:: |
| Autor |
Poruka |
škorpijica ~ noćna mora mnogih ~

|
Datum registracije: 07 Sep 2004 Poruke: 59506 Mesto: ....tamo gde Dunav ljubi nebo...

|
|
Ljubiša Stojanović Luis izvešće mjuzikl po svojoj čuvenoj pesmi „Ne kuni me, ne ruži me, majko”, u režiji Juga Radivojevića, u nedelju u Centru „Sava”. Pevač, koji je stekao slavu i van granica Srbije zahvaljujući jedinstvenom spoju džeza, popa i narodne muzike, želeo je da povodom 25 godina od izlaska prvog albuma publici pruži nešto drugačije od običnog koncerta ili „tezge vulgaris”, kako on kaže. „Kada sam šezdesetih svirao etnodžez, ljudi su se čudili. Nisam ni bio svestan da stvaram novi pravac u muzici. Svirao sam samo ono što je izlazilo iz mene. Radio sam to iz ličnog zadovoljstva. S vremenom, ta silna energija koja je izbijala iz mene pokretala je i druge, pa je etnodžez postao veoma popularan”, rekao je Luis za „Blic”.
On je čovek sa dva prezimena - u ličnoj karti mu piše: Ljubiša Stojanović Luis, jer je još kao mali dobio nadimak po Luisu Armstrongu. Muzika ga je vodila po celoj planeti. Svirao je na najpoznatijim festivalima po svetu, imao koncerte u Atini, Pragu, Londonu, Tunisu, Tokiju; išao na turneju po bivšem SSSR-u...
„Svaki koncert je priča za sebe. Najveću čast su mi ukazali u Italiji, u Bišeljeu. Proglasili su me ambasadorom univerzalne umetnosti, a dok su mi davali ključeve grada, na nebu je avion ispisivao: Luis - čovek koji kad ode u Italiju ne može da živi od dece koja trče za njim i viču: Ali Baba!”, ispričao je Luis.
Luis obožava decu i veliki je borac za njihova prava. Još 1985. održao je koncert za gladnu decu u Etiopiji, a često održava humanitarne koncerte za decu bez roditelja.
„Ja sam imao izuzetne roditelje, koji su mi svojom ljubavlju i pravim pristupom u vaspitanju pružili divno detinjstvo. Ja samo pokušavam da deci koja nemaju tu sreću na ovaj način to nadomestim”, kaže otac petoro dece!„
Na pitanje kada će šesto, odgovara: ”U februaru ću da ga pravim! Tako planiram, ali možda se omakne, pa bude i ranije„. (Mondo)
|
"Znas, crne rupe nastaju kada se um ubrza do beskonacnosti, ali u negativnom smislu, tako da u njima nema nicega. Nema prostora. Vremena. Nema drugih ljudi. Nema cak ni tebe. U crnim rupama mozes lepo da se zezas. Lebdis iznad zemlje. Slusas rock'n'roll. Dozivas kisu ili maznes neku lepu ribu. Samo je bezveze kad se probudis." |
|
| |
|
 |
kacagica Dobro upućeni član

|
Godine: 37
Datum registracije: 06 Avg 2006 Poruke: 543

|
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|