www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Salate
Strana prethodna  1, 2, 3, 4 ... 22, 23, 24  sledeća
Pređite na stranu broj:  
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Povrće i salate ~
::  
Autor Poruka
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 12, 2004 3:26 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Orijentalna salata od paprike
SASTOJCI
Sos

3 kašike vinskog sirćeta
3 kašike maslinovog ili suncokretovog ulja
2 kašike soja sosa
1 kašičica šećera
1/4 kašičice izrendanog kineskog korena
1/2 glavice sitno iseckanog crnog luka
1/2 kašičice mirođije ili nane
Salata

1 veća crvena paprika
1 krastavac
1 konzerva ananasa
1 konzerva ili kesica kukuruza šećerca
NAČIN PRIPREME
Sve sastojke za sos dobro sjediniti, odozgo izrendati 1 manji celerov koren, posoliti i pobiberiti. Papriku očistiti od semena i iseći na kolutove. Krastavac iseći na kolutove, ananas na kockice i ocediti konzervu kukuruza šećerca. Sve ovo sjediniti sa sosom i srevirati. Za garniranje koristiti listiće nane.



_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 12, 2004 3:27 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Salata od suvog pasulja s prazilukom
SASTOJCI

300 grama suvog pasulja
so
lovorov list
piment
2 veća praziluka
1 glavica crnog luka
ulje
veštački zaslađivač
sirće
sitno iseckana sveža mirođija
NAČIN PRIPREME
Probran i opran suv pasulj staviti u hladnu vodu dan ranije. Sledećeg dana ga skuvati u posoljenoj vodi u kojoj je stajao sa lovorovim listom i pimentonm. Dobro ocediti, ostaviti da sva voda iskaplje i staviti u posudu za mešanje salata. Dodati očišćen i na kolutiće isečen praziluk, krupno iseckan luk i začiniti po sopstevnom ukusu s malo ulja, zasladiti veštačkim zaslađivačem i zakiseliti sirćetom. Na kraju dodati sitno iseckanu svežu mirođiju i lagano promešati. Salatu ostaviti da odstoji 3-4 sata.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Okt 13, 2004 4:09 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

BOGATA RUSKA SALATA
Potrebno je: 500 g pileceg belog mesa, 300 g praške šunke, 250 g šargarepe, 250 g bele zeleni, jedan koren celera, 350 g krompira, 200 g graška iz konzerve, 500 g kiselih krastavcica, jedna cvekla ili 200 g salate od cvekle, 8 kuvanih jaja(2 za garnirung), jedan limun, jedan dl belog vina, 8 kesica majoneza, so i biber.
Pripremanje: majonez pomešati sa belim vinom, šoljom mlevenim biberom sa dodatkom soka od jednog limuna. Ostaviti u frižider.
Namirnice pripremiti: skuvati piletinu, šargarepu, belu zelen, jaja i krompir. Grašak ocediti. Iseci sve namirnice što sitnije, sve staviti u ciniju. Izmešati pa dodati pripremljen majonez. Izmešati majonez i namirnice pa sipati salatu u ciniju za serviranje. Ukrasiti štapicima kuvane cvekle, kolutovima tvrdo kuvanih jaja, crnim maslinama, ružama od praške šunke i majonezom iz tube. Salata se služi u svako doba dana, u svim prilikama. Uz salatu servirati bela peciva: kifle, zemicke, brože, baget hleb, sendvic hleb.
Salata se može servirati u raznim kombinacijama: kao punjena jaja, punjena vekna, kao sendvic, punjeni paradajz, itd. Uz salatu služiti fina vina ili koktele.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Okt 13, 2004 4:09 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

BRZA SALATA
Potrebno(za jedan klasican plitak tanjir):
2 krompira srednje velicine
2 jajeta
1casa kisele pavlake
150 gr sunke
150 gr kackavalja
100 gr majoneza.
Priprema:
obariti krompir sa ljuskom i jaja i ohladiti. Pripremiti tanjir,rende i ostale namirnice.
Na dno tanjira izrendati oba krompira, na krupno rende. Odozgo lagano premazati pola sadrzaja case kisele pavlake. Preko toga narendati sunku, preko koje treba premazati majonez. Na majonez narendati 1 celo bareno jaje i belance od drugog jajeta i 3/4 pripremljenog kackavalja. Na kraju namazati ostatkom pavlake.
Salatu ukrasiti sitno rendanim kackavaljem i preostalim zumancetom.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Okt 13, 2004 4:09 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

FRANCUSKA SALATA
Obariti 2 veca krompira u ljusci, zatim ih oljuštiti i još tople iseci na tanke koturove. Krompir staviti u zdelu za salatu, a zatim dodati i 2 oljuštene i sitno isecene jabuke, 2 šake kuvanog pasulja, 1 glavicu kuvanog i na kocke isecenog celera, 2 tvrdo obarena i na kocke isecena jajeta i 50 grama sitno isecene salame. Sve ovo izmešati u zdeli, pa naliti uljem i sircetom, posuti solju i dodati sok od limuna. Izmešati pa staviti na devdir da otkaplje od tecnosti i tek tada sipati na zdelu i služiti.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Okt 13, 2004 4:09 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

KISELI KUPUS
Još nije kasno. Ako još niste stavili kiseli kupus za zimu, evo jednog proverenog nacina.
Potrebno je za kolicinu od 100kg kupusa: 1,66kg soli, biber i kim u zrnu, lovorovo lišce po ukusu.
Narendati glavice svežeg kupusa u bure-dublju posudu, i sve izmešati sa solju i zacinima koji se povremeno dodaju tokom rendanja. Tokom rendanja naseceni kupus stalno nabijati tuckom dok na površinu ne izade tecnost. Tokom pripremanja u kupus se mogu staviti cele glavice - PROKOLE. Svakoj prokoli, pre stavljanja, izdubiti koren-srce i u udubljenje sipati malo soli.
Na kraju na kupus staviti veci teg da bi tecnost bila iznad kupusa. Ostaviti na sobnoj temperaturi dok ne provri, a posle držati na hladnom mestu i povremeno skidati penu.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Okt 13, 2004 4:10 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

KROMPIR SALATA
Ocistite i na tanke kolutove isecite 250g crnog luka, posolite i ostavite da stoji 1 sat. Obarite 1kg krompira i isecite na kolutove izmešajte sa lukom i zalijte sa 1dl ulja, vode, sokom od limuna. Posolite i pobiberite.
KOMENTAR: jednostavno a uvek pri ruci

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Okt 13, 2004 4:10 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

LENJINGRADSKA SALATA
Potrebno: 4 glavice crnog luka (ili praziluk u odgovarajucoj meri),4 velika krompira, 200 g sira (svapskog), 1-2 jogurta,senf, majonez, pavlaka, biber, so.
Priprema: Iseckati vrlo sitno 4 glavice luka, obariti 4 velika krompira i narendati ga na trenicu. Luku i krompiru dodati sav sir, kašiku majoneza, nešto manje senfa, 1-2 kašike pavlake, bibera i soli po ukusu. Mešati uz dodavanje jogurta dok se ne napravi kompaktna masa (sve dok krompir upija jogurt). Ukrasiti i služiti.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Okt 13, 2004 4:10 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

MEDITERANSKA SALATA
Potrebno je: 200 g pirinca, 200 g šargarepe, 350 g parizera, 1 veza mladog luka,1 veza peršuna, malo vegete, so, biber, sirce i ulje.
Pripremanje: pirinac skuvati u slanoj vodi, vodeci racuna da se ne raskuva. Šargarepu obariti i iseci kao parizer na kockice. Grašak obariti pa dodati pirincu, šargarepi i parizeru, sve izmešati i ostaviti po strani.
U me|uvremenu napraviti marinadu: sitno iseckati mladi luk, dodati mleveni biber i vegetu pa sa malo prokuvane vode izmešati i dok je još toplo preliti salatu. Dodati sirce i ulje i sve promesati,a zatim staviti u frižider da se rashladi. Servirati u staklenoj ciniji ili 6-8 staklenih casa napunjenih salatom. Odozgo ukrasiti sitno seckanim peršunom. Servirati uz belo vino ili pivo.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Okt 13, 2004 4:10 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

MEŠANA LETNJA SALATA
Potrebno je: 800 g pecene piletine, 3 krompira, 150 g mariniranih šampinjona, 2 šargarepe,150 g graška, 1 koren celera, 1 kisela jabuka, 3 kisela krastavcica, 100 g crnih maslina, 100 g zelenih maslina punjenih paprikom, 4 kuvana jaja , 4 kesice majoneza, so i mleveni biber.
Pripremanje: krompir, šargarepu i grašak odvojeno skuvati, prohladiti i iseckati na kockice. Šampinjone tako|e ocediti, iseci na tanke listice. Pilece meso odvojiti od kostiju i kožure pa iseci na štapice. Ovako pripremljene namirnice staviti u vecu ciniju, dodati prepolovljene i bez kostica crne masline i izmrvljena dva kuvana jaja. Sve zaciniti solju i sveže mlevenim biberom. Majonez razblažiti sa malo belog vina, izmutiti pa preliti namirnice u ciniji, promešati i ostaviti u frižideru da se rashladi. Pred serviranje ukrasiti odozgo kriškama kuvanih jaja, zelenim maslinama punjenim paprikom, majonezom iz tube i listicima peršuna.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Okt 13, 2004 4:10 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

MEŠANA SALATA OD MESA I POVRCA
Potrebno je: 0. 5 kg pileceg mesa, 150 g mariniranih šampinjona, 1 koren celera, 3 paradajza, 2 manje glavice crnog luka, 150 g graška, 100 g pirinca, 1 kocka pilece supe, malo butera, 0. 5 veze peršuna, so i biber.
Pripremanje: meso skuvati u supi, izvaditi, ocediti, odvojiti od kostiju i kožure i iseci na krupnije kockice. Pirinac oprati, skuvati u supi sa dodatkom pilece kockice. Šampinjone i grašak ocediti, šampinjone prepoloviti. Luk i peršun sitno iseckati. Sve staviti u ciniju, izmešati, dodati rastopljen buter, ponovo izmešati. Celer izrendati pa dodati namirnicama u ciniji, lagano izmešati, doterati ukus šolju i mlevenim biberom. Pre serviranja iseci paradajz na cetvrtine bez semenki, lepo ukrasiti i služiti.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Okt 13, 2004 4:11 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

MEŠANA SALATA OD POVRCA
Spremiti 1 koren sasvim mlade mrkve, 1/4 kilograma mlade boranije, cvetove karfiola i mlade krastavce. U drugu zdelu staviti 1 glavicu crnog luka, kriške limuna, struganog rena, nekoliko listica vinove loze, krupnog bibera i 1 list lovora. Povrce ocistiti i svako zasebno skuvati u slanoj vodi, ali ne suviše mekano. Zatim ga staviti da otkaplje i da se ohladi. Spremiti povrce za više dana, pa ga složiti u vecu staklenu zdelu, i to sve izmešano. Posle svakog reda povrca metnuti red isecene mirodije. Naposletku sve preliti uljem i sircetom i zdelu cvrsto vezati pergament-papirom. Ostaviti zdelu na hladno mesto, pa služiti salatu kad zatreba.

_________________
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Povrće i salate ~ -> Salate Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4 ... 22, 23, 24  sledeća
Strana 3 od 24

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon