www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Skorseze: Film je „opasna opsesija”
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
Ivankamaza
~Ljubav i Snovi~
<font color='blue'><b>~Ljubav i Snovi~</b></font>

Godine: 40

Datum registracije: 19 Okt 2004
Mesto: ~ Paris je t'aime ~

france.gif
PorukaPostavljena: Sub Maj 26, 2007 1:32 pm    Naslov poruke: Skorseze: Film je „opasna opsesija” Na vrh strane Na dno strane

Američki režiser Martin Skorseze izjavio je u petak naveče, na predavanju u Kanu, da nije lako biti režiser i da treba biti maltene lud da bi se napravio dobar film. Snimanje filmova je „opasna opsesija”, rekao je Skorseze pred oko 900 ljudi, koji su ga netremice slušali. Među njima bio je i njegov sunarodnik i kolega Kventin Tarantino, u majici Betmena. „Nije potrebno pohađati filmsku školu da biste postali režiser”, rekao je dobitnik dva Oskara za film „Dvostruka igra” u februaru, specijalni gost ovogodišnjeg, jubilarnog Festivala u Kanu. „Neophodno je da želite da pravite filmove više nego bilo šta u životu. Ako su drugi u stanju da imaju privatni život, porodicu - neka je Bog s njima. Ja govorim o sebi”, rekao je 64-godišnji režiser, između ostalih, autor „Taksiste” i „Bandi Njujorka”.

„Moji roditelji su iz radničke klase i sve što su mogli da mi ponude kao zabavu bio je odlazak u bioskop”, objasnio je američki režiser italijanskog porekla.

Odrastajući, Skorseze je počeo da se pita „na koji način se prave filmovi”. „Analizirao sam kako neka scena može da proizvede određeni utisak na mene. Kad je neko opsednut do te granice, dođe do toga da mu ništa drugo ne preostaje nego da uzme kameru u ruke”, objasnio je kanskoj publici.

Od profesora strasno posvećenog filmu na univerzitetu u Njujorku, preko uzora iz sveta filma, Skorzese je rasvetlio trenutke koji su uticali na njegovo filmsko sazrevanje.

Od filmova američke takozvane „B” produkcije, preko francuskog Novog talasa, Trifoa i Godara i velikih imena italijanskog filma, Antonionija i Bertolučija - „shvatio sam da možemo iznova da stvorimo filmski jezik koristeći na drugačiji način prostor i vreme, na primer glasom u ofu koji objašnjava nešto drugo od onoga što je na ekranu, što je protivno holivudskim principima”. O temi nasilja u svojim filmovima Skorseze je rekao da pokušava da pokaže ono što je video u mladosti. „To je ne samo surov čin već stalna pretnja, koja stvara emocionalnu napetost prisutnu u svakom trenutku. To dobro ilustruje lik koji tumači Leonardo di Kaprio u Dvostrukoj igri”, objasnio je Skorseze. (Tanjug)

please
Odomaćeni član
Odomaćeni član

Datum registracije: 25 Apr 2006
Mesto: pogresna drzava

france.gif
PorukaPostavljena: Sub Maj 26, 2007 8:04 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

tip je legenda Wink

D@cha
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 91

Datum registracije: 02 Apr 2007
Mesto: 13 krug pakla

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Maj 27, 2007 1:07 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Da su svi reziseri kao on i Tarantino bilo bi vise dobrih filmova a ne nekih gluposti koje nemaju veze sa mozgom

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Skorseze: Film je „opasna opsesija” Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon