:: |
| Autor |
Poruka |
Annabel_Lee ஐ NaUgHtGeLiC ஐ

|
Godine: 43
Datum registracije: 02 Feb 2005 Poruke: 30310

|
|
Počasna plaketa Američke asocijacije snimatelja (ASC) u Holivudu pripala je ove godine Sandri Stojanović iz Beograda, za diplomski rad „Karolinino raskršće”, koji je snimila za Američki filmski institut u Los Anđelesu, javio je Glas Amerike. „Nagrada Američke asocijacije je moja prva nagrada za snimateljski rad. Dosad su filmovi koje sam snimala u Beogradu osvajali gran pri nagrade na domaćim i inostranim festivalima, ali ova nagrada je za mene kao snimatelja nešto posebno”, izjavila je druga žena u istoriji beogradskog Fakulteta dramskih umetnosti koja je diplomirala na odseku za kameru. Nagrade „Heritidž”, koje su ove godine dodeljene 21. put, ASC namenjuje studentima završne godine i novim postdiplomcima za izuzetna ostvarenja u studentskom filmu.
„Cilj nagrade je da se nova generacija talentovanih snimatelja ohrabri da radi na ostvarenju svojih snova, tako što će se odati priznanje izuzetnim umetničkim dostignućima studenata”, rekao je Laslo Kovač, predsednik obrazovnog komiteta ASC-a.
Film Sandre Stojanović „Karolinino raskršće”, u režiji Maheša Pailura i produkciji AFI, biće prikazan na ovogodišnjim festivalima kratkog filma u Americi i Evropi, preneo je Glas Amerike.
Na dodeli nagrada ASC-a, glavno priznanje za izuzetno ostvarenje u kinematografiji osvojio je Emanuel Lubecki za film "Children of Men". (RTS)
|
_________________ ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ |
|
| |
|
 |
shavranac Upozorenja: 1 od 3 Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 39
Datum registracije: 18 Okt 2006 Poruke: 96 Mesto: Trento-Krusevac Prestonica

|
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|