:: |
| Autor |
Poruka |
Crno i zlatno Banovan! Šetaj svoju štiklu

|
Godine: 43
Datum registracije: 18 Okt 2006 Poruke: 2778

|
|
U središnjem državnom uredu za e-Hrvatsku predstavljena je prva studija razvoja informatičkog društva u Hrvatskoj. Studiju je izradila analitička kuća IDC Adriatics.
Stanje razvoja informacijskoga društva u Hrvatskoj u 2005. godini može se sažeti slijedećim: hrvatski građani kotiraju prilično dobro prema pitanju korištenja Interneta pa za prosjekom 25 država članica Europske unije zaostaju za samo četiri postotna boda u općem korištenju, dok su u redovitom pristupanju nešto slabiji bilježeći razliku od osam postotnih bodova. No, kada se u obzir uzme širokopojasni pristup, razlika postaje značajnija i iznosi 17 postotnih bodova. Potonje se tumači kao posljedica kasnog uvođenja broadband tehnologija te nedostatka odgovarajućeg lokaliziranog sadržaja.
Ispitivanje hrvatskih tvrtki u segmentu nefinancijskih poduzeća s 10 ili više zaposlenih pokazalo je kako navedeni subjekti relativno rano prihvaćaju nove informacijsko-komunikacijske tehnologije, ali i to da ih u znatno većoj mjeri uvode i postavljaju no što ih doista efektivno i koriste.
Hrvatski zaposlenici u ovom segmentu ipak koriste računala priključena na internet u većoj mjeri od europskog prosjeka (39% nasuprot 35%), a situacija je još povoljnija kada se u obzir uzme rad na daljinu uz pomoć računala.
Banke u Hrvatskoj prednjače u korištenju suvremenih računalnih komunikacijskih tehnologija i sve imaju implementirane širokopojasne veze, dok usluge internetskog bankarstva predstavljaju jedan od najkorištenijih online servisa u zemlji uz plaćanje parkiranja mobilnim telefonima.
Segment obrazovanja prilično dobro kotira s obzirom na pristup Internetu i na korištenje širokopojasnih tehnologija pa gotovo sve obrazovne institucije imaju implementiranu širokopojasnu vezu, a od rujna 2005. uspostavljeno je i niz CARNet-ovih online servisa za škole (e-mail, LMS, e-Learning i sl.).
net.hr
|
_________________ -gledao sam sinoć zvijezde na nebu i pitam koja je tvoja, da je skinem i tebi sreću donesem, samo da budeš moja...
-ne treba meni zvijezda sa neba ja sam obična žena, meni samo treba kada se probudim netko da mi kaže: dobro jutro moja voljena, dal te itko voli kao ja? |
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|