:: |
| Autor |
Poruka |
Lilly lovedoll *GiMmE mOrE*

|
Datum registracije: 26 Maj 2006 Poruke: 3257

|
|
Još se nije slegla radost, ali ni podočnjaci iz Plovdiva. Ženska teniska selekcija Srbije sumirala je u ponedeljak u Skupštini grada utiske sa infarkt gostovanja u Bugarskoj, u okviru Prve grupe Evro-afričke zone Federejšn Kupa. Nasmejana, ali i umorna lica govorila su u ime svih članova, a sutrašnji žreb i iščekivanje odgovora Ane Ivanović na poziv u reprezentaciju za julske izazove držaće visok adrenalin bar još nekoliko dana.
Plasman u plej-of za popunu Svetske grupe zlatnim slovima je upisan u istoriju našeg "belog sporta" kod dama, a teškom mukom su ga iznele: Jelena Janković, Bojislava Lukić, Ana Timotić i Nataša Zorić.
- Borile smo se svim srcem, ovo je uspeh cele ekipe, koja je bila u Plovdivu - skromna je Jankovićeva, apsolutni heroj pobeda nad Estonijom, Slovenijom i Rumunijom. - Sada nam predstoje još veći izazovi, može da se desi da prvi put u istoriji igramo pred domaćom publikom i bilo bi sjajno kada bismo se pojačale za te duele, jer smo jedna od malobrojnih zemalja koja ima dve teniserke u samom vrhu ATP liste. Na Ani je da vidi da li može da uklopi obaveze, ali kakva god njena odluka bila, ona će uvek biti deo ovog tima.
Razgovori sa Ivanovićevom tek predstoje.
- Ne želimo da pričamo sa Anom preko medija - podvlači Dušan Orlandić, generalni direktor TSS. - Sledeći mečevi će se igrati samo dva dana, ne ceo turnir, pa je to lakša okolnost za sve igračice. Napravili smo sjajnu atmosferu u timu, svi smo emotivno ispratili podvig u Plovdivu, dokaz su suze muškog dela ekipe.
Naročito selektora Dejana Vreneša.
- Ne mogu da opišem sreću što sam bio deo velikog uspeha. Zahvalio bih se devojkama na neverovatnom požrtvovanju, naročito Jeleni, koja je neispavana i umorna od puta odigrala perfektne mečeve - ističe šef našeg tima. - Ana Timotić je, takođe, ispunila sva moja očekivanja, bila najbolja kad je bilo najpotrebnije, kao i Vojislava. Nataša nije igrala, ali nam je mnogo značila.n
OD SLOVAČKE DO AUSTRALIJE
POTENCIJALNI rival naših je neka od osam selekcija koje igraju u B diviziji Svetske grupe. To su Slovačka, Češka, Nemačka, Hrvatska, Kanada, Izrael, Austrija i Australija.
BOBA U SUKNjICI
SLOBODAN Boba Živojinović ne brine mnogo oko sutrašnjeg žreba.
- Samo bih voleo da igramo kod kuće, tada bi imali veliku prednost. Možemo da izbacimo sve selekcije, uvek sam govorio da imamo kvalitet i za osvajanje Federejšn Kupa. Da li mislim da bi za to trebalo da se pojačamo? Evo, ja ću da obučem suknjicu i pomognem našim igračicama - našalio se predsednik TSS, ali onda i ozbiljno rekao da očekuje potvrdan odgovor Ane Ivanović.
JELENA JE DRUGARICA
U PARU sa Jankovićevom, Ana Timotić je donele neke od odlučujućih poena u dublu.
- Bez Jelene ne bi uspele da napravimo ovaj veliki uspeh, ona je vukla celu ekipu, bodrila me je kad mi nije išlo i bila prava drugarica na terenu. Realno, odavno je trebalo da prođemo ovu grupu i da se plasiramo u Svetsku, ali neka. Ovako je slađe - zadovoljna je mlada teniserka.
NOVAK ŠESTI I ZVANIČNO
NOVAK Đoković je u ponedeljak i zvanično promivisan u šestog igrača planete. Do novi najboljeg plasmana na ATP listi, najbolji srpski teniser je stigao posle plasmana u treće kolo turnira Masters serije u Monte Karlu, a da je prošao Davida Ferera na putu do četvrfinala, naš as bi bio peti!
Napredak je ostvario i Janko Tipsarević, koji je sad 91. reket sveta (pomak za tri mesta), Ilija Bozoljac je 127, Viktor Troicki 167, a Pašanski 204. igrač na ATP listi.
Jelena Janković i Ana Ivanović zadržale su prošlonedeljne pozicije na VTA listi. Naš prvi reket je ostala na sedmoj (2.257 poena), a drugi na 15. poziciji (1.525). (Vecernje novosti)
|
|
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|