:: |
| Autor |
Poruka |
Baraba Džentlmen

|
Godine: 50
Datum registracije: 02 Sep 2005 Poruke: 25413 Mesto: Na livadi, na zelenoj travi

|
|
Porodica Lejn iz Njujorka šokirala je sve rođake i prijatelje kada je pre više od 40 godina odlučila da svojim sinovima da zaista maštovita imena - Dobitnik (Viner) i Gubitnik (Luzer). Ispostavilo se da na taj način ipak nisu odredili njihovu sudbinu - naprotiv. Luzer je već od mladih dana pokazivao mnoge talente i u svemu bio uspešniji od brata. Danas je detektiv njujorške policije, dok je Viner postao sitni kriminalac, živi kao beskućnik, hapšen je čak 31 put i upravo je odslužio dvogodišnju zatvorsku kaznu, prenosi „Danas”. Luzer (41) odabrao je put čim je počeo samostalno da živi. Bio je odličan student, sportista, stipendista uglednog fakulteta i pripadnik vojske. Za razliku od njega, četrdeset četvorogodišnji Viner potpuno je izgubljen u životu. Prošlog meseca odslužio je dvogodišnju kaznu zatvora zbog krađe i uništenja automobila, živi u skloništu za beskućnike i sada pokušava da koliko-toliko dovede u red sopstveni život.
„Najveći deo krivičnih dela koje je napravio nisu ozbiljna. On je jednostavno lenština. Nije pijanac, niti se ikada drogirao. Mislim da je malo izgubljen u ovom svetu”, rekao je Luzer.
Braća se retko posećuju i uglavnom kontaktiraju kada Viner ostane bez novca. Obojica su odrasli u Harlemu i podizani su kao sva ostala deca iz tog, u to vreme zloglasnog, njujorškog kvarta.
Zanimljiva je, međutim, priča na koji način je Luzer dobio ime. Naime, na dan kada je rođen otac je pitao najstariju ćerku kako da ga nazovu. Budući da joj se jedan brat već zvao Viner, devojčica je predložila da ovaj novi dobije ime Luzer. Tako ga, međutim, malo ko zove, jer su mu učitelj i lokalni sveštenik još kao dečaku dali nadimak Lu, koji mu je ostao do danas. (MONDO)
|
| |
|
 |
kire_dr Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 62
Datum registracije: 24 Okt 2006 Poruke: 68 Mesto: Skopje

|
|
|
zanimljivo, nema sta.
|
_________________ Zivite brzo... Vreme leti |
|
| |
|
 |
**OpasnaMackica** Banovan! Dobro upućeni član

|
Datum registracije: 04 Apr 2007 Poruke: 593

|
|
|
ja mislim da je luzer hteo da se dokaze da moze da bude viner...
|
|
|
| |
|
 |
Annabel_Lee ஐ NaUgHtGeLiC ஐ

|
Godine: 43
Datum registracije: 02 Feb 2005 Poruke: 30310

|
|
Još jedna predrasuda o predeterminizmu oborena
|
_________________ ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ |
|
| |
|
 |
Betty Boop Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 32
Datum registracije: 19 Jun 2007 Poruke: 23 Mesto: Beograd

|
|
Zanimljivo
|
|
 |
_GentlemaN_ ~~Real_ToxiC~~

|
Godine: 37
Datum registracije: 22 Jun 2005 Poruke: 12091 Mesto: jedno je Sarajevo, da se zna

|
|
samo amerikanci mogu doci do debilne ideje da daju takvo glupo ime/na.......
nikad ne bih zelio da mojoj djeci obiljezim zivot na taj nacin...budale su oni maticari sto su dopustili da se moze dati to ime....treba imati negdje i granice sto amerikanci ocito ne znaju i sto su je vec davno, davno preletili, ne presli....
|
|
 |
D@cha Prijatelj foruma

|
Godine: 91
Datum registracije: 02 Apr 2007 Poruke: 4657 Mesto: 13 krug pakla

|
|
|
Ah ti Amerikanci NO COMENT
|
_________________ NO COMENT |
|
| |
|
 |
^^CRNOGORKA^^ ~..Hail Mary..~

|
Datum registracije: 08 Maj 2007 Poruke: 6342

|
|
Već sam ovo čula, drug mi je pričao 8)
Mislim... Što reći bez da su im roditelji stravični deeeebiliiiiiiii... 8)
|
|
|
| |
|
 |
Dobermani Iskusni član

|
Godine: 47
Datum registracije: 31 Jan 2007 Poruke: 901

|
|
zavisi sta ovaj gubi a sta ovaj dobija
|
|
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|