www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Srpska nova godina dočekana uz veselje i vatromet
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
Ivankamaza
~Ljubav i Snovi~
<font color='blue'><b>~Ljubav i Snovi~</b></font>

Godine: 40

Datum registracije: 19 Okt 2004
Mesto: ~ Paris je t'aime ~

france.gif
PorukaPostavljena: Ned Jan 14, 2007 2:47 pm    Naslov poruke: Srpska nova godina dočekana uz veselje i vatromet Na vrh strane Na dno strane

U svim većim gradovima širom Srbije na trgovima je, uz vatromet i pesmu poznatih estradnih umetnika, dočekana Srpska nova godina. Beograđani su na platou ispred Doma Narodne skupštine, uz muziku, vatromet i dobro raspoloženje, dočekali Novu godinu u organizaciji koalicije Demokratska stranka Srbije - Nova Srbija. Prostor između Trga Nikole Pašića, Pionirskog parka i Glavne pošte u Takovskoj ulici, sve do poslovnice JAT-a u Bulevaru kralja Aleksandra bio je prepun građana. Nakon nekoliko muzičkih grupa, raspoloženje je pevanjem podigla Svetlana Ceca Ražnatović, koja je najavljujući dolazak srpskog premijera Vojislava Koštunice - kazala da je on „čovek koji je ujedinio sve stranke i čitavu Srbiju”.

Na koncertu pod sloganom „Svi pevaju za Srbiju”, predsednik DSS i srpski premijer Koštunica sa saradnicima i gostima stigao je desetak minuta pred ponoć. Sa Koštunicom među okupljenim građanima bili su predsednik i premijer Republike Srpske Milan Jelić i Milorad Dodik, lider Nove Srbije i ministar za kapitalne investicije Velimir Ilić, funkcioneri DSS i srpski ministri Zoran Stojković, Dragan Jočić i Radomir Naumov, šef Bezbednosno-informativne agencije Rade Bulatović, predsednica Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Sanda Rašković-Ivić, akademik Matija Bećković i ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Aleksejev.

Građanima je u ponoć Srpsku novu godinu čestitala Svetlana Ražnatović, potom i frontmen grupe „Riblja čorba” Bora Đorđević, uz pozdrav „Živela Srbija”. Trubači su intonirali himnu „Bože pravde”, a zatim je Đorđević sa svojom grupom nastavio koncert.

Ekipe Hitne pomoći su u toku večeri intervenisale uglavnom pružajući pomoć mladim ljudima, kojima je pozlilo od gužve. Skup su obezbeđivale i snage policije.

Predsednik Srbije i lider Demokratske stranke Boris Tadić čestitao je svim građanima Srbije i Leskovčanima Novu godnu, uz želje da im 2007. bude uspešnija od svih dosadašnjih.

„Srećna vam ova naša Nova godina. Sve najbolje za našu zemlju i građane”, rekao je Tadić na dočeku u centru Leskovca, koji je organizovala DS.

Srpsku novu godinu na Trgu Kod krsta u Kragujevcu veselo je dočekalo oko 30.000 građana uz muziku Vlade Georgijeva. Georgijev je publici zahvalio i tako što je pevao sat i po više nego što je planirano, a tačno u ponoć koncert je nakratko bio prekinut zbog vatrometa.

U centru Niša, na Trgu kralja Milana, uz koncert Željka Joksimovića, vatromet i trubače, okupilo se više od 20.000 građana. Nišlijama se tačno u ponoć obratio gradonačelnik Smiljko Kostić, poželevši im srećnu i berićetnu Novu godinu. Organizator je Skupština grada Niša, zajedno sa predstavnicima nadležnih službi i policijom, koja je preduzela opsežne mere obezbeđenja, a doček u centru grada protekao je bez incidenata.

U Jagodini se okupilo oko 10.000 građana i susednih opština Pomoravskog okruga, uglavnom mladih, koji su Novu godinu dočekali na glavnom trgu, uz pesme estradne zvezde Ace Lukasa. Nova godina na jagodinskom trgu dočekana je uz raskošan vatromet i mnogo ispijenih boca piva, a zahvaljujući dobrom obezbeđenju policije, doček je protekao bez incidenata.

Novosađani nisu organizovali doček Srpske nove godine na Trgu slobode kao pre 14 dana, ali je veliki broj građana, naročito mladih, oko ponoći izašao na ulice. U čast Nove godine po Julijanskom kalendaru Srpsko narodno pozorište darovalo je svoje sugrađane srpskom premijerom operete „Jabuka” Johana Štrausa, u adaptaciji Miodraga Milanovića. Da je ta premijera bila svečana i novogodišnja, podsetili su na kraju svi članovi ansambla SNP, čestitkom „Srećna Nova godina”.

U Zrenjaninu je Nova godina dočekana na gradskom trgu, uz muziku benda „Ortodoks kelts” i u prisustvu nekoliko hiljada građana. Uz veliki broj petardi, oglasili su se i članovi streljačkog kluba „Bečkerek”, pucnjima iz vatrenog oružja. Organizatori proslave bili su Skupština opštine i lokalna Turistička organizacija.

Srpsku novu godinu proslavilo je više hiljada građana na glavnom gradskom trgu u Požegi, uz trubače i prigodan program, koji su izvela kulturno-umetnička društva i pevačke grupe tog kraja.

U Loznici je hiljade građana, najviše mladih, uz muzički program dočekalo Novu godinu u preuređenoj Ulici Jovana Cvijića, pretvorenoj u šetalište u centru grada. (RTS)

Rakelly
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 55

Datum registracije: 24 Feb 2006
Mesto: Valjevo

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 17, 2007 6:22 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Nova godina, koja po julijanskom kalendaru, pocije 14 januara, za mnoge je, ukljucujuci i mene dobra prilika za slavlje i nadam se da ce tako ostati i u buducnosti. Medjutim, kao sto sam vec napomenuo, kalendar po kome se slavi, naziva se julijanski i taj naziv potice od Julija Cezara iz cijeg vremena kalendar i datira. Od momenta kada sam saznao ovaj podatak prestao sam da 14 januar nazivam "Srpska Nova godina", jer mi je logicnije bilo da se zove "Pravoslavna Nova godina", obzirom da ga priznaje Pravoslavna crkva. A onda sam saznao cijnenicu da je Grcka Pravoslavna crkva "presla" na novi kalendar, koje je potvrdjeno precizniji. Sve u svemu nije mi jasno zbog cega moraju postojati dva kalendara, dve Nove godine..... osim naravno povoda za dobar provod.

crnibiser
samotvoja24
samotvoja24

Godine: 49

Datum registracije: 22 Maj 2005
Mesto: Sarajevo

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Pet Jan 19, 2007 2:31 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

@Rakelly postoje 3 Nove godine..sutra je Muslimanska Nova Godina/ Hidzeretska/ i eto povoda za jos slavlja hehehe

Nisam protiv toga da se obiljezavaju praznici ali sam protiv toga da se i za te praznike duhovno bitne veze nacionalizam i pozivi na mrznju.

Ja sam sa svojim prijateljima pravoslavcima proslavila njihovu Novu Godinu kao i onu proslu i sutra cemo da slavimo moju Novu Godinu i super nam je za svaku jer mi smo prvenstveno prijatelji i cijenimo jako jedni druge.

Ali sam cula da je Ceca za Novu Pravoslavnu Godinu na sred trga pjevala spremte se spremte cetnici...sramno od jedne zene i poznate licnosti.

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Srpska nova godina dočekana uz veselje i vatromet Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon