:: |
| Autor |
Poruka |
škorpijica ~ noćna mora mnogih ~

|
Datum registracije: 07 Sep 2004 Poruke: 59506 Mesto: ....tamo gde Dunav ljubi nebo...

|
|
U Srbiji je u proteklih šest godina opao broj pušača, ali nije bilo pomaka u održavanju lične higijene, ni u odnosu prema alkoholu. To pokazuju preliminarni rezultati istraživanja koje je sprovelo Ministarstvo zdravlja. Većina građana Srbije izjavila je da se oseća dobro. Rezultati istraživanja trebalo bi da pokažu kako zapravo žive građani Srbije, kakve su njihove svakodnevne navike, da li redovno idu kod lekara i da li su zadovoljni zdravstvenim službama. Ohrabruje to što je 2000. godine, kada je poslednji put rađeno isto istraživanje, pušio svaki drugi muškarac i trećina ženske populacije, dok danas puši 40% muškaraca i 30% žena. Međutim, alkohol je i dalje veoma prisutan u životu mladih, pa svaka treća osoba od 15 do 19 godina povremeno pije.
I higijenske navike građana Srbije veoma su loše. Čak svaki četvrti stanovnik ne pere redovno ruke, a tek se svaki drugi tušira tri i više puta nedeljno.
Nešto manje od polovine ispitanika reklo je da boluje od neke hronične bolesti, a isto toliko njih pati od povećanog krvnog pritiska. Zdravstvenim sistemom zadovoljno je 40% ispitanih.
Zabrinjava podatak da je 10% ispitanih maloletnika reklo da alkoholna pića kupuje u prodavnicama i kafićima, što je po zakonu zabranjeno. Konačne rezultate ispitivanja treba očekivati u aprilu sledeće godine. (B92)
|
"Znas, crne rupe nastaju kada se um ubrza do beskonacnosti, ali u negativnom smislu, tako da u njima nema nicega. Nema prostora. Vremena. Nema drugih ljudi. Nema cak ni tebe. U crnim rupama mozes lepo da se zezas. Lebdis iznad zemlje. Slusas rock'n'roll. Dozivas kisu ili maznes neku lepu ribu. Samo je bezveze kad se probudis." |
|
| |
|
 |
rizmal Lanin Sicilijanac

|
Godine: 42
Datum registracije: 27 Maj 2005 Poruke: 8742 Mesto: Beograd

|
|
pa nisam primetio da ima manje pusaca al ajd
|
|
 |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista

|
Godine: 46
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad

|
|
Nisu ni ucestvovali u anketi - otisli su na puš-pauzu.
Sad ce biti da su "kao" nesto uspeli sa onim upozorenjima na kutijama [mi ih zovemo "citulje"]
|
|
 |
kapljica ULT_RAS-ov Anđelak

|
Datum registracije: 17 Avg 2005 Poruke: 1985 Mesto: Beograd

|
|
| Citat: | | Sad ce biti da su "kao" nesto uspeli sa onim upozorenjima na kutijama [mi ih zovemo "citulje"] |
Ta upozorenja su mi na pocetku bila interesantna za citanje, jer su bila razlicita..Kako sam videla da pocinju da se ponavljaju - ni ne pogledam ih. Oko mi se naviklo valjda na novi dizajn kutije pa ni ne primecujem da tu postoji neko upozorenje
A da li ima manje pusaca ne znam..U mom okruzenju niko nije prestao da pusi..osim mene i to vec nekoliko puta...Mozda sam i ja sama popunjavala tu anketu u poslednjih 6 godina i svaki put napisala kako sam prestala pa se i to racuna...A ja u medjuvremenu vise puta ponovo pocela nego sto sam i prestajala
|
Al' sto si mene - to ne mogu! |
|
| |
|
 |
vmirko Upućeni član

|
Godine: 40
Datum registracije: 14 Dec 2004 Poruke: 409 Mesto: beograd

|
|
|
Ma Srbi ce uvek da piju, to im je u krvi.
|
|
|
| |
|
 |
LaNa83 rizmalovo srculence

|
Datum registracije: 20 Jun 2006 Poruke: 4308 Mesto: Beograd

|
|
|
ne bih rekla da manje pusimo...cak mislim da ima jos vise mladih koji se hvataju cigara...
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|