:: |
| Autor |
Poruka |
Annabel_Lee ஐ NaUgHtGeLiC ஐ

|
Godine: 43
Datum registracije: 02 Feb 2005 Poruke: 30310

|
|
U požaru koji je izbio u dečjem domu „Ljubica Ivezić” u Sarajevu umrlo je pet beba - tri dečaka i dve devojčice, rođeni 2006. i 2007, dok je 19 beba smešteno na Pedijatrijskoj klinici Univerzitetsko-kliničkog centra u Sarajevu i one su van životne opasnosti. Dve bebe ugušile su se na licu mesta, dve su umrle u Centru urgentne medicine, dok je jedna umrla na Pedijatrijskoj klinici. Jedna beba je u stanju kliničke smrti dovezena na Pedijatrijsku kliniku, ali je ipak spasena zahvaljujući reanimaciji. Teške opekotine je zadobila i dežurna medicinska sestra, koja je brinula o deci, i ona se nalazi na odeljenju za plastičnu hirurgiju. Zbog stanja u kome se nalazi, ona nije u mogućnosti da daje izjave.
Prema dežurnom kantonalnom tužiocu Dubravku Čampari i Zlatku Prndelju, načelniku Odeljenja za opšti kriminal Ministarstva unutrašnjih poslova MUP Kantona Sarajevo, u ponedeljak ujutro će biti obavljena obdukcija umrlih beba, a istražni organi intenzivno rade na utvrđivanju uzroka požara.
Prema izjavama nekih svedoka, bebe su stradale od trovanja dimom.
Pripadnici Profesionalne vatrogasne čete Kantona Sarajevo obavešteni su jutros u 05,37 sati da je na trećem spratu u dečjem domu na Bjelavama izbio požar.
Vatrogasci su evakuisali 23 dece i šest beba iz sobe koja je bila u plamenu i požar je brzo lokalizovan.
U gašenju požara, osim vatrogasaca, učestvovalo je i osoblje doma kao i starija deca.
Prema svedočenju očevidaca, jedno starije dete uspelo je da iz dima spase tri bebe. (RTS)
|
_________________ ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ |
|
| |
|
 |
alhemicar Prijatelj foruma

|
Datum registracije: 09 Maj 2005 Poruke: 3412

|
|
| |
|
 |
crnibiser samotvoja24

|
Godine: 49
Datum registracije: 22 Maj 2005 Poruke: 11005 Mesto: Sarajevo

|
|
katastrofa ziva..ja sam se toliko isplakala da me i glava i dusa i srce boli...najzalosnije od svega je da je jedna od djevojcica u dom stigla samo dva dana prije nego ce je zahvatiti ovo uzasno dogadjanje...cijelo Sarajevo je u soku i biti ce proglasen dan zalosti ili dan kada je izbio pozar ili dan kada im bude ukop..obdukcija je zavrsila i ishod je da su se ugusile od dima..jos dvije bebe su u kriticnom stanju i bore im se za malene zivote
tragedija brate mili
|
_________________ Ljubav je uvijek put prema sreći , ali život ponekada ima drugačije namjere.....
  |
|
| |
|
 |
Stormlord Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 23 Apr 2007 Poruke: 20

|
|
|
Nazalost dobijemo svest o nekim stvarima tek kada je kasno.
|
|
|
| |
|
 |
spiderwoman diacetylmorphine

|
Datum registracije: 11 Jan 2006 Poruke: 1670 Mesto: preko okeana

|
|
Katastrofa,bas mi je zao,uzasno me je pogodilo sve to
|
_________________ Osmijeh na lice i bice sve ok! |
|
| |
|
 |
slajad Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 19 Nov 2006 Poruke: 55 Mesto: svinjarnik

|
|
|
stvar nemara i slabih uslova,sve se desava samo zbog nedostatka novcanih sredstava!!
|
|
|
| |
|
 |
nikita123n Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 42
Datum registracije: 18 Nov 2006 Poruke: 100 Mesto: Tako blizu...a tako daleko!

|
|
jao jadne bebice....
ovo je bas tuzno...bas me pogodilo...ne mogu ni da zamislim kako je jadnim roditeljima....
|
|
|
| |
|
 |
crnibiser samotvoja24

|
Godine: 49
Datum registracije: 22 Maj 2005 Poruke: 11005 Mesto: Sarajevo

|
|
|
Danas je ukop nastradalih beba u Sarajevu na mjesnom groblju Vlakovo..u opcini Sarajevo zastave su spustene na pola koplja i proglasen je dan zalosti.Predlozeno je i da se u svim gradovima BiH zastave spuste na pola koplja.
|
_________________ Ljubav je uvijek put prema sreći , ali život ponekada ima drugačije namjere.....
  |
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|