:: |
| Autor |
Poruka |
rizmal Lanin Sicilijanac

|
Godine: 42
Datum registracije: 27 Maj 2005 Poruke: 8742 Mesto: Beograd

|
|
U Auto moto savezu Srbije predstavljen je sistem za beskontaktno plaćanje putarine na auto-putevima, koji bi trebalo u Srbiji da počne polovinom decembra, a potpisani su ugovori o partnerstvu sa kompanijama Porsche i Avis.
Na konferenciji za novinare, predstavljen je TAG uredjaj, koji je izradio Institut 'Mihajlo Pupin' iz Beograda, za beskontaktno plaćanje putarine na autoputevima u Srbiji, uz vožnju bez zaustavljanja, a prvi uredjaji biće postavljeni polovinom decembra na auto-putu Beograd - Šid. U toku 2007. godine u saradnji sa Javnim preduzećem 'Putevi Srbije', uredjaji za beskontaktno plaćanje putarine biće postavljeni na svim auto-putevima u Srbiji.
TAG uredjaj, vozači vozila moći će da kupe na punktovima AMS-a i postavljaće ga sa unutrašnje strane vetrobranskog stakla, iznad retrovizora, što će omogućiti vozačima da bez zaustavljanja prodju kroz naplatnu stanicu-punkt na auto-putu. Za sada će brzina prolaska kroz naplatnu stanicu na auto-putu vlasnicima TAG uredjaja biti ograničena do 50 kilometara na čas, a prema tvrdjama stručnjaka Instituta 'Mihajlo Pupin', naplata se može realizovati i pri brzini većoj od 120 kilometara na sat. Na TAG-u mora biti uplaćena odredjena suma novca, kako bi naplatna stanica mogla automatski da 'skine' potrebnu sumu novca [pri - pejd režim] ili vozač može kasnije da obavi plaćanje putarine preko računa [post-pejd].
Izvor:nacionalnaklasa.com(rts.co.yu)
|
|
 |
aleksandar111 Upućeni član

|
Godine: 40
Datum registracije: 11 Apr 2005 Poruke: 417 Mesto: Herceg Novi

|
|
ovo sam vec cuo da nedje ima,cini mi se u Scajcarsku,al mislio sam da to kod nas nece nikad stici,ali kao sto vidim pogrijesio sam.
U svakom slucaju ovo je i laksi i bolji nacin sto se tice placanja...
|
|
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|