:: |
| Autor |
Poruka |
Annabel_Lee ஐ NaUgHtGeLiC ஐ

|
Godine: 43
Datum registracije: 02 Feb 2005 Poruke: 30310

|
|
Književnik Đoko Stojičić rekao je da se nije nadao da će njegova knjiga „Srpske narodne izreke” biti jedna od najprodavanijih na ovogodišnjem sajmu. Objavljivanje narodnih izreka pokazalo se kao dobar potez kompanije „Novosti”, jer je to najprodavanija knjiga na njenom sajamskom štandu. Autor, poznati pisac desetine knjiga poezije, eseja, studija u oblasti književnosti kao i antologija narodnog pesništva, prikupio je za pola veka više od 27.000 narodnih izreka. „Posetioci su se verovatno zasitili knjiga o elektronici i nekim drugim temama, pa se vraćaju svojim korenima. To je dobro, naročito zbog činjenice što je srpski jezik, prema nekim podacima do kojih sam došao, najugroženiji od anglifikacije u Evropi”, rekao je Stojičić.
On je dodao da „sve češće čuje da mi ne govorimo srpski, već englesko-srpski jezik” i da je proučavao izreke mnogih naroda i uporedio ih sa našim, došavši do zaključka da „srpski narod ima svakako najbogatiju riznicu izreka u Evropi”. „To su misli pune neočekivanih obrta, fantazije jezika, životnog iskustva i mudrosti”, rekao je autor.
Po njegovom mišljenju, izreke otvaraju poseban pogled na srpski narod, koji je kroz ovo što je sakupljeno u knjizi prikazan kao pun duha, radoznao i mudar. „Zato ovu knjigu nisam napisao ja, nego srpski narod i treba je dati deci da se uče i osete svu čaroliju jezika”, poručio je Stojičić. (RTS)
|
_________________ ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ |
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|