:: |
| Autor |
Poruka |
škorpijica ~ noćna mora mnogih ~

|
Datum registracije: 07 Sep 2004 Poruke: 59506 Mesto: ....tamo gde Dunav ljubi nebo...

|
|
Poznati domaći scenarista i reditelj Srdjan Koljević završava pripreme za snimanje svog novog filma "Devojka sa slomljenim nosom". Njegov debitanski film "Sivi kamion crvene boje" imao je izuzetan uspeh u svetu, gde je dobio preko trideset nagrada na prestižnim filmskim festivalima, a interesantno je da će njegovom novom filmu prvi put zajedno zaigrati Branka Katić i Anica Dobra, piše "Blic".
Koljević je proteklih desetak dana proveo na Festivalu scenarija u Vrnjačkoj Banji, gde je u svojstvu profesora dramaturgije držao časove studentima beogradskog fakulteta dramskih umetnosti. U glavnom programu smotre u Vrnjačkoj Banji prikazan je i film "Klopka" za koji je pisao scenario zajedno sa suprugom Melinom, koji je i na ovom festivalu nagradjen.
"Interesantno je bilo saradjivati sa suprugom na tom scenariju. Bogami i teško. To je prava bitka. Za "Klopku" nastalu po romanu Nenada Teofilovića, Melina je pisala neparne ruke scenarija, a ja parne. Ozbiljno smo radili i rezultat je dosta dobar. Već smo dobili nagrade na festivalima u Rusiji, Bugarskoj i Herceg Novom", kaže Koljević koji posle izuzetnog uspeha filma "Sivi kamion crvene boje" sprema novi projekat.
Branka Katić i Anica Dobra zajedno na filmu
"Film će se raditi po mom scenariju i zvaće se "Žena sa slomljenim nosem". U produkciji "Baš-Čelika" sa snimanjem će se krenuti krajem godine, a sredstva smo dobili od našeg Ministarstva kulture i na nemačkom MDM konkursu. Ponovo će to biti jedna šarmantna tragikomedija koja se dešava na beogradskim ulicama. Glavni junaci su taksista, profesorka gimnazije i apotekarka, čije se ljubavne priče paralelno prepliću tokom filma", priča Koljević i dodaje: "Insistirao sam na tome da sve troje imaju zaista nemoguće ljubavne priče koje ih na kraju oplemenjuju. Siguran sam da je posle decenija loše energije u ovoj zemlji mora da dodje do provale pozitivne energije. Stoga sam rešio da se pozabavim nemogućim ljubavima koje ipak daju rezultate."
U filmu se dogadja i "nemoguća ljubav".
"Radnja je sledeća - žena se zaljubi u sveštenika, koji prosto ne može da ostvari ljubav s njom. U svakom slučaju, dugo sam radio na scenariju i mislim da sam ga vešto ukomponovao. Ima u njemu dosta almodovarovskih tragikomičnih situacija", kaže Koljević za "Blic" i otkriva ko će igrati.
"Za sada imam glumice za dva glavna ženska lika. To su Branka Katić koja će glumiti apotekarku i Anica Dobra koja će glumiti profesorku gimnazije. Ove dve naše u svetu poznate glumice nikada do sada nisu igrale u istom filmu. Što se tiče glavne muške uloge, još uvek nisam siguran. U septembru će biti kasting i izabraću, nadam se, onog pravog. Za sada imam solidan budžet i, nadam se, sve uslove da nadmašim 'Sivi kamion crvene boje'", kaže Koljević.
(MONDO)
|
"Znas, crne rupe nastaju kada se um ubrza do beskonacnosti, ali u negativnom smislu, tako da u njima nema nicega. Nema prostora. Vremena. Nema drugih ljudi. Nema cak ni tebe. U crnim rupama mozes lepo da se zezas. Lebdis iznad zemlje. Slusas rock'n'roll. Dozivas kisu ili maznes neku lepu ribu. Samo je bezveze kad se probudis." |
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|