:: |
| Autor |
Poruka |
Annabel_Lee ஐ NaUgHtGeLiC ஐ

|
Godine: 43
Datum registracije: 02 Feb 2005 Poruke: 30310

|
|
Novi Sad će postati prvi grad u Evropi koji će podići spomenik čuvenom danskom piscu bajki Hansu Kristijanu Andersenu, prenose novosadske internet „eNovine”. Spomenik će biti podignut u Dunavskom parku, gde će se Andersen naći u društvu slavnih srpskih poeta Miroslava Antića, Đure Jakšića i Branka Radičevića i jednog od najvećih ruskih svetitelja Sergija Radonješkog. Inicijativu, koju je podneo novosadski pronalazač Milorad Krasavac, trenutno razmatra Zavod za zaštitu prirode Srbije, u čijoj nadležnosti je izdavanje dozvole. „Andersen je zaslužio da nađe svoje mesto u Dunavskom parku, jer ne postoji nijedna osoba na svetu koja ne zna bar jednu njegovu priču. Spomenik bi trebalo da se nađe na čistini kod jezera u parku. To je dovoljno veliki prostor za sve zainteresovane, roditelje i decu”, rekao je Krasavac za „eNovine”. U Vojvodini, u dva banatska mesta u toku je gradnja spomenika slavnom filmskom bokseru Rokiju Balboa i filmskom Tarzanu - Džoniju Vajsmileru. (Srna)
|
_________________ ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ |
|
| |
|
 |
Alexns Tinkerbell's pixie dust

|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon

|
|
| |
|
 |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista

|
Godine: 46
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad

|
|
Jos je u razmatranju.
Jedno mi nije jasno: nece da se stadion nazove po Karadjordju jer on "nista nije ucinio za Novi Sad", a hoce da postave spomenik Hansu Kristijanu Andersenu?!?!?!
Nemam nista protiv Andersena i volim njegove bajke i bice mi drago ako podignu i njemu spomenik, ali da nije to malo "sad necu ni kako ja 'ocu"?
|
|
 |
roth Upozorenja: 1 od 3 Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 27 Mar 2007 Poruke: 7

|
|
|
neznam zasto....ali ja mislim da je to nepotrebno mi imamo dovoljno nasih jaunka kome bi trbali podici spomenik..bas sam iznenadjena jer sam ja novosadjanka i pre bi podigla spomenik..Kralja Petra...
|
|
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|