:: |
| Autor |
Poruka |
Annabel_Lee ஐ NaUgHtGeLiC ஐ

|
Godine: 43
Datum registracije: 02 Feb 2005 Poruke: 30310

|
|
Jedan od kultnih pevača romske muzike, a poslednjih godina i publicista Muharem Serbezovski, odlučio je da posle Kurana, na romski jezik da prevede i Sveto pismo, što će biti prvi takav prevod u svetu! „Ponosan sam što će moje ime ostati u istoriji romskog naroda, ali ne zanosim se nekakvom slavom i priznanjima. Mi Cigani smo nestalan narod, uglavnom nemamo daha za velika dela. Svaki Ciganin na svetu može da napiše jednu dobru knjigu, snimi jedan dobar album, uradi jedan uspešan posao. Za više od toga nema ni volje ni snage. Zato sam ja različit, jer ne dopuštam da me uljuljka sve dobro što sam do sada uradio”, izjavio je Serbezovski. Prema pisanju nedeljnika „Evropa”, na inicijativu mnogobrojnih udruženja Roma iz čitavog sveta, njegova knjiga „Šareni dijamanti” već naredne godine biće među kandidatima za Nobelovu nagradu, a podršku kandidaturi dale su i vlade Indije i Malezije.
U narednom periodu, inicijatori će pokušati da obezbede podršku zvaničnika Srbije, Makedonije i Bosne i Hercegovine, kao i autoritativnih romskih institucija u svetu. U pauzama rada na prevodu Biblije, Muharem Serbezovski piše i knjigu „Ju estrada”. Za one koji ne znaju ko je Muharem Serbezovski ili im treba „osvežiti pamćenje”, pomenućemo samo neke njegove velike hitove: „Zašto su ti kose pobelele, druže”, „Rastajemo se mi”, „Čija li si, čija li si”... (Mondo)
|
_________________ ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ |
|
| |
|
 |
mira_sd Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 54
Datum registracije: 13 Avg 2006 Poruke: 6 Mesto: Smederevo

|
|
Najzad jedna prava vest.Divno je videti coveka koji se bori za svoj narod na bilo koji nacin.Svaka cast....
Mi ostali bi trebalo da se zamislimo i krenemo putem ovog velikog COVEKA
|
|
|
| |
|
 |
smeker77 Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 47
Datum registracije: 02 Nov 2006 Poruke: 4

|
|
|
legenda covek,sta reci.muharem serbezovski ostaje legenda.tesko da ce biti njegovog zamenika.ja sam njegove pesme sve presluso,sve su divne-[B]muharem.s.legenda[fade] bilo cija bilo cija bilo cija da si oooooooooo,znam da moja vise nisi cija li si cija li si.
|
|
|
| |
|
 |
rizmal Lanin Sicilijanac

|
Godine: 42
Datum registracije: 27 Maj 2005 Poruke: 8742 Mesto: Beograd

|
|
hmmmmm smesno danas definitivno svako moze da dobije nobelovu nagradu.......
|
|
 |

|

|
|
| rizmal je napisao/la sledeće: | hmmmmm smesno danas definitivno svako moze da dobije nobelovu nagradu.......  |
Khm, on je kandidat za Nobelovu nagradu, da li će je dobiti-videćemo Prevesti Kuran, Sveto pismo, zalagati se za svoj narod,...je, pre bih rekla, pohvalno, ne smešno
|
|
| |
|
 |
zzbabac Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 05 Nov 2006 Poruke: 22

|
|
Kakav je to doprinos miru dao prijevodom Kurana i Biblije na romski. Pa Romi nikada nisu ni sa kim ratovali.
Doduse jesu jednom sa kinezima na buvljaku ako se to racuna.
|
_________________ Vazno je letjeti! |
|
| |
|
 |
Baraba Džentlmen

|
Godine: 50
Datum registracije: 02 Sep 2005 Poruke: 25413 Mesto: Na livadi, na zelenoj travi

|
|
| Citat: | Kakav je to doprinos miru dao prijevodom Kurana i Biblije na romski. Pa Romi nikada nisu ni sa kim ratovali.
Doduse jesu jednom sa kinezima na buvljaku ako se to racuna. |
Kakav doprinos?
Smatram da bas tim prevodom doprinosi, jer se zalaze za toleranciju medju vernicima. Svako moze na svom jeziku da procita i jedno i drugo.
|
| |
|
 |
aureliano ♣ El Capitán ♠

|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

|
|
| Annabel_Lee je napisao/la sledeće: | | rizmal je napisao/la sledeće: | hmmmmm smesno danas definitivno svako moze da dobije nobelovu nagradu.......  |
Khm, on je kandidat za Nobelovu nagradu, da li će je dobiti-videćemo Prevesti Kuran, Sveto pismo, zalagati se za svoj narod,...je, pre bih rekla, pohvalno, ne smešno  |
Nije kandidat za nobelovu nagradu radi prijevoda dviju vjerskih knjiga no zbog njegove vlastite knjige, evo sta pise gore u prvom postu:
"Prema pisanju nedeljnika „Evropa”, na inicijativu mnogobrojnih udruženja Roma iz čitavog sveta, njegova knjiga „Šareni dijamanti” već naredne godine biće među kandidatima za Nobelovu nagradu..."
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
 |
|
| |
|
 |

|

|
|
| aureliano je napisao/la sledeće: | | Annabel_Lee je napisao/la sledeće: | | rizmal je napisao/la sledeće: | hmmmmm smesno danas definitivno svako moze da dobije nobelovu nagradu.......  |
Khm, on je kandidat za Nobelovu nagradu, da li će je dobiti-videćemo Prevesti Kuran, Sveto pismo, zalagati se za svoj narod,...je, pre bih rekla, pohvalno, ne smešno  |
Nije kandidat za nobelovu nagradu radi prijevoda dviju vjerskih knjiga no zbog njegove vlastite knjige, evo sta pise gore u prvom postu:
"Prema pisanju nedeljnika „Evropa”, na inicijativu mnogobrojnih udruženja Roma iz čitavog sveta, njegova knjiga „Šareni dijamanti” već naredne godine biće među kandidatima za Nobelovu nagradu..." |
Kandidati za Nobelovu nagradu se zasigurno ne biraju na osnovu jednog stvaralačkog dela, već se u vidu imaju i sveukupan kvalitet i zalaganje
|
|
| |
|
 |
držte lopova Banovan! Zna tudju muku

|
Godine: 30
Datum registracije: 14 Nov 2005 Poruke: 9553 Mesto: debian city

|
|
|
Pohvalno je to što je uradio, ali mislim da nije zaslužio Nobelovu nagradu za književnost.
|
|
 |
aureliano ♣ El Capitán ♠

|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

|
|
| Annabel_Lee je napisao/la sledeće: | | aureliano je napisao/la sledeće: | | Annabel_Lee je napisao/la sledeće: | | rizmal je napisao/la sledeće: | hmmmmm smesno danas definitivno svako moze da dobije nobelovu nagradu.......  |
"Prema pisanju nedeljnika „Evropa”, na inicijativu mnogobrojnih udruženja Roma iz čitavog sveta, njegova knjiga „Šareni dijamanti” već naredne godine biće među kandidatima za Nobelovu nagradu..." |
Kandidati za Nobelovu nagradu se zasigurno ne biraju na osnovu jednog stvaralačkog dela, već se u vidu imaju i sveukupan kvalitet i zalaganje  |
Pa ne postoji Nobelova nagrada za "prevoditeljski rad"!!!!!
Na kraju, ja sam samo kopirao dio texta iz prvog posta koji se odnosi na Nobelovu nagradu a koji jasno aludira da se radi o nagradi za knjizevnost.
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
 |
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|