:: |
| Autor |
Poruka |
Annabel_Lee ஐ NaUgHtGeLiC ஐ

|
Godine: 43
Datum registracije: 02 Feb 2005 Poruke: 30310

|
|
Grupa britanskih naučnika proizvela je program zahvaljujući kome će računari moći da čitaju ljudske misli analizom kombinacije pokreta lica kojima se izražavaju određena osećanja. „Sistem koji smo razvili omogućava da se identifikuje čitav niz mentalnih stanja i to nakon što se određena osoba samo snimi video kamerom”, izjavio je profesor Piter Robinson s britanskog univerziteta „Kembridž”, rukovodilac tog projekta realizovanog u saradnji s Tehnološkim institutom u Masačusecu (SAD). Pomenuta tehnologija mogla bi da se primenjuje u marketinškim kampanjama, pohađanju nastave preko Interneta, ili u automobilskoj industriji. Taj sistem već može da prepozna 24 izraza lica, ali će se baza podataka proširivati, rekao je Robinson. (Tanjug)
|
_________________ ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ |
|
| |
|
 |
aleksandar111 Upućeni član

|
Godine: 40
Datum registracije: 11 Apr 2005 Poruke: 417 Mesto: Herceg Novi

|
|
| |
|
 |
Crno i zlatno Banovan! Šetaj svoju štiklu

|
Godine: 43
Datum registracije: 18 Okt 2006 Poruke: 2778

|
|
kad im je već do istraživanja nek se bave pametnijim stvarima
|
_________________ -gledao sam sinoć zvijezde na nebu i pitam koja je tvoja, da je skinem i tebi sreću donesem, samo da budeš moja...
-ne treba meni zvijezda sa neba ja sam obična žena, meni samo treba kada se probudim netko da mi kaže: dobro jutro moja voljena, dal te itko voli kao ja? |
|
| |
|
 |
rizmal Lanin Sicilijanac

|
Godine: 42
Datum registracije: 27 Maj 2005 Poruke: 8742 Mesto: Beograd

|
|
|
e bas nesto ne verujem da ce da procita misli kako treba kad radi na foru analize pokreta lica,onda to znaci da mozes da ga zeznes kad oces,....
|
|
 |
Milos-PFC Upućeni član

|
Godine: 41
Datum registracije: 24 Dec 2005 Poruke: 263

|
|
|
Nije mi jasno kako komp moze da cita ljudske misli mislim da je to malo preterano!
|
|
|
| |
|
 |
PEPPO Upućeni član

|
Datum registracije: 23 Jul 2005 Poruke: 462 Mesto: ...

|
|
Ma amerikanci opet pretjeruju
zive stvarno u sci-fi svijetu
|
|
|
| |
|
 |
djomlapa Dobro upućeni član

|
Datum registracije: 31 Okt 2004 Poruke: 521 Mesto: Zrenjanin

|
|
| |
|
 |
lloyd12345 Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 40
Datum registracije: 16 Avg 2005 Poruke: 78

|
|
|
Srecno s tim projektom![/I]
|
|
|
| |
|
 |
Boky ¤ The King of Kolo ¤

|
Datum registracije: 23 Maj 2004 Poruke: 29947 Mesto: Kiciner

|
|
| |
|
 |
kacagica Dobro upućeni član

|
Godine: 37
Datum registracije: 06 Avg 2006 Poruke: 543

|
|
|
sta sve nece smisliti. E bilo bi super kad bismo znali sta ko misli u svojoj glavi.
|
|
|
| |
|
 |
Loods Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 20 Dec 2006 Poruke: 22

|
|
|
neki dan na tv neki Japanac mislima pokrenuo igracku vlak.Napravio neki uredjaj kojim mislima pokrece vlak.
|
|
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|