:: |
| Autor |
Poruka |
Annabel_Lee ஐ NaUgHtGeLiC ஐ

|
Godine: 43
Datum registracije: 02 Feb 2005 Poruke: 30310

|
|
Mnogima se dogodilo da ih osoba na koju su upravo pomislili pozove telefonom, a jedan britanski naučnik sada tvrdi da ima dokaz da „telefonska telepatija” zaista postoji. Rupert Šeldrejk, čije je istraživanje finansirao ugledni Triniti koledž iz Kembridža, kaže da je sproveo eksperimente koji su dokazali da takvo predosećanje postoji kod telefonskih razgovora i elektronske pošte. Svi učesnici u istraživanju dali su istraživačima imena i brojeve telefona po četiri rođaka ili prijatelja, koji zu zatim nasumično pozivani. Rečeno im je da pozovu učesnike u eksperimentu, koji su pre podizanja slušalice „predosećali” ko ih zove. „Stopa uspešnosti bila je 45%, znatno iznad 25% koliko bi se očekivalo. Verovatnoća da je reč o slučajnosti je 1.000 milijardi prema jedan”, rekao je Šeldrejk na godišnjem sastanku Britanskog udruženja za napredak nauke.
Šeldrejk je, kako kaže, isti rezultat dobio kada je učesnike u eksperimentu zamolio da imenuju jednu od četiri osobe koja im je upravo poslala imejl. Ipak, njegov uzorak bio je mali u oba eksperimenta - samo 63 osobe u telefonskom, a 50 u imejl eksperimentu - a samo četiri osobe snimljene su u telefonskom, a pet u internet ispitivanju.
Bez obzira na skeptizicam okoline, Šeldrejk - koji veruje u međusobnu povezanost svih umova unutar jedne socijalne grupe - najavio je da će eksperimente proširiti i na SMS poruke. (Beta)
|
_________________ ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ |
|
| |
|
 |
please Odomaćeni član

|
Datum registracije: 25 Apr 2006 Poruke: 1427 Mesto: pogresna drzava

|
|
ja bas verujem u tu vrstu telepatije!
imam dokaze za to:
kad sam sama i kad bi mi bas bilo milo da me neko nazove...NISTA
a kad mi bas nije do poziva...
svi se navale na telefon!!!
cak i oni koji se mesecima nisu javili
|
|
|
| |
|
 |
kumaca Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 39
Datum registracije: 27 Nov 2005 Poruke: 167 Mesto: Subotica

|
|
|
ja uvek mislim e sad ce me neko nazvati ili cimnu i to se desi (ponekad:)
|
|
|
| |
|
 |
Dejan71 Upućeni član

|
Godine: 55
Datum registracije: 17 Feb 2006 Poruke: 305 Mesto: NBGD

|
|
|
Meni se desava da nazovem devojku i da me ona u istom trenutku zove tako da je i meni i njoj zauzeto.....
|
|
|
| |
|
 |
kacagica Dobro upućeni član

|
Godine: 37
Datum registracije: 06 Avg 2006 Poruke: 543

|
|
Nisam nesto posebno razmisljala o tome, ali kad razmislim desavalo mi se to da pomislim na neku osobu a ona me u tom trenutku pozove ili mi posalje poruku.
|
|
|
| |
|
 |
rizmal Lanin Sicilijanac

|
Godine: 42
Datum registracije: 27 Maj 2005 Poruke: 8742 Mesto: Beograd

|
|
|
meni se to veoma cesto desava znaci tacno ali bas tacno i uvek osetim kad ce devojka da me cimne posalje sms ili da me zove...
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|