:: |
| Autor |
Poruka |
Annabel_Lee ஐ NaUgHtGeLiC ஐ

|
Godine: 43
Datum registracije: 02 Feb 2005 Poruke: 30310

|
|
Momci u selima kuršumlijske opštine uzalud pokušavaju da pronađu mladu. Udaljeni od grada, a bez devojaka za koje kažu da su u potrazi za boljim životom otišle iz sela, oni ne uspevaju da zasnuju porodicu. Brak onih koji su pak uspeli da se ožene - trajao je jako kratko. Na oko 35 kilometara od Kuršumlije, u okolini Lukovske banje, u više sela živi veliki broj neoženjenih momaka koji su ili ušli ili već prešli četvrtu deceniju života. U ovim planinskim selima biti neoženjen u 40. godini ravno je katastrofi jer, kako ističu, bez ženske ruke normalan život je gotovo nezamisliv. Čitava sela sa po nekoliko desetina momaka uzalud traže buduće supruge, navodi se u reportaži objavljenoj na sajtu radija „Slobodna Evropa”, koji prenosi Beta. „Celo selo je neoženjeno. Nema nikog ko ima posao, nema ovde nikoga ko je zaposlen. I ja sam nezaposlen. Živim od stoke”, kaže jedan od momaka.
Devojke koje su živele u ovom kraju odavno su se udale pa već godinama u kraju nema nijedne. Brak onih koji su sa strane dovodili buduće supruge trajao je jako kratko.
„Poudavale se, otišle u grad da žive, neće na selo ni jedna. Komšija doveo jednu, ona otišla, posle dva dana”.
Majke momaka u ovom kraju kuršumlijske opštine već su ostarile pa kažu da bi im pomoć u kući i na njivi dobro došla. Međutim, znaju da su male šanse da će se njihovi sinovi uskoro oženiti, jer teško da će se neka devojka odlučiti da dođe, živi na selu i bavi se poljoprivredom.
„Da on ide na posao pa da ima život, da ima stan. Ovako neće ni jedna da radi sa stokom”.
S druge strane, postoji i neobičan, sasvim drugačiji slučaj, gde je sklopljen brak pod nesvakidašnjim okolnostima. I pored toga, ti bračni „drugovi”, kažu da su srećni i da već godinama žive u skladnoj zajednici.
„Oženio sam se vrlo brzo. To je za mene bilo neosetno. Našao sam žensku i odmah sam rekao da je moja”, kaže on.
„Krenula sam autobusom za Malu Planu, baba je prepečila autobus i on me je oteo”, navodi ona. „Mi smo u srećnom braku i imamo dvoje dece”, kažu oboje.
Na žalost, ovo je samo izuzetak. Većina drugih momaka u ovom delu opštine Kuršumlija ima malu nadu da će privoleti neku od devojaka da se odluči da živi na selu i tu zasnuje svoju porodicu. (Mondo)
|
_________________ ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ |
|
| |
|
 |
velociraptor Banovan!

|
Datum registracije: 15 Apr 2007 Poruke: 12000 Mesto: www. pokloni mi ljubav...pokloni mi sebe.com

|
|
Uh, ja se već uplašio kad sam video prve reči naslova. Očekivao sam sad će da sledi " samo pop radi dop", a ono bela kuga , a ne beli prah. Ma kod nas ovde sve neke bele nevolje.
Ili bela kuga ili belo ili ...Bela smrt ( ajkula) , eno je na crnogorskom primorju , odomaćila se tamo, lepo joj i ne misli da ode.
|
|
|
| |
|
 |
vojovojo Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 31 Maj 2006 Poruke: 14

|
|
|
vidi se da nemaju ni zenu ni internet. mogu da nadju posrednike i da dovedu iz albanije zene, cuo sam za takve slucajeve cak je skoro bila i cela svadba. jes pomesano al kad je frka frka je
|
|
|
| |
|
 |
Fionda Rizzo Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 45
Datum registracije: 23 Jul 2007 Poruke: 112

|
|
|
Pa neka odu i oni u grad u potragu za boljim zivotom i devojkom.
|
|
 |
Dejan71 Upućeni član

|
Godine: 55
Datum registracije: 17 Feb 2006 Poruke: 305 Mesto: NBGD

|
|
| Fionda Rizzo je napisao/la sledeće: | | Pa neka odu i oni u grad u potragu za boljim zivotom i devojkom. |
Pa nije to bas tako jednostavno, devojka sa sela ode u grad da pobegne od poljoprivrede, nije zaposlena ali "spusti malo kriterijume" (sve zarad toga da ne bude "seljanka") i relativno lako nadje nekog "gradskog" zaposlenog momka koji ce da je ozeni, a muskarac sa sela ode u grad bez posla i........ sta dalje, ..... posao nije bas tako lako naci a bez posla jos teze udavacu....!!!
|
|
|
| |
|
 |
bree BabyG´s mezimica

|
Godine: 35
Datum registracije: 09 Sep 2005 Poruke: 3890 Mesto: daleko u mislima

|
|
|
steta!A garantujem da su jako dobri momci...
|
_________________ ~People will always talk,I might as well give them something to talk about!!!~
Jedna je CECA i jedna je CRVENA ZVEZDA! |
|
| |
|
 |
**OpasnaMackica** Banovan! Dobro upućeni član

|
Datum registracije: 04 Apr 2007 Poruke: 593

|
|
|
mene toliko pale momci sa sela...ali normalno ne oni sa traktorima i slicno...vec momci koji glume seoske face
|
|
|
| |
|
 |
velociraptor Banovan!

|
Datum registracije: 15 Apr 2007 Poruke: 12000 Mesto: www. pokloni mi ljubav...pokloni mi sebe.com

|
|
| bree je napisao/la sledeće: | | steta!A garantujem da su jako dobri momci... |
I rumeni, znaš ono kad imaju seljačko rumenilo na obrazima.
Svaka bi ih majka poželela za zetove.
Ali, avaj....
Čovek snuje, a Bog odlučuje.
Ne znam zašto je ova vest tako čudna za neke, ovo je svakodnevnica srpskog sela. Takvih sela ima x po Srbiji. I ne samo sela. I po gradovima je masa njih neoženjena.
|
|
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|