:: |
| Autor |
Poruka |
Doktor ~Sanjicino*slculence~

|
Godine: 40
Datum registracije: 17 Nov 2005 Poruke: 4264 Mesto: Novi Sad

|
|
Astrofizičar Stiven Hoking kaže da bi nuklearni rat, udar asteroida ili pandemija zarazne bolesti mogli da unište ljudski rod. Prema Hokingu, način da ljudska rasa preživi kataklizmu, čija je pretnja sve realnija, jeste naseljavanje svemira. Na predavanju održanom u Hongkongu najpoznatiji svetski astrofizičar Stiven Hoking između ostalog je rekao da će ljudski rod preživeti samo ukoliko pronađe nove naseobine u svemirskom prostranstvu, prenosi Blic. „Ako želimo da preživimo, moramo da nađemo planetu sličnu svojoj van Sunčevog sistema. Za 20 godina mogli bismo da imamo stalnu bazu na Mesecu, a za 40 godina koloniju na Marsu”, tvrdi Hoking. Profesor fizike na Institutu za tehnologiju u Masačusetsu Alan Džut kaže da kolonizacija neke planete nije izvodljiva još najmanje 50 godina. „Mislim da naša tehnologija neće toliko napredovati u narednih pola veka. I dalje će biti lakše preživeti na Zemlji nego na Mesecu, lakše ćemo sagraditi podzemnu bazu na Antarktiku nego na Mesecu”, kaže on. (Blic, B92)
|
_________________ ~*~Vojim svoje srculence najvise na svetu ~*~ :322:
 |
|
| |
|
 |
alhemicar Prijatelj foruma

|
Datum registracije: 09 Maj 2005 Poruke: 3412

|
|
|
Mi cemo unistiti sami sebe mnogo prije nekog meteora. Sto se naseljavanja svemira tice - ko voli nek izvoli
|
|
|
| |
|
 |
stimi Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 59
Datum registracije: 02 Dec 2002 Poruke: 148 Mesto: off

|
|
|
ispravno-jedino sta nam ostaje posle svih bljuvotina,ratova i mrznje je da se iselimo "tamo daleko".ja licno verujem sta ovaj gospodin tvrdi i sigurno je da cemo tako nesto morati,ne da gledamo u sf filmovima, vec i da cinimo u bliskoj buducnosti
|
|
|
| |
|
 |
markoP_BG Dobro upućeni član

|
Godine: 44
Datum registracije: 21 Nov 2005 Poruke: 643 Mesto: Zemun

|
|
|
Ništa mi nećemo morati :color:
|
_________________ Da oni sto me mrze :ljutko:
Mrze jos vise :320:
Da nestane im osmeh sa lica
:greenjumpers: |
|
| |
|
 |
japajan Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 03 Dec 2005 Poruke: 5 Mesto: TAMO DALEKO

|
|
|
a ko bi znao kako cemo i gde cemo !!!
|
|
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|