:: |
| Autor |
Poruka |
Ivankamaza ~Ljubav i Snovi~

|
Godine: 40
Datum registracije: 19 Okt 2004 Poruke: 53570 Mesto: ~ Paris je t'aime ~

|
|
Predstavnik Nacionalnog parka Brioni Ratomir Ivičić i pravni zastupnik porodice Broz potpisali su ugovor prema kojem će taj nacionalni park dobiti pravo na korišćenje imena, žiga i lika bivšeg predsednika SFRJ Josipa Broza Tita. Prema rečima predstavnika Briona Ratomira Ivičića, taj nacionalni park je još pre šest godina prvi započeo priču o Titu, odnosno korišćenju Titovog imena u komercijalne svrhe kao „brionskog brenda”, prenosi hrvatska agencija Hina. „Mi smo legalisti i nakon što je porodica Broz zaštitila ime, lik i potpis Josipa Broza Tita, stupili smo s njima u kontakt i ubrzo se dogovorili o načinu korišćenja suvenira koje na ostrvu prodajemo”, istakao je Ivičić. Saša Broz, zastupnica porodice Broz, istakla je da dok se ne osnuje fond za mlade i nadarene ljude na čijem će čelu biti Titov sin Mišo Broz, 10% prihoda od prodaje suvenira sledećih godinu dana će se uplaćivati Domu za nezbrinutu decu u Zagrebu.
Brioni će prodavati suvenire, čija će cena biti od 3 do 205 evra, koliko košta najskuplji suvenir - zlatna igla s Titovim potpisom.
Odgovarajući na pitanje novinara da li će porodica Broz dati dozvolu Antunu Vrdoljaku za snimanje dokumentarnog filma o Titu, Saša Broz je rekla da je čudi što je bez konkursa potpisan ugovor o snimanju takvog filma.
„Vrdoljak je poslednja osoba koja bi trebalo da snima film o mom dedi jer je izjavio da je na vest da je Tito umro - pio šampanjac. Takve izjave moja porodica i ja smatramo odvratnim i zato sumnjamo u objektivnost jednog takvog dokumentarnog filma”, rekla je Saša Broz. (RTS)
|
|
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|