:: |
| Autor |
Poruka |
Ivankamaza ~Ljubav i Snovi~

|
Godine: 40
Datum registracije: 19 Okt 2004 Poruke: 53570 Mesto: ~ Paris je t'aime ~

|
|
Američki režiser Martin Skorseze izjavio je u petak naveče, na predavanju u Kanu, da nije lako biti režiser i da treba biti maltene lud da bi se napravio dobar film. Snimanje filmova je „opasna opsesija”, rekao je Skorseze pred oko 900 ljudi, koji su ga netremice slušali. Među njima bio je i njegov sunarodnik i kolega Kventin Tarantino, u majici Betmena. „Nije potrebno pohađati filmsku školu da biste postali režiser”, rekao je dobitnik dva Oskara za film „Dvostruka igra” u februaru, specijalni gost ovogodišnjeg, jubilarnog Festivala u Kanu. „Neophodno je da želite da pravite filmove više nego bilo šta u životu. Ako su drugi u stanju da imaju privatni život, porodicu - neka je Bog s njima. Ja govorim o sebi”, rekao je 64-godišnji režiser, između ostalih, autor „Taksiste” i „Bandi Njujorka”.
„Moji roditelji su iz radničke klase i sve što su mogli da mi ponude kao zabavu bio je odlazak u bioskop”, objasnio je američki režiser italijanskog porekla.
Odrastajući, Skorseze je počeo da se pita „na koji način se prave filmovi”. „Analizirao sam kako neka scena može da proizvede određeni utisak na mene. Kad je neko opsednut do te granice, dođe do toga da mu ništa drugo ne preostaje nego da uzme kameru u ruke”, objasnio je kanskoj publici.
Od profesora strasno posvećenog filmu na univerzitetu u Njujorku, preko uzora iz sveta filma, Skorzese je rasvetlio trenutke koji su uticali na njegovo filmsko sazrevanje.
Od filmova američke takozvane „B” produkcije, preko francuskog Novog talasa, Trifoa i Godara i velikih imena italijanskog filma, Antonionija i Bertolučija - „shvatio sam da možemo iznova da stvorimo filmski jezik koristeći na drugačiji način prostor i vreme, na primer glasom u ofu koji objašnjava nešto drugo od onoga što je na ekranu, što je protivno holivudskim principima”. O temi nasilja u svojim filmovima Skorseze je rekao da pokušava da pokaže ono što je video u mladosti. „To je ne samo surov čin već stalna pretnja, koja stvara emocionalnu napetost prisutnu u svakom trenutku. To dobro ilustruje lik koji tumači Leonardo di Kaprio u Dvostrukoj igri”, objasnio je Skorseze. (Tanjug)
|
|
|
| |
|
 |
please Odomaćeni član

|
Datum registracije: 25 Apr 2006 Poruke: 1427 Mesto: pogresna drzava

|
|
| |
|
 |
D@cha Prijatelj foruma

|
Godine: 91
Datum registracije: 02 Apr 2007 Poruke: 4657 Mesto: 13 krug pakla

|
|
|
Da su svi reziseri kao on i Tarantino bilo bi vise dobrih filmova a ne nekih gluposti koje nemaju veze sa mozgom
|
_________________ NO COMENT |
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|