:: |
| Autor |
Poruka |
škorpijica ~ noćna mora mnogih ~

|
Datum registracije: 07 Sep 2004 Poruke: 59506 Mesto: ....tamo gde Dunav ljubi nebo...

|
|
Bivši irački predsjednik Sadam Husein, osuđen na smrt vešanjem zbog ubistva 148 šiita 1982. godine, pogubljen je jutros u Bagdadu, tačno u šest časova po lokalnom vremenu, javile su agencije. „Da, on je pogubljen”, izjavio je američki neimenovani visoki zvaničnik. Iračka državna televizija javila je da je jutros pogubljen i Sadamov polubrat Barzan al-Tikriti i bivši sudija Avad al-Bandar, koji su obuhvaćeni istom optužnicom kao i bivši irački diktator. „Prvo je pogubljen Sadam, zatim Barzan i onda Avad al-Bandar”, navodi se u izveštaju televizije koja emituje patriotske pesme i poruku - „Sadamovo pogubljenje označava kraj mračnog perioda iračke istorije”. U izveštaju državne televizije se navodi da je pogubljenje „snimano kamerom i fotografisano”.
Za sada se ne zna lokacija na kojoj je pogubljenje izvršeno, kako bi se izbegli eventualni sukobi sa pristalicama Sadama Huseina, ali se veruje da je to naverovatnije unutar ili izvan zaštićene „zelene” zone koju u potpunosti kontrolišu američke trupe.
Ispred te zone okupio se velikih broj Iračana koji nose nacionalne zastave i raduju se.
Prethodni dan je bio obeležen nedomicama da li će smrtna kazna biti izvršena sada ili posle proslave Kurbam bajrama. Analitičari procenjuju da bi pogubljenje moglo da obraduje pripadnike šiita, ali i da razgnevi sunitsku manjinu, kao i Kurde koji su se nadali da će Sadamu biti suđeno zbog genocida nad ovim narodom.
Kako su rekli neimenovani irački zvaničnici, vreme pogubljenja je dogovoreno na jučerašnjem sastanku zvaničnika SAD i Iraka.
Sadam Husein osuđen je 5. novembra 2006. na smrtnu kaznu vešanjem, a smrtna kazna izrečena je još dvojici njegovih najbližih saradnika. Jedan od optuženih osuđen je na doživotni zatvor, trojica na vremenske kazne, a jedan je oslobođen.
Presudu je u utorak potvrdio apelacioni sud i naredio da se pogubljenje izvrši u roku od 30 dana. (Beta)
|
"Znas, crne rupe nastaju kada se um ubrza do beskonacnosti, ali u negativnom smislu, tako da u njima nema nicega. Nema prostora. Vremena. Nema drugih ljudi. Nema cak ni tebe. U crnim rupama mozes lepo da se zezas. Lebdis iznad zemlje. Slusas rock'n'roll. Dozivas kisu ili maznes neku lepu ribu. Samo je bezveze kad se probudis." |
|
| |
|
 |
Crno i zlatno Banovan! Šetaj svoju štiklu

|
Godine: 43
Datum registracije: 18 Okt 2006 Poruke: 2778

|
|
|
potpuno sam ravnodušna
|
_________________ -gledao sam sinoć zvijezde na nebu i pitam koja je tvoja, da je skinem i tebi sreću donesem, samo da budeš moja...
-ne treba meni zvijezda sa neba ja sam obična žena, meni samo treba kada se probudim netko da mi kaže: dobro jutro moja voljena, dal te itko voli kao ja? |
|
| |
|
 |
*OpasnaMackica* Banovan! djavolce domaci.de

|
Godine: 71
Datum registracije: 22 Apr 2006 Poruke: 2171 Mesto: novi sad

|
|
|
nek mu se bog smiluje jer ljudi nisu...i nek mu sve oprosti jer je bio olos
|
ego, dixy, najbolje cure bubim vas lepotice |
|
| |
|
 |
rizmal Lanin Sicilijanac

|
Godine: 42
Datum registracije: 27 Maj 2005 Poruke: 8742 Mesto: Beograd

|
|
kako li bi tek bus trebao da zzavrsi pitam se ja...
|
|
 |
Venceremos Banovan! Prijatelj foruma

|
Datum registracije: 20 Sep 2006 Poruke: 3351 Mesto: Santa Clara

|
|
|
dobro jedan manje, traze se balkanske serijske ubice :snipersmile:
|
|
|
| |
|
 |
rizmal Lanin Sicilijanac

|
Godine: 42
Datum registracije: 27 Maj 2005 Poruke: 8742 Mesto: Beograd

|
|
|
da nazalost bio je u pravu svojevremeno u Nirnbergu Herman gering kad je rekao da istoriju pisu pobednici...
|
|
 |
Cirissimo Iskusni član

|
Godine: 38
Datum registracije: 14 Nov 2006 Poruke: 813 Mesto: Ljubljana

|
|
|
eh sad je on rešen svih muka kad su ga objesili...bolje da su ga zatvorili u neku rupu pa nek se pati do kraja svog zivota
|
_________________ The living legend  |
|
| |
|
 |
viktorpop Upućeni član

|
Godine: 55
Datum registracije: 06 Jul 2005 Poruke: 382 Mesto: Kraljevo

|
|
Izgleda da mu nije bila dobra logistika kad je tako lako pao u ruke Amerima, za razliku od nekih koje izgleda nikad nece uhvatiti a pogotvo ovako pogubiti
|
|
|
| |
|
 |
please Odomaćeni član

|
Datum registracije: 25 Apr 2006 Poruke: 1427 Mesto: pogresna drzava

|
|
leleeeeee!!!
bice frke,garant
|
_________________ www.ONE.org |
|
| |
|
 |
fido88 Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 10 Sep 2006 Poruke: 26

|
|
Izgleda da je i on bezao sa casova istorije inace bi znao da svi tiranini i diktatori dozive sto je i on doziveo.
Mada se pitam zasto su tako brzo zurili i pogubili ga na Muslimanski sveti dan!?
|
|
|
| |
|
 |
Alexns Tinkerbell's pixie dust

|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon

|
|
| |
|
 |
kacagica Dobro upućeni član

|
Godine: 37
Datum registracije: 06 Avg 2006 Poruke: 543

|
|
|
iskreno nemam nikakvo misljenje o ovome. Mozda je zasluzio da ga pogube, a mozda je bilo najbolje da ga zatvore u nekoj rupi pa da pati
|
|
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|