:: |
| Autor |
Poruka |
Annabel_Lee ஐ NaUgHtGeLiC ஐ

|
Godine: 43
Datum registracije: 02 Feb 2005 Poruke: 30310

|
|
Sud u Noksvilu (Tenesi, SAD) podigao je optužnicu protiv 52-godišnjeg Čarlsa Edvarda Buša, optužujući ga da je preko interneta varao kupce, i to pune tri godine, a među prevarenima je i jedan naš sugrađanin. Savezni tužilac navodi da je Buš putem interneta prikupio stotine hiljada dolara za najsavremeniju tehniku, koju kupcima nikada nije isporučio, prenele su lokalne novine. Na Bušovoj listi prevarenih našli su se kupci iz celog sveta (Hongkonga, Francuske, Holandije…), ali i Beograđanin N. L. On je, naime, ovom biznismenu poslao 54.000 dolara za elektronsku opremu koju nikada nije video. N. L. najpre nije hteo da komentariše slučaj, ali je ukratko potvrdio da je prevaren. Dan kasnije dao je objašnjenje:
„Kao direktor firme ´Medija plus´ koja se bavi video-produkcijom, naručio sam video-uređaj vredan 54.000 dolara od Čarlsa Buša iz Tenesija. Tri godine Buš me stalno zasipao imejlovima i u trenutku kada mi je takva oprema bila potrebna, odlučio sam da je od dotičnog biznismena i poručim. Nažalost, umesto poručene robe dobio sam drugi video-uređaj lošijeg kvaliteta, koji košta oko 50 dolara. Sva propratna dokumentacija bila je u redu. Po svemu sudeći, Buš je bio u dosluhu sa američkom carinom. Vebsajt Čarlsa Buša, koji nudi razne uređaje, i dalje je u funkciji”, kazao je prevareni Beograđanin za „Politiku”, ne želeći javno da se predstavlja.
Tužba protiv Buša sastoji se od liste od jedanaest transakcija koje ukupno iznose oko 300.000 dolara, ali to je samo deo od ukupnog broja transakcija. Buš je na svom sajtu reklamirao skupu profesionalnu i komercijalnu elektroniku, video-opremu, kao i opremu za snimanje, uključujući i kamere, sočiva, digitalne menjače… Tako je privlačio kupce iz celog sveta.
Nakon što bi primio uplatu, Buš bi pronalazio različite izgovore da robu ne pošalje. Naivnim kupcima govorio bi da je bio na poslovnom putu van zemlje, da ima problema da pribavi robu od dobavljača ili da su dobavljači poslali oštećenu robu, povremeno bi poslao zastarelu i bezvrednu robu, a da bi povećao težinu paketa, u njega je ubacivao kamenje. (Politika)
|
_________________ ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ |
|
| |
|
 |
rizmal Lanin Sicilijanac

|
Godine: 42
Datum registracije: 27 Maj 2005 Poruke: 8742 Mesto: Beograd

|
|
ma idi pre ja reko americki predsednik bus,....
|
|
 |
viktorpop Upućeni član

|
Godine: 55
Datum registracije: 06 Jul 2005 Poruke: 382 Mesto: Kraljevo

|
|
ha ha ha, a mi navikli samo da Srbi mogu da varaju, mi smo sad fini, pa usli smo u partnerstvo za mir
|
|
|
| |
|
 |
Celik19 Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 30 Sep 2006 Poruke: 77

|
|
ja ludjaka majko mila i drag!!! hajd ja razumijem kad turcin i poljak odu u njemacku i tamo "razvale" drzavu al da neko ovako skrsi ljudi... to josh nisam vidio oprezzzzz !!! kupujmo domace hehe
|
|
|
| |
|
 |
ivaaaaaa Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 11 Avg 2006 Poruke: 192

|
|
| |
|
 |
alhemicar Prijatelj foruma

|
Datum registracije: 09 Maj 2005 Poruke: 3412

|
|
|
on ce u zatvor a da li ce ovi pokradeni ljudi dobiti odstetu - to je manje vjerovatno
|
|
|
| |
|
 |
aleksandar111 Upućeni član

|
Godine: 40
Datum registracije: 11 Apr 2005 Poruke: 417 Mesto: Herceg Novi

|
|
mozda bi realnije bilo da je to bilo obrnuto,beogradjanin presao amera
|
|
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|