:: |
| Autor |
Poruka |
Annabel_Lee ஐ NaUgHtGeLiC ஐ

|
Godine: 43
Datum registracije: 02 Feb 2005 Poruke: 30310

|
|
Podrška javnosti proširenju EU u ključnim zemljama te integracije opada, objavili su danas londonski listovi. U Velikoj Britaniji, navodi „Fajnenšel tajms” istraživanje Evrobarometra, podrška građana širenju Evropske unije je opala na 36 procenata, što je u odnosu na pre šest meseci manje za šest odsto. U Španiji je podrška proširenju Unije opala za četiri odsto i sada je na nivou od 51 procenta. Londonski list ukazuje da su vlade Britanije i Španije najveći zagovorniči daljeg širenja Unije. Na nivou cele Evropske unije proširenje ima podršku u proseku ispod 45 odsto. Istovremeno, među postojećim članicama, pokazalo je istraživanje Evrobarometra, raste podrška predlogu ustavu Evropske unije među onim zemljama koje su ga odbacile ili ga još nisu ratifikovale. U tim zemljama je podrška zajedničkom dokumentu o ustrojstvu Unije dostigla 53 odsto, čak i u Francuskoj i Holandiji koje su na referendumima odbacile evropsku Ustav.
Londonski „Fajnenšel tajms” sa agencijom Haris napravio je posebno istraživanje o stavu evropskih građana prema religiji, jer se često govori da je problem evropske perspektive Turske činjenica što je to većinski muslimanska zemlja. Religija, međutim, pokazalo je istraživanje, nema veliki značaj za građane Evropske unije. Istraživanje je obavljeno u pet zemalja - Britaniji, Francuskoj, Italiji, Španiji i Nemačkoj. Ogromna većina građana smatra da religija nije i ne treba da bude prepreka za članstvo u Uniji. Upoređena su i istraživanja o religiji u Americi i u Francuskoj. Tako je samo 4 odsto Amerikanaca reklo da su ateisti, dok je u Francuskoj ateista 32 procenta. (Tanjug)
|
_________________ ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ |
|
| |
|
 |
Milos-PFC Upućeni član

|
Godine: 41
Datum registracije: 24 Dec 2005 Poruke: 263

|
|
|
Pa normalno jer evropska unija ima svoje prednosti ali izgleda ima vise mana !
|
|
|
| |
|
 |
PEPPO Upućeni član

|
Datum registracije: 23 Jul 2005 Poruke: 462 Mesto: ...

|
|
Nije ni cudo
i ja sam protiv prosirenja, bar za sada
jer istocne zemlje bi trebale dostici isti standard kao zapad
a ne jadna rumunija ili slicno
a pogotovo turska
(nisam uopce nacionalan)
|
|
|
| |
|
 |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista

|
Godine: 46
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad

|
|
Kazem ja da se EU i previse pretvara u SAD. Dobro, evro je bila odlicna ideja, ali su trebali na tome i da se zadrze, a ne da zabadaju nos u politiku svake drzave posebno...
Dok mi udjemo u EU, ona ce se raspasti... kako je krenulo...
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|