:: |
| Autor |
Poruka |
aureliano ♣ El Capitán ♠

|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

|
|
Dejana (15) spržilo 25.000 volti a neće imati ni ožiljka
Ne znam zašto sam se popeo na vagon, jednostavno sam išao vidjeti čega ima gore, sliježe ramenima Dejan Aleksić (15) iz Ogulina dok se prisjeća kako ga je prije tri mjeseca na krovu vagona spržila struja jačine 25.000 volti zbog čega mu je 82 posto tijela bilo teško opečeno.
Kad se popeo na vagon, priča, vidio je kako iskri struja, nešto nalik munji. Ipak je zakoračio i time zatvorio strujni krug, a snažni udar odbacio ga je nekoliko metara u zrak i potom na prugu, gdje se pretvorio u živu buktinju.
- Gorio sam, na meni su se otopile hlače i lančići koje sam strugao s vrata jer sam bio pri svijesti sve do dolaska u ogulinsku bolnicu. Kako je samo boljelo - bez ustručavanja priča Dejan, koji je jučer otputovao kući u Ogulin nakon 92 dana provedena u bolnici u Klaićevoj.
Lakomislena odluka i radoznalost doveli su Dejana do toga da su mu šanse za preživljavanje bile manje od 20 posto. Dan nakon nesreće primljen je u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj. Zahvaljujući vrhunskom liječenju, Dejan ne samo da je preživio nego je i svojevrsno medicinsko čudo jer neće imati posljedica za zdravlje, a za nekoliko tjedana na njegovu se tijelu čak neće vidjeti ni ožiljci.
Veseli i duhoviti mladić kaže da su ga na noge digli narodnjaci, koje je slušao protekla tri mjeseca, osobito pjesme "Šampanjac" i "Lepi grome moj". Razbijajući bolničku dosadu i sam je, u maniri rođenog šaljivdžije, napisao pjesmu naziva "Vagonska" čiji refren glasi: "Streslo me! Streslo me! Previše!".
Dane je kratio i pisanjem SMS-poruka, među ostalima i prijatelju Andri, koji je kobnog dana bio s njim kraj vagona i nakon toga zanijemio od šoka.
24sata.hr
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
 |
|
| |
|
 |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista

|
Godine: 46
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad

|
|
Imao je srecu sto je ziv i sto ga je struja odbacila. Sa zeleznickim kablovima se ne valja zezati.
A Dejanu zelimo srecno ozdravljenje uz pesmu:
Rokeri s Moravu - Ne cackaj mecku!
|
|
 |
rizmal Lanin Sicilijanac

|
Godine: 42
Datum registracije: 27 Maj 2005 Poruke: 8742 Mesto: Beograd

|
|
|
Ala je on imao srece nema ni pojma....
|
|
 |
Francuskinja ♦Un Mal pour un Bien♦

|
Godine: 43
Datum registracije: 07 Apr 2005 Poruke: 16007 Mesto: 83700 ST RAPHAEL

|
|
| |
|
 |
_GentlemaN_ ~~Real_ToxiC~~

|
Godine: 37
Datum registracije: 22 Jun 2005 Poruke: 12091 Mesto: jedno je Sarajevo, da se zna

|
|
Mene cudi samo jedna stvar....a to je:
Pa njemu je 15 godina covjece, znaci nije vise malo dijete, kako nije razmisljao o posljedicama nego je zakoracio i posle sto je vidio tu neku ''munju''...
Al' eto svijet je pun ''svakakvih'' ljudi da ne kazem kojih
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|