:: |
| Autor |
Poruka |
Avram007 ..::Darkmen X::..

|
Godine: 37
Datum registracije: 08 Maj 2005 Poruke: 3247 Mesto: ..::Under the sea::.. {KG~SV}

|
|
Rolan Garos:Tipsarević ubedljivo sa Safinom!
Srpski teniser Janko Tipsarević napravio je veliko iznenađenje u drugom kolu Rolan Garosa pobedivši Rusa Marata Safina sa 3:0, po setovima 6:4, 6:4, 7:5, posle dva sata i 38 minuta borbe. Tipsarević, trenutno 80. teniser na ATP listi, pobedio je bez izgubljenog seta nekada najboljeg tenisera sveta, koji je sada na 25. poziciji.
U narednom kolu srpski teniser sastaće se sa pobednikom meča između devetog nosioca turnira Španca Tomija Robreda i Grka Konstantinosa Ekonomidisa.
Nagradni fond Rolan Garosa je 20 199 513 dolara (15 264 500 evra).
b92.net/sport
|

Poslednja prepravka: Avram007 datum Sre Maj 30, 2007 8:30 pm; ukupno izmenjena 1 put |
|
| |
|
 |
Avram007 ..::Darkmen X::..

|
Godine: 37
Datum registracije: 08 Maj 2005 Poruke: 3247 Mesto: ..::Under the sea::.. {KG~SV}

|
|
Srpski teniser Janko Tipsarević ocenio je svoju današnju pobedu nad Rusom Maratom Safinom na Otvorenom prvenstvu Francuske jednim od najvećih uspeha u karijeri.
"Srećan sam što sam ostao koncentrisan od početka do kraja, ali se ne zanosim previše zato što mi se dešavalo da pobedim velike igrače, a da potom pokleknem pred nekim nepoznatim. Čini se da sam više motivisan kad igram protiv visoko rangiranih igrača", izjavio je Tipsarević na konferenciji za štampu neposredno pošto je pobedio Safina, 25. igrača na listi ATP - nekada prvog igrača sveta, sa 6:4, 6:4, 7:5.
Tipsarević je objasnio da u meč nije ušao verujući da je Rus favorit, već da je, na protiv, video svoju šansu.
"Sa Safinom sam već ranije igrao i čak sam bio blizu pobede (u Moskvi). On pristupa meču kao da je u pitanju igra - kad je zainteresovan, niko ne može da ga pobedi", rekao je srpski teniser.
U sledećem kolu srpski teniser igra protiv Španca Tomija Robreda, jednog od najbržih igrača na šljaci.
"S Robredom sam igrao jednom pre šest godina. Šljaka mu je, kao i većini Španaca, omiljena podloga, ima dobar forhend i dobro se kreće", odgovara srpski teniser, koji u drugo kolo ulazi spreman na izazov.
ReutersO izuzetnom uspehu srpskih tenisera, koji privlači veliku pažnju svetskih medija, Tipsarević kaže: "Zahvalan sam svakom srpskom igraču koji je među prvima na svetu zato što to u meni izaziva pozitivnu ljubomoru. Njihov uspeh me je naterao da se upitam: ako mogu oni, zašto ne bih i ja?", objasnio je Tipsarević, trenutno 80. na listi ATP najboljih tenisera sveta.
"Dobar uticaj na mene vrši Đoković, s kojim često igram, a družimo se i van terena", dodaje Tipsarević, koji je do sada bio u senci slavne srpske trojke Novak Đoković - Ana Ivanović - Jelena Janković.
"Zahvaljujući Ani, Novaku i Jeleni, tenis je sada sport broj 1 u Srbiji", objasnio je srpski teniser, dodajući da "do nedavno, niko u Srbiji nije mogao da veruje da ćemo na Dejvis kupu igrati pred 20.000 gledalaca".
"Sve što smo uradili u tenisu podignuto je iz blata, niko nije uložio nijedan evro u nas, iza nas nije bilo ni velike teniske akademije, ni moćnog saveza. Jedini ko je u nas uložio bili su naši roditelji", rekao je Tipsarević, objašnjavajući da za to ne krivi Teniski savez Srbije, već teške političke prilike.
"Imali smo Miloševića koji ništa nije uradio za sport; ne samo u sportu već i u čitavoj Srbiji ništa se nije dešavalo", objasnio je 23-godišnji teniser.
Situacija se, međutim, menja jer "federacija pravi nove terene, a tenis je toliko postao popularan da mesecima ne može da se nađe slobodan teren", kaže Tipsarević.
Da li bi otišao iz Srbije, da li bi stalno živeo u inostranstvu?
„Ne mogu da dugo ostanem na turnejama u inostranstvu! Moram da se vratim kući, u Srbiju, bar na dva, tri dana, da 'napunim baterije", uzvratio je Tipsarević.
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|