www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Prasece il' jagnjece pecenje....
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Sve od i sa mesom ~
::  
Autor Poruka
zucica
Upozorenja: 1 od 3

Upućeni član
Upućeni član





Datum registracije: 08 Maj 2010
Poruke: 301
Mesto: Odžaci

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Maj 09, 2010 3:07 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane




_________________
KAKVE SU TI MISLI TAKAV TI JE ŽIVOT
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Čet Avg 08, 2013 4:58 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Jagnjetina u pivu

Ovo ukusno jelo nije teško spremiti,a vrlo je ukusno, ima nezapamćen ukus.



Šta je potrebno:

1 kg jagnjetine isečene na kockice (kao za gulaš), najbolje je meso od butkice ili plećkice

1/2 l crnog piva (najbolje bi bilo Ginisa, ali pošto je to kod nas veoma skupa "egzotika", odlično je i Nikšićko tamno),

3 mlada crna luka sa zelenim peruškama ili 1-2 manje glavice crvenog luka,

1 manja glavica belog luka ili 2 mlada bela luka,

2 kašikice meda,

1 grančica svežeg ruzmarina,

narendana kora od jednog limuna i sok od pola limuna,

1 kašika gustina koji ste rastopili umalo mlake vode,

so, biber, maslinovo ulje.


Meso posolite, pobiberite i stavite u nauljenu zagrejanu vatrostalnu posudu za rernu, ili u dobru tučanu šerpu u kojoj možete kuvati na laganoj vatri.

Prvo na ringli kratko propržite meso sa svih strana, skinite sa ringle i zatim u posudu dodajte i sve ostale sastojke.

Poklopite i stavite u rernu. Pecite (kuvajte) sve na 180-200°C 1,5 do 2 sata, ili uzavisnosti od količine mesa vreme možete produžiti ili skratiti.

Kuvanu jagnjetinu poslužite uz kus-kus, pire krompir,paradaiz pirinač ili palentu...

Dekoršitie po želji.


Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Sve od i sa mesom ~ -> Prasece il' jagnjece pecenje.... Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6
Strana 6 od 6

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon