www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Drama na „Jatovom“ letu Rim-Beograd
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
Gertie
◊Poker Face◊
<b>◊Poker Face◊</b>

Godine: 39

Datum registracije: 01 Jul 2005
Mesto: Neću da ti kažem, ćelavi!

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 10, 2007 1:13 pm    Naslov poruke: Drama na „Jatovom“ letu Rim-Beograd Na vrh strane Na dno strane

„Jatov“ avion „boing 737 400“, koji je iz Rima trebalo da sleti u Beograd juče u 11.50 sati, zbog kvara na uređaju za izbegavanje sudara morao je da se vrati nazad za Rim i putnike smesti u hotel „Satelit“, nedaleko od aerodroma. Agoniju putnika i njihovih srodnika koji su na Aerodromu „Nikola Tesla“ čekali teško je opisati. Posle celodnevnog čekanja da novi uređaj stigne iz Beograda, avion u kome je bilo nešto više od 40 putnika poleteo je nešto posle ponoći iz Rima.
Roditelji i prijatelji čekali su sinoć na aerodromu vidno uzbuđeni. Šef smene objasnio im je da je polazak još jednom odložen ovog puta za 23.30 sati, zato što su čekali novi tehnički uređaj koji je dopremljen iz Beograda u Rim
- Moja ćerka je propustila kušet kola za Solun. Trebalo je večeras da otputuje ali smo morali da vratimo kartu. Zvala sam danas Vladu Srbije. Niko se ne javlja posle 15 sati. Ranije sam ih zvala, bili su vrlo ljubazni i puno su mi pomogli oko deteta. Danas samo zvoni telefon. Nikakvih informacija nije bilo. Moj zet je čekao do 17.30. Nijedno obaveštenje nisu mogli da nam daju na aerodromu - kaže Slobodanka Šarić.
U toku dana na Aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu među rođacima i prijateljima koji su čekali putnike bila je prava drama. Informativna služba aerodroma nije mogla da da nikakvu informaciju o tome šta se dešava sa avionom koji nikako nije stizao u Beograd.
- Strah koji sam osetio čekajući ćerku na surčinskom aerodromu ne mogu da opišem. Pitam jednom kad sleće avion iz Rima, niko ne zna. Kasni... Pitam opet za pola sata, niko ništa ne zna. Pretrnem, pomislim na najgore... Agonija i neizvesnost traju sve dok mi se iz Rima nije javila ćerka. Kaže: „Avion je poleteo, ali je otkazao motor. Nisu nam dozvolili da sletimo na zagrebački aerodrom, pa smo se vratili za Rim.“ Šok, drhtim...
Tako govori otac devojke koja je juče bila u avionu, očajan zbog svega što je juče preživeo.
- Da li se to neko igra sa našim zdravljem i životima, pozlilo mi je zbog svega - kaže usplahireni otac.
Do problema je došlo kad je italijanska kontrola leta zatražila od Hrvatske kontrole letenja plovidbe da pusti „Jatov“ avion koji nije adekvatno opremljen. Kontrola leta u Zagrebu je to odbila, zbog čega je avion „Jata“ morao da se vrati nazad za Rim.
- Nije bilo nikakvog kvara motora na avionu. Da je tako, naša kontrola letenja bi prema svim međunarodnim propisima i procedurama, vodila takav avion kao avion „u nuždi“ i dozvolila mu da sleti. Međutim, „Jatov“ avion nije bio adekvatno opremljen za radarsko vođenje i zbog toga mu kontrola nije dala dozvolu da bude u našem vazdušnom prostoru. Na prvom mestu nam je uvek sigurnost letenja. Avion je po svim evropskim konvencijama morao imati opremu za radarsko vođenje - rekla je juče za „Blic“ Olivera Ilijaš, PR Hrvatske kontrole letenja.
U „Jatu“ kažu da je u pitanju bio manji tehnički kvar zbog čega kontrola leta na ekranu radara nije mogla da vidi avion.
- Kontrola letenja u italijanskom mestu Brindiziju nije dozvolila nastavak leta, iako su italijanske vazduhoplovne vlasti u Rimu dale saglasnost za let, zbog čega je avion morao da se vrati - kažu u „Jatu“.
Na aerodromu kažu da je za informaciju o tome šta se dešava u vazduhu odgovorna kompanija koja prevozi putnike.
- Naša služba informisanja, rođake i prijatelje koji dočekuju putnike, obaveštava samo o tome da li je avion sleteo, da li kasni i kad će sleteti, sve ostale informacije prosleđujemo putnicima samo ukoliko nam takvu informaciju da avio-kompanija. U ovom slučaju pretpostavljamo da „Jat ervejz“ nije dao informaciju šta se dešava sa njihovim avionom i putnicima - kažu na Aerodromu „Nikola Tesla“. [Blic]

NemanjaSO
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 39

Datum registracije: 18 Apr 2007
Mesto: Sombor

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Avg 12, 2007 5:38 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ma kod nas je sve tako inace avion je mogao da doleti do beograda ali nisu nam dali braca hrvati prolaz kroz njihov saobracaj, ali i to je sve preduvano! Sigurno ce neki izbori uskoro!!!

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Drama na „Jatovom“ letu Rim-Beograd Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon