:: |
| Autor |
Poruka |
Annabel_Lee ஐ NaUgHtGeLiC ஐ

|
Godine: 43
Datum registracije: 02 Feb 2005 Poruke: 30310

|
|
Nekoliko hiljada navijača fudbalskog kluba Partizan održali su u nedelju posle utakmice sa OFK Beogradom protestnu šetnju, koju su završili predavanjem zahteva predsedniku, Skupštini i Vladi Republike Srbije. U pismu, koje je potpisala organizacija Grobari Jug, navijači se vladajućim strukturama obraćaju kao „građani ozbiljno zabrinuti zbog načina na koji se raspolaže imovinom koja je još uvek u državnom vlasništvu”. „Zahtevamo da se hitno spreče kriminalne aktivnosti koje se trenutno odvijaju u FK Partizan, a od vas kao predstavnika naroda koji ste najviše odgovorni za državu i njenu imovinu tražimo da hitno pokrenete akciju i sprečite propadanje kluba koji je jedan od najvećih sportskih simbola Srbije”, navodi se u pismu „grobara”. „Grobari” dalje konstatuju da je opštepoznato da se Partizan već godinama nalazi u organizacionoj i rezultatskoj krizi, zbog koje su pre dve godine tražili ostavke čelnika kluba.
„Do sada smo kao članovi i prijatelji FK Partizan, kako smo i zvanično registrovani, proteste izražavali mirno i nenasilno i demokratski na utakmicama kluba. Za to vreme Žarko Zečević, Nenad Bjeković i Ivan Ćurković već 20 godina sede u upravi, vrte funkcije ukrug bez demokratskih izbora, uprkos nezadovoljstvu navijača i lošim rezultatima”.
„Grobari” podsećaju i na veze rukovodstva tog kluba sa režimom Slobodana Miloševića:
„U upravi pored ostalih sede Živko Šljukić, bivši general policije, poznat po prebijanju naroda na demonstracijama, zatim Raša Babić, neuspešni direktor EPS-a, kao i Svetolik Kostadinović, bivši direktor Železnice, koji je železnički saobraćaj doveo na ivicu propasti.
Svi ti ljudi ´uspešno´ vode Partizan, čije je ime postalo sinonim za lopovluk. Stadion je sve prazniji, navijača nema na tribinama, a klub sjajne istorije postao je topovsko meso skoro svima. Uprkos tome, čelnici kluba dobili su blagoslov od države da izgrade novi stadion sa nekoliko desetina hiljada kvadratnih metara poslovnog prostora i oko pet hiljada parking mesta, a sruše hram fudbala koji je zbog njihove vladavine ostao prazan.
Nebrojeno puta su imena rukovodilaca FK Partizan pominjana u negativnom kontekstu, a o njihovim malverzacijama izdavane su i knjige. Očigledno je da je uprava Partizana u prošlom režimu imala moćne zaštitnike, kakvi su: Mirko Marjanović, Radovan Stojičić Badža, general Vlastimir Đorđević, Mirjana Marković i Milorad Ulemek Legija.
Novim ulizivanjem vlasti oni pokušavaju da nađu sigurno utočište i zaštitu od pravde. Zato molimo sve rukovodeće političke strukture Republike Srbije da svojim autoritetom i funkcijom hitno reaguju i pomognu Partizanu i srpskom sportu uopšte, tako što će stati na put novokomponovanim srpskim tajkunima.
Predlažemo da državni organi formiraju radnu grupu, u čijem bi sastavu bili bivši istaknuti asovi i legende Partizana, koji bi bili spremni da pomognu klubu, na primer: Radomir Antić, Slaviša Jokanović, Ivan Golac, Vlade Divac, Momčilo Vukotić i drugi, koji bi u okviru tog tela privremeno preuzeli rukovodeće funkcije, dok se ne izaberu nova skupština i upravni odbor Partizana.
U suprotnom, neka nam saopšte da Partizan nije državno vlasništvo, već privatni klub Žarka Zečevića i njegovih tajkuna”, stoji u saopštenju koje je potpisala navijačka grupa Grobari Jug.
Šetnja je završena ispred stadiona Partizana, gde je simbolički poboden krst sa imenom Žarka Zečevića.
ZEČEVIĆ: „GROBARI” NE VOLE SVOJ KLUB!
Generalni sekretar Fudbalskog kluba Partizan Žarko Zečević, koji je prvi na udaru navijača Partizana zbog očajnih rezultata i igara ove sezone, izjavio je da „ovakvi navijači zapravo ne vole klub”.
„Umesto da bodre svoje ljubimce, oni vređaju, zvižde...Ja sam najmanje sporan u celoj priči. Niti igram, niti treniram igrače, niti branim. Ja sam zadužen za organizaciju kluba, za stvaranje uslova za rad. Sâm znam kada treba da odem”, rekao je Zečević SOS Kanalu povodom žestokih protesta „grobara” na utakmici protiv OFK Beograda na Karaburmi.
„Grobari” bojkotuju utakmice Partizana cele sezone i odlaze samo na mečeve na kojima je Partizan gost i to koriste da istaknu transparente protiv uprave. Ovo je najlošija sezona u novijoj istoriji Partizana, a najnovija bruka dogodila se prošle nedelje, kada je Okser u Ligi Kupa UEFA dobio Partizan u Humskoj 4:1.
„Grobari” su i u nedelju na meču protiv OFK-a istakli transparente protiv uprave - „Za koga igrate?! Za Zečevića i Bjekovića i prazan stadion?!”, a ceo meč nisu ni obraćali pažnju na igru na terenu, već su održali svojevrsni protestni miting protiv uprave. Igračima su poručili da treba da „skinu dresove, jer ne zaslužuju da ih nose”, a upravi da joj je vreme da ode.
Zečević, koji je bio na Karaburmi i uživo posmatrao meč i slušao šta „grobari” misle o trenutnom stanju u klubu, na to kaže da su navijači pokazali da „ne vole svoj klub”. (agencije)
|
_________________ ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ |
|
| |
|
 |
filic Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 39
Datum registracije: 18 Okt 2006 Poruke: 2

|
|
ako sam delija ali sramota je da ovakvi lopovi vode klub partizan. mislim da je vreme bilo odavno da se promeni uprava ako ne milom onda silom. doveli su nas fudbal u propast.
nepricam samo o partizanu nego vec o svim nasim klubovima da je vreme da se okrenu buducnosti.
veoma mi je zao sto moram da kazem ali nas fudbal je postao jadan. sve zahvaljujuci nasoj politici. pozz
|
|
|
| |
|
 |
Cirissimo Iskusni član

|
Godine: 38
Datum registracije: 14 Nov 2006 Poruke: 813 Mesto: Ljubljana

|
|
Srpski fudbal propada očigledno..nije više kao nekada kad su igrali u evro kupovima i pobedjivali... uprava gleda samo svoje guza a za tradiciju i ponos kluba ko ga je... al tako nam je, nemožemo ništa...
pozz svima
|
_________________ The living legend  |
|
| |
|
 |
damir_tz Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 08 Jan 2006 Poruke: 85

|
|
|
Fudbal propada i kod nas i kod vas zato je neophodno da ima sto vise ovakvih akcija ali mislim da bi to trebalo da bude jos radikalnije,i naravno podrzavam ovakve akcije
|
|
|
| |
|
 |
vmirko Upućeni član

|
Godine: 40
Datum registracije: 14 Dec 2004 Poruke: 409 Mesto: beograd

|
|
|
I ja podrzavam protest. Partizan je sprdnja od tima.
|
|
|
| |
|
 |
ThGamEr Dobro upućeni član

|
Godine: 40
Datum registracije: 06 Sep 2006 Poruke: 685 Mesto: Svuda po malo

|
|
Totalno se ne slazem sa protestom. Ja sam GROBAR, i nikad nebi krenuo u takav protest, jer partizan, ako mu lose ide ove sezone neznaci da je los klub. Sta bi trebalo da klub placa navijacima ulaznice i karte za putovanje van Beograda.
Ljudi sprdate li se???
PARTIZAN 4EWER
|
_________________ I am a professional killer, I kill for money,
but you are my friend, I kill you for nothing.
 |
|
| |
|
 |
držte lopova Banovan! Zna tudju muku

|
Godine: 30
Datum registracije: 14 Nov 2005 Poruke: 9553 Mesto: debian city

|
|
Iskopaće vas (crno) Bili
Trio bez kormilara, Zeka, Bjeka i Ivan od Mostara, uzvratio udarac navijačima Partizana.
Navijači napolje, slogan kojim brane svoje fotelje, doneto na sastanku večitih mladož...večitih članova uprave Partizana. Jagnjeća brigada crno-belih nikada neće lako prepustiti drugome pozicije do kojih je došla marifetlucima. Ivan od Mostara na kraju sastanka od sreće zapojio onu izvornu:
Radije bi Bajagića Maru,
nego bio limar u Mostaru.
preuzeto sa nevaljalidecak.com
|
|
 |
Venceremos Banovan! Prijatelj foruma

|
Datum registracije: 20 Sep 2006 Poruke: 3351 Mesto: Santa Clara

|
|
Fuzbal na balkanu je otišao u *samiznategdje*
hvala ti politiko
|
|
|
| |
|
 |
alhemicar Prijatelj foruma

|
Datum registracije: 09 Maj 2005 Poruke: 3412

|
|
mislim da je krajnje vrijeme da krenu sa strajkom gladju a ja im zelim da istraju u tome
|
|
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|