:: |
| Autor |
Poruka |
Ivankamaza ~Ljubav i Snovi~

|
Godine: 40
Datum registracije: 19 Okt 2004 Poruke: 53570 Mesto: ~ Paris je t'aime ~

|
|
Izostanak sna može da navede mozak da ograniči proizvodnju novih ćelija - proističe iz studije naučnog tima sa američkog Prinston univerziteta, koja je sprovedena na pacovima. Nedostatak sna, zaključili su naučnici, preko hormona stresa utiče na oblast mozga hipokampus koja učestvuje u stvaranju uspomena, prenosi Bi-Bi-Si. Naučnici su upoređivali pacove kojima nije dozvoljeno da spavaju 72 sata sa pacovima koji su sebi mogli da priušte normalan san. Životinje koje su sprečavane da spavaju imale su veći nivo hormona stresa kortikosterona, a njihov mozak je, istovremeno, proizveo značajno manje novih moždanih ćelija u oblasti hipokampusa. To je razlog zašto ljudi koji nedovoljno spavaju imaju problem sa koncentracijom i mnoge druge probleme, upozorili su naučnici. Rezultati ove studije ne mogu se automatski smatrati relevantnim za ljude, jer oni ostaju bez sna 72 sata samo u ekstremnim uslovima. Naučnici zbog toga hoće da utvrde da li isti uticaj na stvaranje moždanih ćelija može da ima nedostatak sna od nekoliko sati tokom dana, odnosno spavanje nešto manje od vremena koje se smatra potrebnim za normalno funkcionisanje organizma. (Srna)
|
|
|
| |
|
 |
Francuskinja ♦Un Mal pour un Bien♦

|
Godine: 43
Datum registracije: 07 Apr 2005 Poruke: 16007 Mesto: 83700 ST RAPHAEL

|
|
|
Covek i treba dosta spavati tokom noci zbog dosta razloga kao i ovo sto je napisano posle ljudi postanu i nervozni,a od nervoze stizu dosta i bolesti...
|
|
|
| |
|
 |
Babily Veciti optimista

|
Datum registracije: 28 Avg 2006 Poruke: 5506

|
|
Uh ako je ovo tacno onda nije dobro za mene. U poslednje vreme ne spavam nikako.
|
|
|
| |
|
 |
shavranac Upozorenja: 1 od 3 Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 39
Datum registracije: 18 Okt 2006 Poruke: 96 Mesto: Trento-Krusevac Prestonica

|
|
|
dobar primer za to je moj cimer, kome se tresu ruke i stalno je nervozan... 8)
|
|
|
| |
|
 |
ekonomista87 Upućeni član

|
Godine: 38
Datum registracije: 20 Sep 2006 Poruke: 278 Mesto: Vojvodina, Pancevo

|
|
ja kad spavam oduzmem se od sebe, znaci to je dobro
|
|
|
| |
|
 |
poison ~Chase The Sun~

|
Godine: 42
Datum registracije: 10 Jul 2004 Poruke: 6599 Mesto: ¤In The Land Of The Holy Sun¤

|
|
|
istina je, bez sna covjek propada.ja vec par dana ne spavam dovoljno i ono sto odspavam odspavam preko dana.i nemrem nikak funkcionirat.evo upravo me glavobolja kida, oci oce ispast, a mozak....cini mi se da imam kasu umjesto mozga, nemrem razmisljat, nervozna sam , lako zapaljiva, nekoncentrirana.osjecam se iskljuceno od okoline..ma osjecam se ko zombi zato ljudi spavajte preko noci i onolko kolko treba
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|