:: |
| Autor |
Poruka |
Ivankamaza ~Ljubav i Snovi~

|
Godine: 40
Datum registracije: 19 Okt 2004 Poruke: 53570 Mesto: ~ Paris je t'aime ~

|
|
Institut za transfuziju krvi Srbije saopštio je da se zbrinjavaju samo hitni slučajevi, a zakazane operacije odlažu. Gordana Antuljeskov, iz tog instituta, kaže da su rezerve krvi samo na jednodnevnom nivou, kao i da zbog nestašice krvi ne postoji mogućnost za optimalno zbrinjavanje svih pacijenata. Ona je kazala da se pomeraju sve planirane operacije na koje pacijenti čekaju i po nekoliko meseci, kao što su kardiovaskularne ili ortopedske operacije. Kao jedan od razloga nestašice krvi ona je navela pojavu gripa i brojnih respiratornih infekcija. Dr Antuljeskov apelovala je na građane svih krvnih grupa od 18 do 65 godina da dođu u Institut ili u autobus Instituta koji je postavljen na Trgu Republike i daju krv. Prema njenim rečima, muškarci mogu krv da daju četiri puta godišnje, a žene tri puta. Ona je kazala da je minimalna dnevna potreba krvi za Beograd 350 do 400 jedinica, a da bi dnevna optimalna rezerva trebalo da bude 1.000 jedinica. (Beta)
|
|
|
| |
|
 |
Francuskinja ♦Un Mal pour un Bien♦

|
Godine: 43
Datum registracije: 07 Apr 2005 Poruke: 16007 Mesto: 83700 ST RAPHAEL

|
|
Ljudi ,daj te vas krv... ozbilno,valda se neki plase da se inficiraju pa ko zna...
|
|
|
| |
|
 |
red_devil Upućeni član

|
Godine: 36
Datum registracije: 09 Sep 2005 Poruke: 330

|
|
| francuskinja je napisao/la sledeće: | Ljudi ,daj te vas krv... ozbilno,valda se neki plase da se inficiraju pa ko zna... |
a za primjer neka svako pocne od sebe, da bude primjer drugima
|
|
|
| |
|
 |
ekonomista87 Upućeni član

|
Godine: 38
Datum registracije: 20 Sep 2006 Poruke: 278 Mesto: Vojvodina, Pancevo

|
|
Ja bi rado dao ali ne mogu, malokrvan sam. Ali neki ljudi hoce ali ih odbiju samo zato sto je neko lez. Pa da su njih prihvatili...
|
|
|
| |
|
 |
Velja25 ~ Sanjicin komšija ~

|
Godine: 39
Datum registracije: 20 Jan 2004 Poruke: 2594 Mesto: Novi Sad

|
|
|
Ja cu da odem sledece nedelje, nisam znao da je tako hitno...
|
|
|
| |
|
 |
shavranac Upozorenja: 1 od 3 Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 39
Datum registracije: 18 Okt 2006 Poruke: 96 Mesto: Trento-Krusevac Prestonica

|
|
|
ja cu da dam litar krvi 8)
|
|
|
| |
|
 |
kiselin Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 14 Feb 2007 Poruke: 15

|
|
|
neka ljudi malo više daruju krvi pa će biti dobro
|
|
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|