www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Sadamova odvjetnica brani Šešelja
Strana 1, 2  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
crnibiser
samotvoja24
samotvoja24

Godine: 49

Datum registracije: 22 Maj 2005
Mesto: Sarajevo

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Pet Jan 05, 2007 12:08 pm    Naslov poruke: Sadamova odvjetnica brani Šešelja Na vrh strane Na dno strane

Jedna od posljednjih želja iračkoga diktatora odnosi se na srpskog radikala i ratnog zločinca

Sadamova odvjetnica brani Šešelja
Autor Hassan Haidar Diab

Jednu od posljednjih želja svrgnutog iračkog dikatotora Sadama Huseina, koji je osuđen na smrt vješanjem, trebala bi ispuniti upravo njegova dugogodišnja prijateljica i odvjetnica Bushra Al Khalil. Poznatu libanonsku odvjetnicu Sadam Husein zamolio je da preuzme obranu predsjednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, kojemu se pred Haaškim tribunalom sudi za ratne zločine počinjene nad Hrvatima i muslimanima.
Sadam Husein, koji ni sam nije uspio izbjeći smrtnu presudu, neobičnu je želju odvjetnici obrazložio dugogodišnjim prijateljstvom sa srpskim ratnim zločincem i potrebom da mu pomogne izvući se iz situacije iz koje ni sam nije uspio. Za dvadesetak dana Bushra Al Khalil trebala bi otputovati u Beograd na sastanak s odvjetničkim timom Vojislava Šešelja kojemu bi se uskoro trebala pridružiti u pripremi obrane srpskog ratnog zločinca.

– Neposredno prije mojeg zadnjeg posjeta Sadamu Huseinu, desetak dana nakon što mu je izrečena smrtna kazna, dobila sam poziv g. Amjada Mikatija, predstojnika ureda Vojislava Šešelja, da se pridružim odvjetničkom timu Vojislava Šešelja. Tada sam još uvijek imala previše obveza s obranom Sadama Huseina i nisam mogla prihvatiti ponudu. No, u zadnjem razgovoru sa Sadamom prenijela sam mu pozdrave Vojislava Šešelja te spomenula njegovu želju da ga branim pred Haaškim sudom.

Sadam mi je sugerirao da se prihvatim njegove obrane jer, kako je rekao, riječ je o velikom čovjeku koji je zajedno s Miloševićem radio sve kako bi sačuvao Jugoslaviju i suprotstavio se američkom imperijalizmu na Balkanu – otkriva Bushra Al Khalil.

Na naše pitanje je li upoznata s činjenicom da je paravojna formacija pod zapovjedništvom Vojislava Šešelja počinila pokolj nad Hrvatima i muslimanima u Hrvatskoj i BiH, Bushra je odgovorila:

– Sadam mi je objasnio da se na području Jugoslavije vodio građanski rat i da su sve optužbe na račun Šešelja lažne. Uostalom, Vojislava Šešelja osobno sam srela nekoliko puta u Bagdadu jer je predsjedao koordinacijskim odborom kojem su se 70-ih godina pridružili poznati svjetski intelektualaci koji su se zalagali za ukidanje sankcija Iraku. Osim toga, kao odvjetnica, smatram da nitko nije kriv dok mu se ne dokaže krivnja.

Bushra, koja i sama Sadama Huseina smatra velikim vođom i uzorom, objasnila nam je odakle potječe toliko prijateljstvo između srpskog radikala i iračkog diktatora.

– Sadam mi je rekao: Šešelj je poput mene, veliki domoljub i nacionalist. Osim toga, ideologija Ba’th partije ista je kao i ona Šešeljeve Radikalne stranke. Kako svi Arapi žele živjeti u jednoj državi, tako i Šešelj želi da svi Srbi žive u jednoj državi.

Kad god je imao prilike, Sadam je rado primao svoga istomišljenika Šešelja, a Šešelj ga je posjećivao barem dva puta godišnje.

http://www.vecernji-list.hr/newsroom/news/international/703871/index.do;jsessionid=CDFF5662FD8D5BD283D81A8ACE718781.1

belly
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 37

Datum registracije: 02 Jan 2007

france.gif
PorukaPostavljena: Pet Jan 05, 2007 1:11 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

brani seselj

naravno drugari

Gertie
◊Poker Face◊
<b>◊Poker Face◊</b>

Godine: 39

Datum registracije: 01 Jul 2005
Mesto: Neću da ti kažem, ćelavi!

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Jan 05, 2007 2:23 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

E pa svasta jos da cujemo!

slatka_banana
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 42

Datum registracije: 05 Jan 2007
Mesto: Zagreb

croatia.gif
PorukaPostavljena: Pet Jan 05, 2007 2:45 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

veliki prijatelji Laughing da bar isto završe Rolling Eyes

belly
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

france.gif
PorukaPostavljena: Pet Jan 05, 2007 4:17 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Velja25
~ Sanjicin komšija ~
~ Sanjicin komšija ~

Godine: 39

Datum registracije: 20 Jan 2004
Mesto: Novi Sad

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Jan 05, 2007 4:45 pm    Naslov poruke: Re: Sadamova odvjetnica brani Šešelja Na vrh strane Na dno strane

crnibiser je napisao/la sledeće:
Jedna od posljednjih želja iračkoga diktatora odnosi se na srpskog radikala i ratnog zločinca

Nisam radikal niti nesto posebno volim Seselja ali sa cisto ljudske strane ne mogu da ne prokomentarisem ovo. Nije mi jasno kako neko moze da napise da je Seselj ratni zlocinac kad je covek na sudu koji tek treba da dokaze da li je zlocinac ili nije!

Bajadk
Odomaćeni član
Odomaćeni član

Godine: 51

Datum registracije: 08 Mar 2004
Mesto: Podgorica - Danmark

montenegro.gif
PorukaPostavljena: Pet Jan 05, 2007 4:52 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Potpuno se slazem sa tobom Velja25....

Kad su se to Seselj i Sadam slikali zajedno?

belly
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

france.gif
PorukaPostavljena: Pet Jan 05, 2007 6:36 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

neznam ima jos slike

crnibiser
samotvoja24
samotvoja24

Godine: 49

Datum registracije: 22 Maj 2005
Mesto: Sarajevo

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Pet Jan 05, 2007 7:35 pm    Naslov poruke: Re: Sadamova odvjetnica brani Šešelja Na vrh strane Na dno strane

Velja25 je napisao/la sledeće:
crnibiser je napisao/la sledeće:

Nisam radikal niti nesto posebno volim Seselja ali sa cisto ljudske strane ne mogu da ne prokomentarisem ovo. Nije mi jasno kako neko moze da napise da je Seselj ratni zlocinac kad je covek na sudu koji tek treba da dokaze da li je zlocinac ili nije!

Ne znam Velja prijatelju ja ti prenesoh i napisah izvor vijesti ko je napisao vijest hehehe

belly
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

france.gif
PorukaPostavljena: Sub Jan 06, 2007 8:53 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

belly
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

france.gif
PorukaPostavljena: Sub Jan 06, 2007 8:54 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

belly
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

france.gif
PorukaPostavljena: Sub Jan 06, 2007 8:55 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Sadamova odvjetnica brani Šešelja Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1, 2  sledeća
Strana 1 od 2

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon