:: |
| Autor |
Poruka |
Annabel_Lee ஐ NaUgHtGeLiC ஐ

|
Godine: 43
Datum registracije: 02 Feb 2005 Poruke: 30310

|
|
Crn i dlakav jezik je pojava koju izazivaju poremećaji u imunološkom sistemu, što omogućava bakterijama da se rašire na jeziku, a najčešća je kod muškaraca koji puše. Stanje poznato kao crn i dlakav jezik (lingua villosa nigra) događa se kada resice na jeziku, obično dugačke jedan milimetar, narastu i do centimetra i po i postanu crne ili smeđe, objašnjava Joakim Dizemont (Joachim Dissemond) sa univerziteta u Esenu. Pušenje, naročito u kombinaciji sa lošom higijenom usne šupljine, neki lekovi i nedostatak vitamina - sve su to mogući uzroci crnog jezika, kažu naučnici. Oni koji pate od ovog problema moraju da poboljšaju oralnu higijenu i prestanu da puše, kao i da nekoliko puta na dan četkaju jezik mekanom četkicom. Nažalost, teško je predvideti koliko će lečenje trajati. Ponekad počne da deluje tek nakon nekoliko godina, a ponekad problem nestane spontano, preko noći.
|
_________________ ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ |
|
| |
|
 |
kacagica Dobro upućeni član

|
Godine: 37
Datum registracije: 06 Avg 2006 Poruke: 543

|
|
Bljakkkkk!!!!!!!! ha, pa zato ja i ne pusim
|
|
|
| |
|
 |
MP419 Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 13 Avg 2006 Poruke: 63

|
|
Ovo me je bas nasmijalo. Ah ti naucnici
|
_________________ Budi ono sto jesi! |
|
| |
|
 |
Kobass Upozorenja: 1 od 3 Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 23 Jul 2006 Poruke: 189

|
|
|
Ja nikad to nisam video...Neko od vas?
|
|
|
| |
|
 |
alhemicar Prijatelj foruma

|
Datum registracije: 09 Maj 2005 Poruke: 3412

|
|
|
posto sam ne pusac - bas mi je svejedno.
|
|
|
| |
|
 |
tomislavjancic Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 24 Jul 2005 Poruke: 170 Mesto: Pod sjajem ruzicastih zvezda...

|
|
|
ne pusim ,ali ...
|
_________________ Sustina Ljubavi nije pronaci savrsenu osobu, vec voleti nesavrsenu osobu savrseno. Prava ljubav nema srecan zavrsetak, ona jednostavno nikada i ne prestaje... |
|
| |
|
 |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista

|
Godine: 46
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad

|
|
Ajde da razumem to "crn jezik", ali dlakav... Ma, daj!
Gde da idem na depilaciju jezika: kod frizera ili kod kozmeticara? )
Uostalom, vidite kako su mi lepi brkovi na jeziku
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|