:: |
| Autor |
Poruka |
Ivankamaza ~Ljubav i Snovi~

|
Godine: 40
Datum registracije: 19 Okt 2004 Poruke: 53570 Mesto: ~ Paris je t'aime ~

|
|
Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Havijer Klemente objavio je imena igrača na koje računa za sledeću kvalifikacionu utakmicu sa Finskom. Novo ime na Klementeovom spisku je napadač Standarda iz Liježa Milan Jovanović, koji je pozvan umesto suspendovanog Žigića. Havijer Klemente pozvao je sledeće igrače: Golmani: Vladimir Stojković i Vlada Avramov; Odbrana: Antonio Rukavina, Mladen Krstajić, Ivica Dragutinović, Duško Tošić, Nemanja Vidić, Igor Duljaj; Sredina terena: Nenad Kovačević, Dejan Stanković, Ivan Ergić, Ognjen Koroman, Boško Janković, Zdravko Kuzmanovć, Miloš Krasić; Napad: Marko Pantelić, Milan Jovanović i Danko Lazović. Utakmica između Finske i Srbije igra se u Helsinkiju, 2. juna u 18.15 časova. (sportska centrala)
|
|
|
| |
|
 |
Avram007 ..::Darkmen X::..

|
Godine: 37
Datum registracije: 08 Maj 2005 Poruke: 3247 Mesto: ..::Under the sea::.. {KG~SV}

|
|
| Avram007 je napisao/la sledeće: |
Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Havijer Klemente objavio je spisak igrača pred možda ključni meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Austriji i Švajcarskoj 2008. godine sa Finskom. Na spisku se nalaze golmani Stojković i Avramov, igrači odbrane: Rukavina, Krstajić, Dragutinović, Tošić, Vidić i Duljaj, igrači sredine terena: Kovačević, Stanković, Ergić, Koroman, Janković, Kuzmanović i Krasić i napadači: Pantelić, Jovanović i Lazović.
Zbog isključenja u Kazahstanu, na raspolaganju selektora nema centarfora Nikole Žigića, a njegovo mesto zauzeo je napadač Standarda Milan Jovanović. U tim se vratio oporavljeni centarhalf Mančester Junajteda Nemanja Vidić.
Utakmica protiv Finske odigraće se 2. juna u Helsinkiju.
Ekipa će se okupiti 28. maja u Kovilovu, a u Finsku se putuje 31. maja.
Na pitanje novinara o statusu Saše Ilića, kao i o debitantima Rukavini i Jovanoviću, Klemente je odgovorio:
„Stalno me pitaju o Iliću. Ovaj put sam tražio nešto drugo. Milana Jovanovića sam gledao dva puta uživo i on ima drugačije karakteristike od Ilića. Ne ulazim u to ko je bolji, samo mislim da će mi Jovanović biti potrebniji protiv Finske“.
„Rukavina je mlad i brzo je napredovao i prešao iz manjeg kluba u veliki, kakav je Partizan. Njegovo viđenje igre i koncept mogu dobro da nam dođu. Pozvao sam ga umesto Markovića, zato što je već bio u ekipi za utakmicu sa Kazahstanom, pa sam mu zbog toga dao prednost.“
Na konstataciju da je to jedan od najopasnijih termina za odigravanje utakmica, pošto se sezone u većini liga tada završavaju i da postoji opasnost da igrači budu premoreni, Klemente je rekao:
„Poznat je moj stav o tome. Nema rešenja, ne možemo protiv toga i svakako nam to nije olakšavajuća situacija. Ne možemo da menjamo termine, ali taj problem imaju i ostali.“
Klemente je izneo mišljenje i o predstojećem protivniku Finskoj, za koju neće nastupati jedan od najboljih igrača Aleksej Jeremenko.
„Ne zanima me ko nedostaje, zanima me samo njihov stil igre. Gledao sam njihove dve utakmice. Sedam dana pred meč napraviću dublju analizu pojedinaca. Nema smisla gledati ih dva meseca ranije.“
Posle poraza u Kazahstanu, postavilo se pitanje koliko su selektor i igrači opterećeni bodovima i kalkulacijama.
„Utakmica je jako bitna. Nama nedostaju ta tri boda iz Kazahstana i, da smo ih osvojili, imali bismo jači oslonac. Postoje četiri kandidata za dva mesta koja vode dalje i mi igramo protiv direktnog protivnika. Ovaj susret nije odlučujući, pošto oni nama dolaze u Beograd na revanš. Ipak, od rezultata naše utakmice, Portugal bi mogao da profitira. Ova utakmica nam je veoma važna i idemo na pobedu“.
Za zainteresovane navijače iz dijaspore, Fudbalska federacija Finske prodavaće karte isključivo u svom sedištu u Helsinkiju, po ceni od 25 evra.
b92.net/sport |
|
|
 |
Avram007 ..::Darkmen X::..

|
Godine: 37
Datum registracije: 08 Maj 2005 Poruke: 3247 Mesto: ..::Under the sea::.. {KG~SV}

|
|
|
Mislim da je sustina ista, zar ne?
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|