:: |
| Autor |
Poruka |
Sascha336 * Vatreni delija *

|
Godine: 53
Datum registracije: 06 Dec 2004 Poruke: 39701 Mesto: BEC/Srbija

|
|
20. jun 2007. | Izvor: B92 | Aleksa Gutović
EP U21: Srbija u finalu!
APMlada reprezentacija Srbije plasirala se u finale Evropskog prvenstva drugi put u poslednje tri godine. Srbija je u polufinalu u Arnemu bila bolja od Belgije rezultatom 2:0. Golove za „orliće“ postigli su Kolarov, na početku, i Mrđa na kraju utakmice. Naša reprezentacija će u finalu igrati protiv domaćina, Holandije, koja je u drugom polufinalu bila bolja od Engleske nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Finale se igra u subotu u Groningenu.
Belgijanci su već u drugom minutu imali fenomenalnu priliku za vođetvo, ali je Haroun nakon asistencije De Mula šutirao preko gola iz odlične pozicije. Srbija je uzvratila već u 4. minutu, ali golom. Kolarov je sa oko 25 metara iskosa sa desne strane izveo slobodan udarac, lopta je sve u kaznenom prostoru preletela, i završila u desnom uglu golmana Belgije.
Boško Janković je u 8. minutu pokušao udarcem sa distance, ali je siguran golman Belgije Baili. U 15. minutu De Mul je nakon dobrog prodora Vanden Borea šutirao sa oko 16 metara, ali pored gola. U nastavku prvog dela nije bilo ozbiljnijih situacija, pa su naši reprezentativci na poluvremenu imali prednost.
APU 49. minutu Blondel je pokušao udarcem sa oko 20 metara, ali je Kahriman izbacio loptu u korner. Belgijanci su, nakon desetak minuta pauze, u 59. minutu imali odličnu priliku za izjednačenje kada je Felaini sam izašao ispred Kahrimana, ali se naš golman sjajno bacio u noge Belgijancu, pa je ostalo 1:0.
U tim trenucima Belgijanci su bili bolji, a Kahriman je u 64. minutu ponovo odlično intervenisao kada je presekao opasan centaršut Vanden Borea sa desne strane, a minut kasnije Felaini je glavom šutirao tik pored našeg gola nakon novog centaršuta sa desne strane. Bane Ivanović je u 73. minutu fenomenalno nanizao nekolicinu belgijskih igrača, ali ne kraju nije imao snage za jak udarac, pa je golman Belgije bez većih problema odbranio.
Selektor Đukić je u nastavku sa par izmena uspeo da umrtvi igru, a Belgijanci su do šanse došli u 85. minutu kada je ponovo Harun imao dobru priliku, ali je šutirao pored gola.
Srbija je plasman u finale overila u 88. minutu. Boško Janković je glavom odlično izbacio Mrđu u prostor, a ovaj je rutinski prebacio golmana Belgije za konačnih 2:0, i veliku radosti za našu ekipu.
Srbija se u finalu sastaje sa braniocem trofeja i domaćinom šampionata, ali zanimljivo je da ekipa koja organizuje turnir nikada nije i osvojila isti.
Sastavi:
Srbija: Kahriman, Ivanović, Rukavina, Kolarov, Smiljanić, Janković, Rakić (od 77. Mrđa), Milovanović, Duško Tošić, Drinčić, Zoran Tošić (od 67. Basta).
Belgija: Baili, De Ruver, Lomberts, Harun, Miralas, Fertongen, De Mul (od 77. De Smet), Pokonjoli, Felaini, Vanden Bore, Blondel.
|
_________________ I C E M A N |
|
| |
|
 |
Alexns Tinkerbell's pixie dust

|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon

|
|
| |
|
 |
ticmaopel S verom u Boga

|
Godine: 42
Datum registracije: 13 Apr 2006 Poruke: 15666 Mesto: Београд

|
|
|
ma odvalice i holandjane nista oni nisu bolji od nas dacemo im barem 1 gol
|
_________________ Pravila Fontane Zelja
 |
|
| |
|
 |
*tzar* ulični pas

|
Datum registracije: 12 Maj 2006 Poruke: 3345

|
|
|
ma imamo jak i uigran tim i velike sanse da pobedimo u finalu. a najjaci su bili oni nasi navijaci sto su na kraju utakmice imali majce na kojima pise 2:0 idemo dalje
|
|
|
| |
|
 |
Slejdž Gospodja Selektorka

|
Godine: 48
Datum registracije: 15 Jul 2005 Poruke: 4716 Mesto: Frankfurt/ Loznica

|
|
Ja cu izvestaj u zivo sa finala da slusam. Muz naravno ide da gleda
|
_________________ Bez tebe ne smem
ja ne umem
disati,smejati se, hodati |
|
| |
|
 |
Теодул Banovan! Dobro upućeni član

|
Datum registracije: 24 Feb 2007 Poruke: 504 Mesto: Srce, a u srcu SRBIJA!

|
|
|
Kada se igra finalna utakmica ?
|
_________________ "Svaki pedalj nase SPRSKE ZEMLJE SVETE, brane nam junaci iz KOZARSKE PETE!!!" |
|
| |
|
 |
Cirissimo Iskusni član

|
Godine: 38
Datum registracije: 14 Nov 2006 Poruke: 813 Mesto: Ljubljana

|
|
u subotu naveče se igra finalna untakmica
ja mislim da ova ekipa može da osvoji turnir, jaki su mnogo
|
_________________ The living legend  |
|
| |
|
 |
spiderwoman diacetylmorphine

|
Datum registracije: 11 Jan 2006 Poruke: 1670 Mesto: preko okeana

|
|
|
Sta reci,bez svaka cast!
|
_________________ Osmijeh na lice i bice sve ok! |
|
| |
|
 |
Sascha336 * Vatreni delija *

|
Godine: 53
Datum registracije: 06 Dec 2004 Poruke: 39701 Mesto: BEC/Srbija

|
|
|
Subota 23.Jun u 20:45 se igra Utakmica u Groningen
|
_________________ I C E M A N |
|
| |
|
 |
KristinaNS Prijatelj foruma

|
Godine: 40
Datum registracije: 16 Feb 2005 Poruke: 4683 Mesto: Novi Sad

|
|
Srbija osvajaja titulu! Bravo momci
|
_________________ Ako treba da ogulim kolena da ti priznam kolko sam te volela,ja cu prva...
Na kraj sveta da ti nosim kofere da ih skupljam ako ti se otvore,ja cu prva...
Svako pismo krvlju da ti napise da na tvoje prevare sva mirisem,samo reci idem prva... |
|
| |
|
 |
valuta Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 19 Jun 2007 Poruke: 5

|
|
Nadam se dace mo osvojiti finale, jer ni srbija nije vise saka pirinca
da posipa svaki gavran. Pobeda negko sta.
|
|
|
| |
|
 |
Devojka od cokolade .:¦ VaNi jE vAtRa ¦:.

|
Datum registracije: 03 Apr 2007 Poruke: 18307 Mesto: .~. Sous le vent .~.

|
|
samo dalje momci!!! ma donecete vi titulu prvaka
|
|
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|