:: |
| Autor |
Poruka |
Annabel_Lee ஐ NaUgHtGeLiC ஐ

|
Godine: 43
Datum registracije: 02 Feb 2005 Poruke: 30310

|
|
Najmanje 20 osoba je poginulo, a preko 45 povređeno u poslednjim naletima tornada u državama na jugu SAD, najviše u Alabami. Širom SAD već nekoliko dana besni nevreme, sa jakim olujama i vetrovima. Za sada su najugroženije države Alabama i Misuri. Predsednik SAD Džordž Buš ponudio je federalnu pomoć tim državama. Tornado koji je pogodio školu nije jedini u Alabami. Mnogi ljudi izgubili su krov nad glavom i mnogi su povređeni i u Misuriju i Džordžiji. U te tri države proglašeno je vanredno stanje. Tamo se tornado obrušio na jednu srednju školu. U srednjoj školi u gradu Enterprajz u Alabami znali su da oluja dolazi jer već nekoliko dana nevreme besni i u Alabami i u Misuriju, ali nisu bili spremni na ono što je usledilo. Narednik Trejsi Nelson, portparol Civilne zaštite Alabame, kaže da su deca bila u školi kada je naišao tornado. „Razmatralo se da li da ih puste iz škole ili da ih zadrže unutra, kada je iznenada počela oluja u okolini. Tornado je udario takvom brzinom da nisu bili u stanju da išta preduzmu”, kaže on.
Zgrada škole nije izdržala, tornado je srušio krov, najmanje šest osoba je poginulo, a mnogi učenici i nastavnici bili su zarobljeni ispod ruševina. U lokalne bolnice smešteno je 40 ljudi.
Greg Oliver, otac jednog deteta, kaže da je svuda bilo dece. „Uplakana, povređena, u panici. I ja sam bio u panici dok sam pokušavao da nađem svog sina. Jedan njegov nastavnik rekao mi je da mi je sin u redu. Došao sam odmah ovde, da vidim kako mogu da pomognem”, kaže on. (B92)
|
_________________ ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ |
|
| |
|
 |
please Odomaćeni član

|
Datum registracije: 25 Apr 2006 Poruke: 1427 Mesto: pogresna drzava

|
|
eto Bushu nevolje na pragu
(nema potrebe baviti se drugima)
|
_________________ www.ONE.org |
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|