www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Muzika leči stres, bol i strah
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
Annabel_Lee
ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
<b>ஐ NaUgHtGeLiC ஐ</b>

Godine: 43

Datum registracije: 02 Feb 2005

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Apr 28, 2007 10:48 am    Naslov poruke: Muzika leči stres, bol i strah Na vrh strane Na dno strane

Mnogi medicinski stručnjaci smatraju da muzika čini čuda u ublažavanju stresa, bola i straha i da utiče na poboljšanje raspoloženja i stimuliše pozitivne emocije. Praksa terapije muzikom je uvedena kada su bolnice uočile emotivno i fizičko poboljšanje koje je bilo vezano za slušanje muzike kod ranjenih ratnih veterana tokom Drugog svetskog rata, a u novije vreme se ta terapija pokazala efikasnom i kod ljudi koji imaju problem da izraze svoja osećanja, preneo je Radio „Glas Amerike”.

Američki naučnici su došli do zaključka da slušanje muzike samo sat vremena dnevno može znatno da smanji tegobe kod bolesnika s hroničnim bolom u leđima ili zglobovima, a istraživanje kanadskih naučnika ukazuje da mala deca koja se muzički obrazuju imaju bolje pamćenje i sposobnost učenja.

Pozitivno dejstvo muzike potvrđuje i primer Memorijalne bolnice Moristaun u kojoj harfistkinja Aliks Vajs svira pacijentima koji se oporavljaju od operacije srca.

Svakog dana Vajsova svira po dva sata pacijentima koji su u različitim stanjima svesti, dok medicinske sestre pomno kontrolišu pacijente koji se bude iz anestezije.

Obučeni terapeuti širom sveta muzikom pomažu ljudima na različitim mestima - u školama, bolnicama, domovima za negu starijih osoba...

Muzikoterapeuti moraju biti izuzetno muzički obrazovani i svestrani što se tiče žanrova i u tom smislu čuveni bostonski koledž Berkli vodi jedan od najvećih programa za obrazovanje muzikoterapeuta u Americi. (Tanjug)

**OpasnaMackica**
Banovan!

Dobro upućeni član
Dobro upućeni član

Datum registracije: 04 Apr 2007

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Apr 28, 2007 11:57 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

to je istina..ja sam zivi primer

vlajkov s
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 29 Nov 2006

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Apr 30, 2007 1:42 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Mislm da je muzika sve sto mi treba kad sam neraspolozena,potistena,usamljena,razocarana...Tada mi je samo muzika potrebna i dovoljna!!! Shocked Laughing 8) Smile

poison
~Chase The Sun~
<b>~Chase The Sun~</b>

Godine: 42

Datum registracije: 10 Jul 2004
Mesto: ¤In The Land Of The Holy Sun¤

croatia.gif
PorukaPostavljena: Pon Apr 30, 2007 2:18 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ja od kad znam za sebe zivim od muzike i ne mogu zamislit kakav bi zivot bio bez nje

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Muzika leči stres, bol i strah Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon