:: |
| Autor |
Poruka |
Baraba Džentlmen

|
Godine: 50
Datum registracije: 02 Sep 2005 Poruke: 25413 Mesto: Na livadi, na zelenoj travi

|
|
Novi pooštreni zakon o saobraćaju sa sistemom kaznenih poena, koji je od 1. jula na snazi u Češkoj, predviđa apsurdno drakonske kazne za običan pad s bicikla. Tomaš Petru [20] iz Zlina, na praznom putu, ovih je dana neoprezno zakačio ivičnjak, preleteo preko upravljača bicikla i pretrpeo povrede zbog kojih su ga prevezli u bolnicu. Iako u okolini nije bilo nikoga, a policajci koji su na mesto stigli zajedno s kolima hitne pomoći uverili se da je potpuno trezan, od mladića se traži da plati kaznu od skoro 1.000 evra. „Kao učesnik u saobraćaju izazvao je saobraćajnu nesreću u kojoj je povređen čovek. On sam”, zvanično je objašnjenje policije za drakonsku kaznu.
Regionalni šef policije u Zlinu Bedržih Koutni priznao je dnevniku „Mlada fronta Dnes” da je kazna za povredu pri padu s bicikla, ipak, besmislena, ali da policajci moraju da je naplate, jer na tome insistira zakon. „Sličnih slučajeva imamo više. Mislim da je način na koji to zakon rešava veoma nemoralan. Čovek se sam povredi i još za to dobije kaznu. To je amoralno”, kazao je Koutni. Roditelji Tomaša Petrua rešili su da se protiv apsurdne kazne i zakona bore sudskim putem. (Mondo)
|
| |
|
 |
pinkie Prijatelj foruma

|
Godine: 46
Datum registracije: 01 Okt 2004 Poruke: 19325 Mesto: u skrivenom kutku

|
|
e boze svega na ovom svetu ima..jos ce mi vlast zabraniti da padnem sa bicikle???????Jos ce jednoga dana zabraniti ljudima da disu vazduh...mozda neko bas zbog toga dobije gushenje..boze me oprosti
|
_________________ Cutanje je tesko samo onima koji ne misle(Ivo Andric)
Beskorisno je pobijati tudje misljenje; ponekad covijek uspije da pobjedi nekoga u diskusiji, ali da ga uvjeri -nikada.Misljenja su kao ekseri: sto vise udaramo po njima, to dublje prodiru (Dumas Aleksander) |
|
| |
|
 |
dushan90 Upozorenja: 1 od 3 Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 28 Jul 2006 Poruke: 22

|
|
hehehhe!!!!!
Prvi put cujem ovo.
Svasta.
|
|
|
| |
|
 |
vive *plavušica*

|
Godine: 36
Datum registracije: 15 Maj 2005 Poruke: 6528 Mesto: ''....Med javom i med snom...''

|
|
E pun svet ludaka!
Pa da je taj zakon bio na snazi kod nas pre jedno 10 godina ja bih do groba placala kazne.....juuuuuuu.....strasno!!
|
| |
|
 |
thorn Odomaćeni član

|
Datum registracije: 30 Jul 2005 Poruke: 1031

|
|
| pinkie je napisao/la sledeće: | e boze svega na ovom svetu ima..jos ce mi vlast zabraniti da padnem sa bicikle???????Jos ce jednoga dana zabraniti ljudima da disu vazduh...mozda neko bas zbog toga dobije gushenje..boze me oprosti  |
........tacno tako.......
|
_________________ originalan pisac nije onaj koga niko ne kopira.....vec onaj koga niko ne moze kopirati......
diplomata je onaj ko cetiri puta meri pre nego sto nista ne kaze........ |
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|