripremu juhe?
Za mesnu juhu obično se koriste niže kategorije mesa (prsa, plećka, vrat) i kosti, a kod peradi sitnina.




6. Koji su dodaci juhama i koliko ih dugo kuhati?
Najčešći dodaci juhama su riža i tjestenina, ali se mogu dodati i ječam, zobene pahuljice, heljda i ostale žitarice te kockice poprženog kruha. Domaća tjestenina kuha se 5 - 10 minuta, riža 15 - 18 minuta, žitarice koje treba prethodno namočiti kuhaju se 40 - 60 minuta.




7. Što možete napraviti da vam juha bude boljeg okusa?
Mrkvu i crveni luk možete prethodno popeći pa će juha biti boljeg okusa i tamnije boje.




8. Što učiniti da pileća juha ne bude mutna?
Kako ne biste dobili mutnu pileću juhu, dobro je komade piletine prethodno kratko blanširati u kipućoj vodi.

_________________
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~ -> Saveti Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  sledeća
Strana 4 od 10

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon