:: |
| Autor |
Poruka |
Annabel_Lee ஐ NaUgHtGeLiC ஐ

|
Godine: 43
Datum registracije: 02 Feb 2005 Poruke: 30310

|
|
U Nemačkoj je u poslednjih nekoliko meseci zabeležen niz slučajeva raspadanja novčanica, a uzrok je jaka kiselina, saopštio je portparol Bundesbanke Volf Ridiger Bengs. Više od 1.000 novčanica, apoena između pet i 100 evra, pretvorilo se u prah, ubrzo pošto su ih građani podigli iz bankomata. „Nikada nismo videli nešto slično”, rekao je Bengs. Prvi ovakav incident zabeležen je u Berlinu u junu, preneo je Rojters. Laboratorijske analize potvrdile su prisustvo jake kiseline na novčanicama, a predstavnici Bundesbanke demantovali su mogućnost da je do problema došlo u procesu štampanja novca. „U ovom trenutku još ne znamo da li se radi o nenamernoj grešci ili svesnoj manipulaciji”, rekao je portparol banke i dodao da je istraga policije u toku.
Nemački list „Bild-Cajtung” piše da su se kontaminirane novčanice do sada pojavile u 17 gradova u Nemačkoj i navodi izjavu neimenovanog hemičara koji smatra da su novčanice najverovatnije posute nekom vrstom soli, koja se u kontaktu sa znojem pretvara u kiselinu.
U saopštenju nemačke banke ne navodi se da li nastala kiselina može da izazove opekotine na koži, navela je britanska agencija.
Građani mogu u filijalama centralne banke da zamene „raspadnute” novčanice, ali pod uslovom da je ostalo više od njene polovine ili da postoji dokaz o tome gde su preostali delovi. (Mondo)
|
_________________ ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ |
|
| |
|
 |
Katy84 Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 41
Datum registracije: 25 Jan 2006 Poruke: 246 Mesto: Kranj

|
|
|
Taj evro jos nikoga nije usrecio i kad bi dao bog da se sav novac raspadne jer bi tada bio bolji svet.
|
|
|
| |
|
 |
Crno i zlatno Banovan! Šetaj svoju štiklu

|
Datum registracije: 18 Okt 2006 Poruke: 2778

|
|
To mi zvuči pomalo zastrašujuće
|
|
|
| |
|
 |
DzoA Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 41
Datum registracije: 30 Nov 2005 Poruke: 55 Mesto: Čačak

|
|
|
Katy84 zivis u oblacima
|
_________________ Svaki covek pred sobom treba da ima CILj, a ne prepreku! |
|
| |
|
 |
mira_sd Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 54
Datum registracije: 13 Avg 2006 Poruke: 6 Mesto: Smederevo

|
|
S obzirom koliko je lose doneo nije ni cudo kako prolazi i kod nas i u svetu
|
|
|
| |
|
 |
LaNa83 rizmalovo srculence

|
Godine: 42
Datum registracije: 20 Jun 2006 Poruke: 4308 Mesto: Beograd

|
|
| mira_sd je napisao/la sledeće: | S obzirom koliko je lose doneo nije ni cudo kako prolazi i kod nas i u svetu  | ja sam za to da se vrate stare dobre marke
|
|
 |
rizmal Lanin Sicilijanac

|
Godine: 42
Datum registracije: 27 Maj 2005 Poruke: 8742 Mesto: Beograd

|
|
| LaNa83 je napisao/la sledeće: | | mira_sd je napisao/la sledeće: | S obzirom koliko je lose doneo nije ni cudo kako prolazi i kod nas i u svetu  | ja sam za to da se vrate stare dobre marke  | podrzavam ovaj stav jer evro je osakatio sve zemlje u kojima se pojavio a narocito evropsku uniju.Ocu stare Bundes Republik Deutschland Mark-e
|
|
 |
Crno i zlatno Banovan! Šetaj svoju štiklu

|
Datum registracije: 18 Okt 2006 Poruke: 2778

|
|
| rizmal je napisao/la sledeće: | | LaNa83 je napisao/la sledeće: | | mira_sd je napisao/la sledeće: | S obzirom koliko je lose doneo nije ni cudo kako prolazi i kod nas i u svetu  | ja sam za to da se vrate stare dobre marke  | podrzavam ovaj stav jer evro je osakatio sve zemlje u kojima se pojavio a narocito evropsku uniju.Ocu stare Bundes Republik Deuthcland Mark-e  |
Hm...ovo je sigurno neki znak...
|
|
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|