:: |
| Autor |
Poruka |
Mala_Zvezdica Interceptorov Kikiriki

|
Godine: 43
Datum registracije: 21 Dec 2003 Poruke: 5243 Mesto: Frankfurt - Zemun

|
|
U beogradskim psihijatrijskim ordinacijama leče se i ljudi zavisni od koka-kole i Interneta. Tako ima Srba koji popiju 17 litara popularnog napitka dnevno, ili isto toliko sati provedu na svetskoj globalnoj mreži, piše list „Pres” (Press). Neuropsihijatar Aleksandar Ramah izjavio je u intervjuu listu da su narkomanija i alkoholizam ipak najveći problem. Pacijenti imaju od 16 do 40 godina, iz svih su slojeva društva, a među njima su čak i vrlo ugledni građani iz sveta biznisa, politike i šou-biznisa, kaže on. O netipičnim problemima zavisnosti Ramah ima „bogato” iskustvo.
„Imao sam čak četiri slučaja pacijenata koji su se navukli na koka-kolu. Jedan od njih dostigao je da popije 17 litara na dan! Budući da se ne zna tačan sastav ovog pića, ne može se pouzdano reći odakle potiče zavisnost, koja je najčešće psihološka. ´Skidanje´ donosi tipične apstinencijalne tegobe, pa ostaje dilema da li se radi i o fizičkom navlačenju. Neki se ovog problema mogu rešiti blagim psihointervencijama, a kod drugih su potrebni i lekovi”, rekao je Ramah.
On dodaje da je sve više osoba koje imaju problem i sa Intenetom. „Oni u virutelnoj stvarnosti provode i po 17 sati dnevno. Ovde je reč o tipično psihološkoj zavisnosti”, rekao je neurospihijatar.
Ramah je još rekao i da Srbija u odnosu na druge zemlje odskače u dve kategorije - zloupotrebi alkohola i sedativa. (Mondo)
|
| |
|
 |
markoP_BG Dobro upućeni član

|
Godine: 44
Datum registracije: 21 Nov 2005 Poruke: 643 Mesto: Zemun

|
|
|
koka kola je energetska bomba jer sadrzi ogromnu kolicinu secera :color:
|
_________________ Da oni sto me mrze :ljutko:
Mrze jos vise :320:
Da nestane im osmeh sa lica
:greenjumpers: |
|
| |
|
 |
sergioT Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 03 Mar 2005 Poruke: 88

|
|
papani.
bolje da piju rakiju.
em je ukusnija, em je manje stetna, em ne mozes toliko popiti.
a i nasa je
|
|
|
| |
|
 |
M@RCHELLO MUSIC WIZZARD

|
Godine: 38
Datum registracije: 30 Dec 2005 Poruke: 3300 Mesto: Odzaci

|
|
|
Ovo je ziva istina.....ja posto ne pijem nista alkoholno,navucen sam na koka kolu i energetska pica
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|