:: |
| Autor |
Poruka |
ComiX ~ Tajni agent ~

|
Datum registracije: 29 Nov 2005 Poruke: 2077 Mesto: Serbia

|
|
Jedan Holanđanin izumeo je krevet koji lebdi nad zemljom zahvaljujući sili magneta, a njegova cena je 1,2 miliona evra. Janjap Rojsenars (Janjaap Ruijssenaars) inspirisao se za dizajn misterioznim monolitom iz filma Stenlija Kjubrika (Stanley Kubrick) iz 1968. godine „2001: Odiseja u svemiru”. Krevet je crna glatka ploča koja može da posluži i kao sto za ručavanje. Njegovom tvorcu bilo je potrebno šest godina da ga napravi. „Bez obzira na to gde živite, sva arhitektura zavisi od gravitacije. Zapitao sam se da li može da se napravi predmet, zgrada ili komad nameštaja sa kojima nije takav slučaj - gde neka druga vrsta sile diktira izgled”, ispričao je Rojsenars. Magneti koji su postavljeni na podu prostorije i u samom krevetu međusobno se odbijaju čime guraju krevet naviše. Tanka čelična užad drže krevet na istom mestu. „Trenutno nije udobno”, priznao je Rojsenars i dodao da na krevet treba staviti jastuke i dušek pre upotrebe. Izumitelj lebdećeg kreveta rekao je i da osobe koje na telu imaju pirsing mogu da spavaju na krevetu, ali im savetuje da ne zalaze u prostor između kreveta i poda. Objasnio je da bi pirsing mogao da se zalepi za jedan od magneta. (Beta)
|
|
|
| |
|
 |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista

|
Godine: 46
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad

|
|
|
Sve mislim da bi trebalo jos da se doradi na tom pronalasku. Npr. ja se prevrcem po krevetu dok spavam. Ko zna kako su postavljena ta uzad, pa ako se prevrne...
|
|
 |
kacagica Dobro upućeni član

|
Godine: 37
Datum registracije: 06 Avg 2006 Poruke: 543

|
|
E da su mi te pare u ruci ne verujem da bih dala za taj krevet!
|
|
|
| |
|
 |
please Odomaćeni član

|
Datum registracije: 25 Apr 2006 Poruke: 1427 Mesto: pogresna drzava

|
|
svasta bas
jos malo pa cemo spavati na lusterima
|
|
|
| |
|
 |
Gardas88 Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 37
Datum registracije: 01 Maj 2006 Poruke: 147 Mesto: Podgorica

|
|
Stvar uopste nije fizichki nevjerovatna! Tip je samo iskoristio odbijanje istoimenih magneta, interesantno nema šta, ali mu je cijena "sačuvaj me boze"!
|
|
|
| |
|
 |
alhemicar Prijatelj foruma

|
Datum registracije: 09 Maj 2005 Poruke: 3412

|
|
|
trecina populacije ove planete umire od gladi a ovi nemaju preca posla
|
|
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|