www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Ruski „Aeroflot” kupuje „Jat ervejz”?
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
Ivankamaza
~Ljubav i Snovi~
<font color='blue'><b>~Ljubav i Snovi~</b></font>

Godine: 40

Datum registracije: 19 Okt 2004
Mesto: ~ Paris je t'aime ~

france.gif
PorukaPostavljena: Pet Maj 25, 2007 10:44 pm    Naslov poruke: Ruski „Aeroflot” kupuje „Jat ervejz”? Na vrh strane Na dno strane

Ruska aviokompanija „Aeroflot” dala je dosad najkonkretniju ponudu za privatizaciju „Jat ervejza”, rekao je ministar za infrastrukturu Velimir Ilić. „Za našeg avioprevoznika vlada veliko interesovanje i mnoge kompanije već nude rešenja”, rekao je Ilić za „Večernje novosti”, i naveo da priprema informaciju, koju će za nekoliko dana proslediti Vladi Srbije, a Vlada će o sudbini Jata doneti konačnu odluku. „Dobili smo jedan interesantan predlog i drago mi je da je stigao od ruske kompanije”, rekao je Ilić. „Ono što su ponudili jeste da u Jatu ostanu svi zaposleni, da se naš avioprevoznik razduži, da se nabave nove letelice i da ponovo zaživi i funkcioniše kao jedna od ključnih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Naravno, oni bi bili vlasnici u potpunosti ili samo delimično, o čemu će odlučiti Vlada Srbije”, kazao je on. Ilić je podsetio da je niški aerodrom već ustupljen stranim kompanijama i da se uskoro otvara aerodrom Ponikve, gde su radovi pri kraju.

„Osposobićemo i Lađevce i Jat definitivno nema letelice da bi mogao da podmiri taj saobraćaj. Jat neće moći da izdrži ni konkurenciju kada zaživi slobodno nebo nad Evropom. Dokumenti su potpisani, ali je rok pomeren na kraj ove godine. U oštroj konkurenciji stranih kompanija, Jat sa postojećom flotom neće moći da zadovolji kriterijume”, kazao je ministar.

Prema njegovim rečima, direktor „Jat ervejza” Nebojša Starčević biće smenjen.

„On je iz stranke koja sada nije u vladajućoj koaliciji. Odluka o tome ko će biti novi direktor zavisiće i od toga da li će se ići u privatizaciju Jata. O konkretnom kadrovskom rešenju dogovorićemo se na koalicionom sastanku. Ne znam kojoj će stranci pripasti ta funkcija. Ipak, mi imamo najveće ingerencije, jer ja odgovaram kao resorni ministar, pa nije logično da mi drugi postavljaju direktore”, dodao je on.

Prema Ilićevim rečima, na aerodromu u Beogradu „bilo je nepravilnosti, i to već duži niz godina”.

On je naveo podelu stanova o kojoj se nije pisalo, iako su direktori ušli u otkup, izrazito visoke zarade pojedinih funkcionera u odnosu na zaposlene, otuđenje zemljišta koje su prozvali iznajmljivanjem na 99 godina Kontroli leta bez saglasnosti ministarstva i vlade...

„To će se razrešiti vrlo brzo. Tražio sam da se o tome napravi analiza i dao rok od 15 dana, da vidimo da li je to stvarno bilo tako”, ukazao je ministar za infrastrukturu. (RTS)

Hot Cherry
Banovan!

-!Every Girl's Nightmare!-
-!Every Girl's Nightmare!-

Datum registracije: 22 Dec 2006
Mesto: PederLand

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Maj 25, 2007 10:51 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ura Mr. Green tako i treba, neka rusi kupe ceo svet Very Happy

Francuskinja
♦Un Mal pour un Bien♦
<b>♦Un Mal pour un Bien♦</b>

Godine: 43

Datum registracije: 07 Apr 2005
Mesto: 83700 ST RAPHAEL

france.gif
PorukaPostavljena: Sub Maj 26, 2007 10:43 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

S.E.R.B.C.H.E.R.Y. je napisao/la sledeće:

Ma nemoj opet tako da kazes...ipak je jat bio dugo srpski avion,bas mi malo zao...samo sto ni ne cudi me sa nasima jer njima sve mora da propadne...Nego bezveze sto nasi vise nece da imaju avionsku kompaniju...

aureliano
♣ El Capitán ♠
♣ El Capitán ♠

Datum registracije: 15 Mar 2005
Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

california.gif
PorukaPostavljena: Sub Maj 26, 2007 5:19 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

francuskinja je napisao/la sledeće:
S.E.R.B.C.H.E.R.Y. je napisao/la sledeće:

Ma nemoj opet tako da kazes...ipak je jat bio dugo srpski avion,bas mi malo zao...samo sto ni ne cudi me sa nasima jer njima sve mora da propadne...Nego bezveze sto nasi vise nece da imaju avionsku kompaniju...
Ma nije tako crno, o francuskinjo.
Npr. KLM pripada Air France-u. Ali ako pitas nekog u Amstedamu oni jos uvijek imaju svoju avio kompaniju - KLM.
Sve je to samo biznis. Da JAT ne kupe Rusi, kupili bi ih neki drugi. Mozda Nijemci, Francuzi, Britanci, tko ce ga znati.

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Ruski „Aeroflot” kupuje „Jat ervejz”? Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon