:: |
| Autor |
Poruka |
škorpijica ~ noćna mora mnogih ~

|
Datum registracije: 07 Sep 2004 Poruke: 59506 Mesto: ....tamo gde Dunav ljubi nebo...

|
|
Britanske novine objavile su da je Džoan Rouling nekoliko puta vidjena u škotskim kafićima kako radi na detektivskom romanu.
"Sandej tajms" (Sunday Times) citira Iana Rankina, koji je takodje pisac i komšija Roulingove, koji je rekao da se autorka serijala o Hariju Poteru okreće kriminalističkom romanu.
"Moja supruga videla ju je kako piše krimić čija se radnja dešava u Edinburgu. Moram priznati da mi je drago što Džoan nastavlja da piše, i to u edinburškim kafićima", rekao je Rankin novinarima.
Džoan Rouling je osnovni koncept svojih romana o Hariju Poteru osmislila upravo u škotskim kafićima. Tada je bila samohrana majka i odlazila je u kafiće da piše ne bio li uštedela na grejanju kod kuće.
Prema pisanju magazina "Forbs", danas je Roulingova najbogatija žena u Velikoj Britaniji. Sedam nastavaka romana o avanturama Harija Potera prodato je u više od 335 miliona primeraka širom sveta, a njeno bogatstvo se procenjuje na milijardu dolara.
U intervjuu koji je dala prošlog meseca, Roulingova je za AP izjavila da sumnja da će ikada više postići uspeh koji je imala s Harijem Poterom, ali je potvrdila da radi na novom romanu: "Radiću isto kao i do sada, pisaću upravo onako kako želim".
(MONDO)
|
"Znas, crne rupe nastaju kada se um ubrza do beskonacnosti, ali u negativnom smislu, tako da u njima nema nicega. Nema prostora. Vremena. Nema drugih ljudi. Nema cak ni tebe. U crnim rupama mozes lepo da se zezas. Lebdis iznad zemlje. Slusas rock'n'roll. Dozivas kisu ili maznes neku lepu ribu. Samo je bezveze kad se probudis." |
|
| |
|
 |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista

|
Godine: 46
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad

|
|
Zasada... Posle će Hari otići i na čarobnjački fakultet, pa magistrirati... Nece Roulingova izdržati pritisak obožavalaca.
Tako je bilo i sa Konanom Dojlom: prvo je u jednom romanu ubio Šerloka Holmsa da bi odmorio od njega, ali su njegovi obožavaoci navaljivali i navaljivali...
|
|
 |
Tha_A Upućeni član

|
Godine: 35
Datum registracije: 13 Dec 2006 Poruke: 365

|
|
Ja cu sigurno procitati taj krimic Bas mi je drago sto ce nastaviti pisati. I cool mi je da joj je jasno da vjerojatno nece postici takav uspjeh kao s Potterom, ali ce svejedno nastaviti. Zena je zakon, majke mi
Ali u tekstu ima nekoliko pogresaka.. Bas sam nedavno procitao njenu biografiju, pa sam primjetio nekoliko netocnih izjava...
Ako se tocno sjecam, onda je tocno da je ona smisljala pricu o Harry Potteru po kaficima, ali koliko ja znam je osnovni koncept nastao u portugalu, Portu. Kako se ono zvase lokal... Ah da, Nicholson´s. A kad je otisla iz Portugala, nastavila je smisljati daljnju pricu.. Sto je jos zanimljivo - cesto se kao razlog njenog pisanja po kaficima navodi da je zeljela ustedjeti novac za grijanje itd. A bas je u toj knjizi pisalo da je izjavila kako je tocno da je pisala po kaficima, ali nikako zbog ustede novca za grijanje. Mislim, nije ona bila bez igdje icega
A i podatak da je prodana u preko 325 mil. primjeraka je sada netocna, jer je takvo bilo stanje prije izlaska 7. dijela. Znaci da je broj prodatih primjeraka znatno veci...
Oprostite, al sam to morao napisati hehe
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|