:: |
| Autor |
Poruka |
Baraba Džentlmen

|
Godine: 50
Datum registracije: 02 Sep 2005 Poruke: 25413 Mesto: Na livadi, na zelenoj travi

|
|
Francuski kapiten Zinedin Zidan nazvan je „prljavim teroristom” pre nego što je glavom u grudi udario centarhalfa italijanske reprezentacije Marka Materacija, tvrdi antirasistička grupacija „SOS Rasizam”, sa sedištem u Parizu. Vrlo brzo po dolasku u Italiju oglasio se i Materaci, koji je negirao ove navode. „To apsolutno nije tačno. Nisam ga nazvao teroristom. Ja sam ´glup´. Čak i ne znam šta ta reč znači”, rekao je Materaci italijanskoj agenciji Ansa pošto je reprezentacija Italije doputovala u Rim iz Nemačke. Materaci nije, međutim, rekao šta je rekao Zidanu, koji je najavio da će narednih dana objaviti svoju verziju priče. Inače, brazilski specijalisti za čitanje sa usana procenili su da je italijanski fudbaler Marko Materaci uvredio Zinedina Zidana nazvavši njegovu sestru prostitutkom, prenela je francuska agencija AFP.
STOPER „AZURA” ŠOKIRAO SVE
Marko Materaci je u finalu Svetskog prvenstva potvrdio da je fudbalski doktor Džekil i mister Hajd. Igrač Intera, poznatiji pod nadimkom Čudovište, u 120 minuta igre uspeo je da napravi penal, da izjednači na 1:1, da umalo glavom savlada svog golmana Bufona, da „zasluži” isključenje Zidana i da pogodi jedan od penala za četvrtu titulu Italijana. I sve to samo na jednoj utakmici?!
Materaci je zato zaslužio da bude ličnost u žiži završnice Mundijala u Nemačkoj. „Znao sam da ću na SP biti zamena Kanavaru i Nesti. Nije mi smetalo da sedim na klupi, ali sam nestrpljivo čekao šansu da zaigram. Žao mi je Neste, koji se povredio”, izjavio je Materaci, uz Luku Tonija - jedini fudbaler „azura” koji je postigao dva gola na Svetskom prvenstvu.
Karijera Marka Materacija sporo se kretala ka vrhu jer je 193 centimetara visoki defanzivac od 1993. do 1996. igrao za nižerazredne italijanske klubove (Marsala, Trapani i Karpi), da bi posle dve sezone u Peruđi prešao u Everton. Reputaciju grubijana stekao je u dresu Intera, gde nije prezao da koristi laktove i oštre startove kako bi zaustavio protivničke igrače. Glupost nad glupostima napravio je februara 2004. godine, kada je po završetku meča, na ulazu u tunel, u glavu udario Bruna Ćirila iz Sijene. Materaci je suspendovan na dva meseca, ali je ipak dobio mesto u italijanskoj reprezentaciji za EP 2004. u Portugalu.
„To je bio neki drugi Marko Materaci. Da, napravio sam dosta grešaka u životu, ali sudite mi kao čoveku. Ja nisam đavo. Ne mogu da vam kažem koliko puta su moja deca ušla u kuću uplakana jer su im drugovi iz razreda rekli da je njihov otac čudovište i kasapin. Nisam osvetoljubiv, već prihvatam svoju sudbinu”, rekao je Materaci, koji je na levoj ruci rimskim brojevima istetovirao datum rođenja XIX VIII MCMLXXIII i ime „Lion”.
|
| |
|
 |
Slejdž Gospodja Selektorka

|
Godine: 48
Datum registracije: 15 Jul 2005 Poruke: 4716 Mesto: Frankfurt/ Loznica

|
|
S*oka,nemam reci
Ja i danas ne mogu da se smirim zbog ovog Materacija
Tako da mi vredja Zizua!!
E rodicu jos jednog sina i dacu mu ime Zizu, e bas hocu
|
_________________ Bez tebe ne smem
ja ne umem
disati,smejati se, hodati |
|
| |
|
 |
alhemicar Prijatelj foruma

|
Datum registracije: 09 Maj 2005 Poruke: 3412

|
|
|
Tako italijani pobjedjuju. Zidan ce uvijek biti veliki a Materaci uvijek prostak i rasista
|
|
|
| |
|
 |
magla 68 ~Sremački bećarac~

|
Datum registracije: 26 Nov 2005 Poruke: 4150 Mesto: Sremački BIRCUZ

|
|
Šteta što to nije rekao Siniši Mihajloviću bogme neznam kako bi se onda proveo kad čoveku dođe žuta minuta u toj sekundi. Mora dobro da ga je uvredio jer svi znamo kakav je Zidan ali i on je od krvi i mesa
|
|
|
| |
|
 |
bane42 Upućeni član

|
Godine: 61
Datum registracije: 17 Okt 2005 Poruke: 474 Mesto: Gde nebo ljubi zemlju...

|
|
@ slejdz ,
Rodi ti sina , ali mu nemoj dati ime Zizi, bez veze.
Inače sam do pre neki dan cenio "Zizija" maximalno, imao sam ga za prvog virtuoza uz Ronaldinja .
Nažalost virtuoz je verovatno još uvek ali se poneo neodgovorno , neprimerno i neuzgojno jer tu utakmicu je gledalo bar 50 000 000 dece po celom svetu prizna(ćeš)ćete kad jedan idol mladih (a on to jeste sigurno) napravi tako nešto onda to ne deluje vaspitno ni najmanje. Šteta što je dozvolio da ga isprovocira baraba kao što je Materazzi.
Ovako ostaje mrlja na inače veoma uspešnoj i vrhunskoj karijeri.
Sad Ronaldinjo ostaje sam No.1
|
_________________ Bit će bolje jednog dana...
ako bog da...
Što me ne ubije to me ojača.... |
|
| |
|
 |
budidobar Upozorenja: 1 od 3 Prijatelj foruma

|
Datum registracije: 18 Avg 2004 Poruke: 3354

|
|
|
ma ne bre....slushao sam njegovu izjavu na canale +..direktno. onaj *eder zzabar mu je nekoliko puta teshko opsovao sestru i majku..nekoliko puta . zadnji put je odreagovao,ali po meni preblago....mada..opravdanja sportsko gledano - nema..jbg
|
_________________ ....zelja je samo moja. da ne bude zabune..lepo vreme i dobro zezenje na sajtu. |
|
| |
|
 |
benitez Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 56
Datum registracije: 15 Jul 2006 Poruke: 8 Mesto: Šabac

|
|
|
Ono sto je Materaci uradio satavni deo sporta, nije OK ali je prisutno svugde, ali ono sto je Zidan uradio je za zatvor a ne za crveni karton. Pa kod nas je golman partizana kaznjen uslovno zatvorskom kaznom i drustveno korisnim radom zbog manje brutalnijeg starta. I jos nesto pita li se iko da Zidan nije prvi poceo ali je na kraju pobedio bezobrazniji i mentalno jaci. Ne branim zabare ali mi je muka da neko opravdava Zidana za onakvo seljacko ponasanje.
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|