:: |
| Autor |
Poruka |
Annabel_Lee ஐ NaUgHtGeLiC ஐ

|
Godine: 43
Datum registracije: 02 Feb 2005 Poruke: 30310

|
|
Žerar Lanževen iz Kvebeka, dugogodišnji srčani bolesnik, postao je prvi Kanađanin koji nema puls nakon što mu je ugrađeno mehaničko srce koje krv pumpa u kontinuitetu, saopštili su danas lekari koji su obavili hiruršku intervenciju. Stručnjaci univerzitetskog bolničkog centra „Mekgil” u Montrealu pre dvadesetak dana ugradili su Lanževenu (65) mehaničko srce sa dugim vekom trajanja. Kanađanin, koji je doživeo težak srčani udar, nije mogao da bude podvrgnut klasičnoj transplantaciji srca. Jedna od osobenosti mehaničkog srca proizvođača „Toratek”, nazvanog „Hartmejt II” u tome je da u kontinuitetu pumpa krv, zbog čega pacijent nema puls, izjavio je portparol bolničkog centra u Montrealu. Lanževen je jedina osoba u Kanadi bez pulsa i bez merljivog krvnog pritiska, izjavio je za štampu dr Renco Čečere, koji je obavio operaciju, javile su agencije.
Srčana pumpa, sa rokom trajanja od desetak godina, funkcioniše uz pomoć male turbine koja se napaja iz baterija i šalje krv u aortu.
„Sa ovim novim veštačkim srcem imam puno energije i odlično dišem, čak i pri manjim naporima”, izjavio je Lanževen.
On je napustio bolnicu i već je bio u stanju da učestvuje u jednoj emisiji na radiju, u kojoj je istakao da ne žali što se podvrgao hirurškoj intervenciji. „To je moj božićni poklon”, rekao je on.
Lanževenove šanse da preživi bile su vrlo male i ova vrsta intervencije bila je jedina opcija koja je mogla da mu bude ponuđena, objasnila je dr Nađa Đaneti, kardiolog u univerzitetskom bolničkom centru u Montrealu. (Tanjug)
|
_________________ ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ |
|
| |
|
 |
kacagica Dobro upućeni član

|
Godine: 37
Datum registracije: 06 Avg 2006 Poruke: 543

|
|
| |
|
 |
Dejan71 Upućeni član

|
Godine: 55
Datum registracije: 17 Feb 2006 Poruke: 305 Mesto: NBGD

|
|
|
Neki kazu da je covekova dusa, emocije i td. u srcu, da li to znaci da on sada nema dusu....???
|
|
|
| |
|
 |
DRAGAN_NS Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 44
Datum registracije: 16 Nov 2006 Poruke: 105 Mesto: Novi Sad

|
|
|
samo je pitanje koliko ce to da radi meni se to bas necini pouzdano
|
|
|
| |
|
 |
vmirko Upućeni član

|
Godine: 40
Datum registracije: 14 Dec 2004 Poruke: 409 Mesto: beograd

|
|
|
Meni je to jezivo, mada super za njega.
|
|
|
| |
|
 |
rizmal Lanin Sicilijanac

|
Godine: 42
Datum registracije: 27 Maj 2005 Poruke: 8742 Mesto: Beograd

|
|
|
lepa vest,covek ce nastaviti da zivi
|
|
 |
Udaren_Lopatom Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 45
Datum registracije: 12 Nov 2006 Poruke: 5

|
|
chuj mehanicko srce,mozel se kako mehanicka ljubav ugraditi hehehe
|
_________________ Dodji i uzmi ME  |
|
| |
|
 |
Crno i zlatno Banovan! Šetaj svoju štiklu

|
Godine: 43
Datum registracije: 18 Okt 2006 Poruke: 2778

|
|
|
ma bitno da je čovjek živ
|
_________________ -gledao sam sinoć zvijezde na nebu i pitam koja je tvoja, da je skinem i tebi sreću donesem, samo da budeš moja...
-ne treba meni zvijezda sa neba ja sam obična žena, meni samo treba kada se probudim netko da mi kaže: dobro jutro moja voljena, dal te itko voli kao ja? |
|
| |
|
 |
Milos-PFC Upućeni član

|
Godine: 41
Datum registracije: 24 Dec 2005 Poruke: 263

|
|
|
Pa ova tehnika je cudo sta sve nece da se zameni covek je postao kao auto ima i rezervnih delova ima prirodnih a i vestackih !
|
|
|
| |
|
 |
LaNa83 rizmalovo srculence

|
Godine: 42
Datum registracije: 20 Jun 2006 Poruke: 4308 Mesto: Beograd

|
|
iako pomalo ko roboti ljudi uspevaju da produze svoj zivotni vek
|
|
 |
aleksandar111 Upućeni član

|
Godine: 40
Datum registracije: 11 Apr 2005 Poruke: 417 Mesto: Herceg Novi

|
|
usavrsava se tehnika iz dana u dan,jos malo pa ce na tezgi moc da se kupi
ono sto ti treba odorgana ...
|
|
|
| |
|
 |
viktorpop Upućeni član

|
Godine: 55
Datum registracije: 06 Jul 2005 Poruke: 382 Mesto: Kraljevo

|
|
|
Da je srece da se novac ulaze u takve projekte kao sto se ulaze u naoruzenje, gde bi nam bio kraj ......
|
|
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|